נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיחדשותמורה מואשם בביצוע עבירות מין בתלמידי חינוך מיוחד בצפון

מורה מואשם בביצוע עבירות מין בתלמידי חינוך מיוחד בצפון

לפי כתב האישום, הנאשם ששמו אסור בפרסום עבד כמורה וכתומך הוראה בבית ספר לחינוך מיוחד בצפון. הוא מואשם כי במשך שנתיים ביצע מעשים מגונים בשניים מתלמידיו

אזיקים (אילוסטרציה: chatgpt)
אזיקים (אילוסטרציה: chatgpt)

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום נגד תושב חיפה, בגין מעשים מגונים שביצע בשני קטינים שהיו תלמידו בבית ספר לחינוך מיוחד בצפון שבו עבד.

מכתב האישום שהגישה עו"ד מירב בר מפרקליטות מחוז חיפה עולה כי הנאשם עבד במסגרת החינוך כמורה וכתומך הוראה.

לפי כתב האישום, במהלך השנים 2025-2023 הוא ביצע מעשים מגונים בהזדמנויות שונות בשני קטינים שהיו תלמידיו בבית הספר. שמו של הנאשם נאסר לפרסום עד לשבוע הבא ושאר הפרטים מכתב האישום נותרו חסויים בשל היות הקורבנות קטינים עם צרכים מיוחדים.

Igul-Letova

בסוף חודש אפריל פורסם כי רביב גולד, בן 35 מראשון לציון, מואשם בריבוי עבירות של מעשים מגונים בחמש נשים תוך שהוא ניצל את מצבו האישי בהיותו על הרצף האוטיסטי. הפרטים פורסמו לראשונה בכאן חדשות בתאגיד השידור הציבורי לאחר שבית המשפט המחוזי בתל אביב התיר את הפרסום.

כתב האישום נגד גולד, שנמצא על הרצף בתפקוד גבוה, מגיע לאחר שרק בחודש ספטמבר האחרון הוא הורשע במעשה מגונה דומה בצעירה בשוק מחנה יהודה בירושלים.

לפי כתב האישום שהוגש נגדו בחודש ינואר, גולד היה פונה לנשים בתחנות אוטובוס כשבידיו הוא מחזיק שלט ובו כתוב שהוא אוטיסט שזקוק שיישבו לידו. המקרים נחשפו לראשונה בתחקיר עיתונאי ברשת 13. אז, כך לפי כתב האישום שהגישה הפרקליטות, הוא נגע בנשים.

Igul-Letova
מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות