
פרקליטות המדינה הגישה לאחרונה לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום נגד מועין אלעאסם (34) מתל שבע, זמר מוכר בחברה הערבית כ"מלך הדחייה", לאחר שעל פי הנטען העלים הכנסות בהיקף של מיליוני שקלים מעיסוקו כזמר וקיבל במרמה מאות אלפי שקלים מהמוסד לביטוח לאומי.
מכתב האישום, שהגישה עו"ד נעם להב מפרקליטות מחוז דרום, עולה כי אלעאסם התפרנס מהופעות בשמחות, שהיוו את מקור הכנסתו העיקרי. לפי כתב האישום, בין השנים 2021-2013 הוא הכניס יותר מ-3 מיליון שקלים מהופעותיו, אך לא דיווח על הכנסותיו.
בנוסף עולה מכתב האישום כי בשנת 2011 הגיש אלעאסם תביעת נכות כללית למוסד לביטוח לאומי, שבמסגרתה הצהיר כי אינו עובד וכי מעולם לא עבד. על בסיס הצהרותיו נקבעה לו דרגת אי-כושר בשיעור של 60%, והוא קיבל קצבת נכות בין השנים 2010–2021.
עוד נטען כי בשנת 2014 הגיש טופס השלמת מידע לביטוח הלאומי והצהיר פעם נוספת כי אינו עובד, למרות שבפועל כבר החל להפיק הכנסות מעיסוקו כזמר.
בעקבות מצג השווא, המוסד לביטוח לאומי שילם לזמר קצבאות בהיקף של כ-335 אלף שקלים במשך שמונה שנים.
לאלעאסם יוחסו עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועבירות לפי פקודת מס הכנסה וחוק מע"מ. התיק נחקר על ידי חקירות מכס ומע"מ באר שבע ברשות המסים וימ"ר דרום במשטרת ישראל.






