נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותעדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

עדי אלטשולר (צילום: עדי אדר)
עדי אלטשולר (צילום: עדי אדר)

עדי אלטשולר, מייסדת תנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" ואחת הדמויות הבולטות בישראל בקידום שילוב והכלה של ילדים עם מוגבלות, נכנסת לפוליטיקה. מפלגת ישר בראשות גדי אייזנקוט הודיעה היום (ראשון) כי אלטשולר מצטרפת לשורותיה ותהיה מועמדת המפלגה לתפקיד שרת החינוך.

אלטשולר, כלת פרס ישראל לשנת תשפ"ו (2026) בתחום מפעל חיים – תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה בקטגוריית מנהיגות צעירה, פועלת כבר יותר משני עשורים בתחומי החינוך והחברה. לצד "כנפיים של קרמבו", היא ייסדה גם את מיזם "זיכרון בסלון" והייתה ממייסדות "אינקלו" – רשת בתי ספר וגנים המבוססת על תפיסה של חינוך מכיל.

החיבור של אלטשולר לעולם המוגבלויות החל כבר בצעירותה. היא ייסדה את "כנפיים של קרמבו", תנועת נוער שמקיימת פעילות חברתית משותפת לילדים ובני נוער עם ובלי מוגבלות. התנועה התרחבה עם השנים ברחבי הארץ והפכה לאחד המיזמים המזוהים ביותר בישראל עם שילוב חברתי של ילדים עם מוגבלות.

Igul-Letova

בהמשך הייתה אלטשולר שותפה להקמת "אינקלו – בתי ספר וגנים מכילים", שמקדמת מודל שבו תלמידים עם מגוון צרכים ויכולות לומדים יחד, במקום הפרדה בין מסגרות חינוך רגילות ומיוחדות. הרשת פועלת בשיתוף משרד החינוך והרשויות המקומיות.

"לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה"

בהודעה על הצטרפותה למפלגה אמר אייזנקוט כי ביקש מאלטשולר להיות מועמדת ישר לתפקיד שרת החינוך בממשלה שיקים. "עדי היא מאנשי החינוך והחברה הבולטים בישראל", אמר. לדבריו, המיזמים שהקימה "השפיעו על דור שלם והוכיחו שמנהיגות חינוכית יכולה לשנות מציאות". איזנקוט הוסיף כי אלטשולר מביאה איתה "ניסיון, חזון ויכולת מוכחת להוביל שינוי לאומי בחינוך".

Igul-Letova

אלטשולר הסבירה כי החליטה לעבור מהעשייה החברתית והחינוכית אל הזירה הפוליטית משום שלדבריה אינה יכולה עוד להישאר מחוץ למערכת. "אנחנו לפני שינוי, ברגע היסטורי, ואין לי זכות לעמוד מהצד", מסרה. "גם כאמא לילדים שלומדים בבתי ספר בישראל וכמי שעשתה כל שביכולתה לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה". לדבריה, היא מצטרפת לאייזנקוט משום שהיא מאמינה "במנהיגות ובכנות שלו לשרת את המדינה מתוך תחושת אחריות עמוקה ואהבת ישראל".

כלת פרס ישראל

השנה קיבלה אלטשולר את פרס ישראל על פעילותה החברתית והחינוכית. קודם לכן זכתה בשורה של אותות הוקרה: בשנת 2020 נבחרה להשיא משואה ביום העצמאות וב-2023 קיבלה את עיטור הנשיא. כבר ב-2014 בחר בה מגזין TIME כאחת משישה "מנהיגי הדור הבא" בעולם.

הצטרפותה של אלטשולר עשויה להיות מעניינת במיוחד עבור ציבור האנשים עם מוגבלות ומשפחותיהם. משרד החינוך אחראי על מערכת החינוך המיוחד ועל מדיניות השילוב וההכלה של תלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים – תחומים שבהם אלטשולר פועלת מבחוץ כבר שנים.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות