נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיחדשותמבקר המדינה מזהיר: המועד שביטוח לאומי לא יוכל לשלם קצבאות

מבקר המדינה מזהיר: המועד שביטוח לאומי לא יוכל לשלם קצבאות

לפי דו"ח מבקר המדינה, בשנת 2035 ימצא עצמו המוסד לביטוח לאומי בגירעון תזרימי. המבקר מתניהו אנגלמן מזהיר כי ללא מימון נוסף, הוא לא יוכל להמשיך לעמוד בהתחייבויות שלו בנוגע לקצבאות

המוסד לביטוח לאומי

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן מזהיר בדו"ח שמתפרסם הבוקר כי הביטוח הלאומי ימצא עצמו בגירעון תזרימי בשנת 2035 וללא מימון נוסף, הוא לא יהיה מסוגל לשלם את מלוא התחייבויותיו בנוגע לקצבאות.

המבקר טוען כי הרפורמה בסיעוד שנכנסה לתוקף בשנת 2018 הובילה לפגיעה ביציבותו הפיננסית של הביטוח הלאומי בטווח הארוך.

לפי המבקר, ההוצאה השנתית על סיעוד עלתה מ-7 מיליארד שלח ערב הרפורמה לכ-21 מיליארד שקל בשנת 2025, דבר שגרם להקדמת שנת איפוס הקרן משנת 2041 לשנת 2035.

Igul-Letova

המבקר מותח ביקורת על הממשלה על כך שהקבינט החברתי-כלכלי לא קיים בשנים האחרונות דיון בנוגע למאזן הביטוח הלאומי וליציבותו ארוכת הטווח.

עוד עולה מהדו"ח כי בעקבות הרפורמה, יותר קשישים מקבלים גמלה בכסף. לפי הנתונים, מספר הקשישים הזכאים לגמלת סיעוד עלה מכ-180 אלף בשנת 2018 לכ-392 אלף בשנת 2025.

כמו כן, לאחר הרפורמה חל גידול עקבי בשיעור מקבלי קצבת סיעוד מתוך סך האזרחים בגיל פרישה שלפני הרפורמה עמד על כ-16 אחוזים וכמעט הוכפ בשנת 2025.

Igul-Letova

עם זאת, הביטוח הלאומי אינו מקיים בקרה שנתית בביתם של כלל מקבלי הגמלה בכסף. כמו כן, הביטוח הלאומי לא גיבש נוהל בקרה על חברות הסיעוד כדי לוודא את כשירותם של בני משפחה המועסקים כמטפלים.

מהביטוח הלאומי נמסר בתגובה לדו"ח: "קצבאות הסיעוד עברו רפורמה בשנת 2018 לאחר שנים שאזרחים ותיקים לא קיבלו את כספם ולאחר ביקורת ציבורית קשה על ההתנהלות מולם ומבקר המדינה כתב על כך רבות ובעקבות כך הרפורמה יצאה אל הפועל. קצבאות הסיעוד מותנות ברף הכנסות וניתנות לנזקקים ביותר. כמו כן, קצבאות הזקנה לא עלו יותר מעשור, כאשר המציאות הכלכלית השתנתה מן הקצה אל הקצה. תפקיד הביטוח הלאומי הוא לשמור ולהגן על האזרחים הוותיקים ולתת להם סיוע בזכות ולא בחסד".

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות