נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותהמאבק הצליח: המורים לחינוך מיוחד יחוסנו בשבוע הבא

המאבק הצליח: המורים לחינוך מיוחד יחוסנו בשבוע הבא

כך החליט משרד הבריאות על רקע איומי השביתה של הסתדרות המורים והלחץ הציבורי

ועדת התיעדופים של משרד הבריאות נענתה לפניית שר הבריאות יולי אדלשטיין, ומתחילת השבוע הבא יתחילו לחסן את צוותי ההוראה של החינוך המיוחד. זאת, לאחר איומים שהשמיעו בימים האחרונים צוותי ההוראה של החינוך המיוחד על כך שישביתו את הלימודים אם לא יחוסנו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון בני גנץ סיכמו אמש על מתן תיעדוף לעובדי הוראה במתן חיסונים לקורונה. לפי הסיכום, כחול לבן לא תתנגד לתקנות הסגר על מערכת החינוך, היציאה לסגר תובטח והחיסונים יובטחו לצוות ההוראה.

Igul-Letova

ההבטחה הנוכחית של משרד הבריאות לחסן את מורי החינוך המיוחד עומדת כאמור בתנאי שמסגרות החינוך המיוחד ימשיכו להיות פעילות ללא שינויים גם בתקופת הסגר.

שר הבריאות, יולי אדלשטיין. הפעיל לחץ על ועדת התיעדופים

כזכור, ביום רביעי האחרון אמרה מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, כי החל ביום שלישי תחל שביתה במסגרות החינוך המיוחד, וכי היא תגבה כל מורה שיבחר להיעדר מהעבודה בבתי הספר או בגנים. זאת בשל סירובה של הממשלה להעניק עדיפות בחיסונים לצוותי ההוראה.

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום "המקצוענים" של שווים

Igul-Letova

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

במכתב ששלחה לצוותי ההוראה של החינוך המיוחד תקפה את התנהלות הממשלה. "שוב הראתה המדינה אטימות וכפיות טובה אליכם, חוד החנית של מערכת החינוך בישראל", כתבה בן דוד. "החרגה זו של החינוך המיוחד חסרת אחריות, כאשר מדובר על חינוך שבו המגע הפיזי עם התלמידים הרבה יותר קרוב והדוק. וכאילו להוסיף חטא על פשע, המדינה מסרבת לדרישותינו החוזרות ונשנות לתעדף את חיסון עובדי ההוראה בכלל ואת עובדי ההוראה בחינוך המיוחד בפרט". כעת, כאמור, ההחלטה השתנתה וצוותי ההוראה יחלו להתחסן כבר בימים הקרובים.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות