נושאים קשורים

רק רוצים לרקוד: כשהבילוי הופך לאתגר עבור אנשים עם מוגבלות

מדרגות בכניסה, שירותים לא נגישים, תאורה חלשה ורעש. עבור אנשים רבים עם מוגבלות יציאה פשוטה לבר, למסעדה או למועדון דורשת תכנון ולא מעט ויתורים. 4 צעירים משתפים בקשיים אבל גם בנחישות להמשיך ליהנות

הבהרה: אנשים שמונה להם אפוטרופוס רשאים להצביע רק בעצמם

לקראת הבחירות: משרד המשפטים וועדת הבחירות המרכזית מבהירים כי האפוטרופוס אינו רשאי להצביע במקום הבוחר עם המוגבלות. לצד זאת, בוחר המתקשה בביצוע פעולות מעשיות רשאי להיעזר בקלפי במלווה

שחקן "שובר שורות" שהתמודד עם שיתוק מוחין מת בגיל 34

אר־ג'יי מיטה, שגילם את בנו של וולטר ווייט בסדרה המצליחה, נמצא ללא רוח חיים בביתו בטקסס. השחקן  שאובחן עם שיתוק מוחין בילדותו הקדיש חלק ניכר מחייו לקידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות

היום: ביטוח לאומי יעביר מענק חימום לזכאים

סכום המענק לשנת 2026 עומד על 664 שקלים למשפחה. בין הזכאים: מקבלי קצבת אזרח ותיק עם תוספת השלמה לנכות. בשנה שעברה קיבלו את המענק כ-304 אלף אזרחים ותיקים

דרמה בבג"ץ: הביטוח הלאומי לא יבחר את הרופאים שקובעים נכות

שופטי העליון קבעו כי הביטוח הלאומי לא יוכל עוד להיות מעורב במינוי ובקידום הרופאים בוועדות הרפואיות, המכריעים במחלוקות בינו לבין המבוטחים. למדינה ניתנה שנה לשנות את המנגנון
ראשיחדשותאין הסעה לילד לחינוך המיוחד: האם מבלה 4 שעות ביום על הכביש

אין הסעה לילד לחינוך המיוחד: האם מבלה 4 שעות ביום על הכביש

כבר חודש וחצי נעמה מסיעה את בנה מבית שמש לבית הספר בירושלים ובחזרה, לאחר שלטענתה העירייה לא הצליחה להסדיר לו הסעה מתאימה: "זה פוגע לי בעבודה". העירייה: "לא אושרה לתלמיד הסעה פרטנית"

מסלול הנסיעה של האם מדי יום

"כבר חודש וחצי שאני לוקחת את הילד לבית הספר בעצמי וכל כיוון זה שעה נסיעה", כך מספרת לשווים נעמה (שם בדוי), אמא של דניאל (שם בדוי), ילד על הרצף האוטיסטי מבית שמש שלומד בבית הספר ישיבת חורב בירושלים ומתחילת שנת הלימודים אין לו הסעה.

"בתחילת השנה הם אמרו לי שהם מנסים לסדר ושבינתיים אין להם תקציב ואין מלווים, אבל זה יסתדר גג עד אחרי החגים", מסבירה נעמה. "עברו כמעט שבועיים מאז שנגמרו החגים ועדיין אין פתרון".

בעת השיבוץ נעמה רצתה שבנה יהיה במסגרת בבית שמש, אך לדבריה העירייה היא זו שאמרה שיהיה עדיף שילמד בישיבת חורב בירושלים. "הם אמרו שהמסגרת הזאת יותר תתאים לו וצדקו, הוא באמת השתלב שם כמו שצריך", היא מעידה. "אבל הם גם הבטיחו שיהיו לו הסעות כמו שצריך ואין".

Igul-Letova

בעירייה ניסו למצוא פתרונות אך לדבריה שום פתרון לא נתן מענה שלם. "הם אמרו לי שהוא יצטרף להסעה של הבוקר של עוד ילדים מבית שמש שנוסעים לירושלים, אבל בהסעה חזור הוא לא יוכל להיות איתם, כי הם מסיימים בחמש את יום הלימודים ודניאל מסיים בשלוש וחצי", היא אומרת.

מכיוון שהפתרון המדובר לא פותר את בעיית ההסעה בחזור, היא סירבה. פתרון נוסף שהוצע גם לא נתן את המענה המתאים לדניאל. "הם אמרו לי שהם ישלחו לו מונית שתאסוף אותו בחזור אבל בלי מלווה. איך אני יכולה להסכים לדבר כזה?" היא שואלת. "הוא זקוק להשגחה, בלעדיה מי יודע מה יהיה איתו".

בשל העובדה שהמסגרת ממוקמת מרחק של כשעה נסיעה מביתם בבית שמש, נעמה נמצאת בדרכים כארבע שעות כל יום, על מנת שבנה ילמד כמו שצריך. "אני לא רוצה שהוא יפסיד ימי לימודים, במיוחד אחרי שהוא הצליח להשתלב שם כמו שצריך, אבל אני גם לא יודעת כבר מה אני יכולה לעשות, כי זה פוגע לי בעבודה".

Igul-Letova

מעיריית בית שמש נמסר בתגובה: "מרגע שהתקבלו האישורים הרשות פעלה לשיבוץ התלמיד להסעה עם תלמידים נוספים לירושלים. לצערנו, ההסדר שהוצע לא התקבל על ידי האם, שדורשת הסעה פרטנית. נכון לעכשיו לא ניתנה זכאות להסעה פרטנית ונפרדת עבור התלמיד. ככל שמשרד החינוך יאשר זכאות להסעה מסוג זה, העירייה תפעל לשיבוץ מחדש בהסעה נפרדת".

ממשרד החינוך לא נמסרה תגובה. 

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות