נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"



הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותלראשונה בדרום: לימודים אקדמיים בריפוי בעיסוק

לראשונה בדרום: לימודים אקדמיים בריפוי בעיסוק

המל"ג אישרה פתיחת מסלול לימודים חדש באוניברסיטת בן-גוריון. מנהלי התוכנית: "יאפשר איוש משרות בתחום ובהמשך גם קיצור תורים"

אוניברסיטת בן גוריון. צילום מוויקיפדיה

המועצה להשכלה גבוהה אישרה פתיחת מסלול לימודים אקדמי חדש באוניברסיטת בן-גוריון בנגב: תואר ראשון בריפוי בעיסוק. זו התוכנית  היחידה ללימודי התחום בכל אזור הדרום. בוגרי התואר יוכלו להשתלב במסגרות רפואיות וקהילתיות ולטפל באנשים המתמודדים עם קשיים בתפקוד במטרה להשיבם לתפקוד מירבי. “זהו מקצוע לחיים”, אמרה מנהלת התוכנית, ד”ר יפה לבנון.

עד כה רק 6 מוסדות מלמדים את התחום, כולם במרכז או בצפון הארץ. כעת, עם פתיחת התוכנית כבר בשנת הלימודים הקרובה, תיפתח האפשרות ללמוד מקצוע מבוקש בו קיים מחסור חמור בכוח אדם, במיוחד בדרום. “פתיחת מסלול הלימודים מהווה בשורה של ממש עבור תושבי הדרום, שכן מניסיוננו סטודנטים המסיימים את לימודיהם בדרום לרוב ישתלבו במקומות עבודה באזור לימודיהם, מה שיאפשר בעתיד איוש משרות בתחום כה חשוב ובהמשך גם קיצור תורים משמעותי לטיפולים”, אמר ד”ר יגאל פלכט, מנהל בית הספר למקצועות הבריאות הקהילתיים בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

**************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

**************

“פעלנו רבות כדי לקדם תוכנית זו  אצלנו”, אמר דיקן הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטה, פרופ’ אנג’ל פורגדור.  “נמשיך ונפעל למען הרחבת מסלולי לימוד נוספים  במקצועות הבריאות, שיטיבו בוודאי עם תושבי הארץ בכלל ותושבי הדרום בפרט, כך שיוכלו  לקבל את השירותים המגיעים להם ברמה הגבוהה ביותר”.

ד”ר יפה לבנון

התואר בריפוי בעיסוק מעניק כלים והכשרה לטיפול באנשים המתמודדים עם  מצבים בריאותיים מגוונים בתחום בריאות הנפש, בתחום הגריאטרי, בהתפתחות הילד, בתחום הפיזי (לאחר תאונות דרכים, תאונות עבודה, פגיעות נוירולוגיות), בתחום שיקום נהיגה, שיקום כאב, החלמה ממחלות אונקולוגיות ועוד. לרוב המטפלים מועסקים במסגרות רפואיות וחינוכיות, מקצתם בתחום הקהילה ומקצתם מוכשרים לתחומים ייחודיים נוספים כמו: ריפוי בעיסוק בהייטק או במפעלים בכל הקשור לארגונומיה והתאמת הסביבה לאדם, ריפוי בעיסוק בצה”לבכל הקשור לפגיעות פגיעות גפיים, כוויות וכו’, שיקום מרחוק באמצעות טכנולוגיות מתקדמות כמו: מצלמות או משקפי מציאות מדומה, התאמת אביזרי עזר לתפקוד, פיתוח מוצרים ייחודיים לבעיות תפקודיות ואף טיפול בקליניקות פרטיות בתחומים שונים. המשותף לכל התחומים  הוא מתן טיפול לאנשים המתמודדים עם קשיים תפקודיים וזקוקים  לריפוי בעיסוק על מנת להשיבם לתפקוד עצמאי מירבי ולעיסוקים המשמעותיים להם, על אף מצב הבריאות או המוגבלות.

3.5 שנים ו-1,000 שעות הכשרה

יעדי תוכנית הלימודים החדשה הם לחנך את הסטודנטים להיות אנשי מקצוע ואנשי מחקר מובילים בשיקום אוכלוסיות שונות, תוך התייחסות לאוכלוסיות ייחודיות לדרום. הכשרת הסטודנטים תיעשה תוך שילוב למידה תיאורטית ותרגול מעשי חווייתי. לשם כך הותאמו מעבדות חדשות לתרגול ולהתנסות המעשית. הלימודים יתקיימו בשיתוף פעולה מלא עם המרכז האוניברסיטאי סורוקה ובית החולים השיקומי עדי נגב, שיאפשר תצפיות והתנסויות בשטח כבר משלבים מוקדמים. לימודי התואר נמשכים 3.5 שנים ומלווים בהכשרה מקצועית מעשית בהיקף של 1,000 שעות. עם תום הלימודים יעברו הלומדים בחינת רישוי ממשלתית ולאחריה יורשו לעסוק בריפוי בעיסוק.

הסגל האקדמי של התוכנית נבחר בקפידה על סמך שילוב בין ניסיון ועבודת שטח לצד עבודת מחקר ענפה. ד”ר יפה לבנון, בעלת ניסיון של 4 עשורים בשיקום פיזיקלי וגף עליון במרכז הרפואי שיבא, היא שתעמוד בראש התוכנית ולצידה רשימה ארוכה של חוקרות ומרפאות עם עשרות שנות ניסיון בתחומים מגוונים: התפתחות הילד, בריאות הנפש, החלמה ממחלות אונקולוגיות, התמכרויות ועוד.

“לימודי ריפוי בעיסוק מכשירים את הסטודנט להיות מטפל מקצועי, להבין את האדם כפרט שלם ולהתייחס אל האדם ואישיותו, רצונותיו ותפקידיו בחיים”, סיכמה ד”ר לבנון. “זהו מקצוע רחב עם התמחויות רבות בו כל סטודנט ובעתיד מטפל יוכל למצוא את מסגרת העבודה המתאימה לו ביותר, לצד שליחות אמיתית ועזרה לאנשים במצבי משבר. זהו  מקצוע לחיים ואני שמחה על כך שהתוכנית החדשה נפתחת כעת גם בדרום”.

**************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

**************

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות