נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"
הסתדרות 480-100

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיחדשותבת 12 סיימה מרתון על הליכון: "התרגשתי מאוד"

בת 12 סיימה מרתון על הליכון: “התרגשתי מאוד”

רות בירנבאום חיה עם שיתוק מוחין ואפילפסיה, אך העובדה הזו לא מנעה ממנה להגיע לקו הסיום של מרתון ירושלים. ניר, המדריך שלה מ"בית הגלגלים": "אירוע שיא"

רות בירנבאום בת ה-12 במרתון ירושלים. צילום: עמרי כספי
רות בירנבאום בת ה-12 במרתון ירושלים. צילום: עמרי כספי

מתמודדת מיוחדת השתתפה השנה במרתון ירושלים, שנערך ביום שישי שעבר: רות בירנבאום בת ה-12 מעומר, שחיה עם שיתוק מוחין ואפילפסיה קשה. בירנבאום צלחה את מרבית המרתון כשהיא מסתייעת בכיסא גלגלים, ואת 100 המטרים האחרונים עשתה בעזרת הליכון.

בירנבאום נרשמה והשתתפה במרתון כדי לגייס תרומות למחנות הקיץ של “בית הגלגלים”, ארגון המפעיל שישה בתים פתוחים למאות אנשים עם מוגבלות ברחבי הארץ. “בית הגלגלים הוא הבית השני שלי”, סיפרה בהתרגשות. “בית הגלגלים” מספק מענה חברתי לצעירים ובוגרים עם מגבלה פיזית, ובמסגרת פעילויותיו הם יכולים להכיר אנשים חדשים, לדבר על חייהם בפתיחות ולהרגיש כמו כולם.

**************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לאתר שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> עיגול לטובת שווים – למען אנשים עם מוגבלויות – האגורות שלך יכולות לשנות חיים! (igul.org.il)

**************

מזה מספר שנים בירנבאום משתתפת בפעילות הארגון כחניכה, וזו לא הפעם הראשונה שהיא משתתפת בתחרות מרתון. “אני מאוד אוהבת לרוץ עם אבא שלי”, היא מוסיפה. “התרגשתי מאוד לקראת המרתון, וחיכיתי לראות את הרצים, המלווים והנופים של ירושלים”. במרתון הנוכחי השתתפו 30 אנשים מ”בית הגלגלים”, ו-40 נוספים הגיעו לעודד.

מתחרי מרתון ירושלים. צילום: עמרי כספי
מתחרי “בית הנלגלים” במרתון ירושלים. צילום: עמרי כספי

“תחושת העצמה ומוטיבציה”

רמאון, אביה של רות, רצה להוכיח גם לה שהיא יכולה ליהנות מהתחרות: “רציתי להראות לה שאין דבר שעומד בפני הרצון, וגם היא יכולה בדרכה שלה לעמוד באתגר, להשתתף ולעשות חלק ממנו לא רק על כיסא גלגלים – אלא גם על הליכון”. לדבריו, רות מושפעת לטובה מההשתתפות במרתון וההכנות אליו. “זה לא המרתון הראשון שלנו, ולא ניתן לתאר במילים מה החוויה הזו נותנת לרות – השיחות לפני המרתון, האימונים שלנו ביחד, ההשכמה המוקדמת, כל אלה נותנים לרות תחושת העצמה ומוטיבציה”, הוסיף.

ניר אמיתי, מדריך בבית הגלגלים מזה ארבע שנים שמכיר את בירנבאום מיומו הראשון שם, מספר: “אנחנו נפגשים אחת לחודש ונותנים לרות ולאחרים להרגיש שווים. הם מגיעים אלינו מכיתה א’ ונשארים איתנו עד גיל 22”. אמיתי מלווה את בירנבאום כבר זמן רב, ועוזר לה בהכנות למרתון ובהצבת יעדים. “היינו יושבים איתה ועם אבא שלה וחושבים ביחד מה היא יכולה לעשות, ובאילו מטרות היא תעמוד”, הוסיף.

אמיתי, לצד המדריכים האחרים ב”בית הגלגלים”, רצו לראות את בירנבאום חווה אירוע משמעותי. מהכרות עם יכולותיה, ההשתתפות במרתון הייתה אופציה עדיפה: “רצינו לתת לה חוויה שהיא אירוע שיא, משהו שישים אותה במרכז העניינים, כי בעקבות מצבה הבריאותי היא נדחקה לשוליים. רצינו ליצור משהו שהיא תזכור לשנים קדימה”.

“אני רואה את רות במהלך המרתון, ומבין שמלבד ההנאה, מאוד קשה לה בו”, אמר אמיתי עוד, “אך מקווה שבזכות המרתונים האחרונים ובזכות המוטיבציה – היא תוכל לעבור גם מרחקים ארוכים יותר”, הוא מוסיף לסיכום.

**************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לאתר שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> עיגול לטובת שווים – למען אנשים עם מוגבלויות – האגורות שלך יכולות לשנות חיים! (igul.org.il)

**************

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות