נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאנשים עם מוגבלויותבגלל פטור מתור: קשישה הותקפה בסופרמרקט באשדוד

בגלל פטור מתור: קשישה הותקפה בסופרמרקט באשדוד

לילי שליט, תושבת אשדוד כבת 90, הותקפה לאחר שלקוחה לא אהבה שהקשישה משתמשת בפטור מתור בסופרמרקט. הקשישה פונתה לבית החולים. נכדה של לילי לשווים: "הכי כואב זו התחושה שאדם מבוגר צריך לפחד מהשפלה או מאלימות". החשודה נעצרה ויוגש נגדה כתב אישום

האישה שהותקפה לילי שליט (צילום מסך)
האישה שהותקפה לילי שליט (צילום מסך)

תושבת אשדוד כבת 90 הותקפה לפי החשד בסניף סופרמרקט של רשת ויקטורי לאחר ויכוח על תור ושימוש בתעודת "פטור מתור". לפי הדיווח באתר מאקו ביום חמישי האחרון, האירוע התרחש ביום העצמאות האחרון.

הקשישה, לילי שליט, סיימה את הקניות וניגשה לקופה. לפניה עמדה לקוחה כבת 35. שליט הציגה את התעודה, עקפה את התור והמשיכה לתשלום. במאקו דווח כי לפי עדויות במקום, הלקוחה לא אהבה את זה, עקפה אותה ונתנה לה מכה.

כתוצאה המכה, שליט נפלה לרצפה. היא פונתה לבית החולים אסותא באשדוד, שם התברר כי נפגעה באגן ועברה ניתוח. מאז היא הועברה לשיקום במוסד סיעודי בעיר.

Igul-Letova

עמירם בן זקן, נכדה של לילי, אמר לשווים: "סבתא שלי היא אישה שכל החיים שלה היו מלאים בטוב, משפחה ואהבת אדם. לראות אותה מרותקת למיטה אחרי ניתוח קשה ומורכב בעקבות אירוע שאסור היה שיתרחש, זה שובר לנו את הלב".

עוד אמר בן זקן כי "הכי כואב זה לא רק הפציעה הקשה אלא התחושה שאדם מבוגר שביקש לממש זכות בסיסית צריך לפחד מהשפלה או מאלימות. אף קשיש או קשישה במדינת ישראל לא אמורים לעבור דבר כזה. אנחנו מקווים שהמקרה הזה יעורר יותר רגישות, כבוד וסבלנות כלפי הדור המבוגר שלנו ומקווים שהמשטרה ובית המשפט יעשו צדק כדי שמקרים כאלה לא יחזרו על עצמם".

עובדי הסניף שהיו עדים לאירוע נעלו את הדלתות והזעיקו את המשטרה כדי למנוע מהחשודה לעזוב את המקום. שוטרים שהגיעו לסופרמרקט עצרו את האישה לחקירה ולאחר מכן היא שוחררה בתנאים מגבילים.

Igul-Letova

התיק בעניינה הועבר ליחידת התביעות ובימים הקרובים צפוי להיות מוגש נגדה כתב אישום בהליך מהיר.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות