נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"



הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיאנשים עם מוגבלויותעמותת "אתגרים" יוצאת לגיוס המונים: "ירידה משמעותית בהכנסות"

עמותת “אתגרים” יוצאת לגיוס המונים: “ירידה משמעותית בהכנסות”

העמותה, שמסייעת לאנשים עם מוגבלות באמצעות ספורט אתגרי, מתקשה להמשיך לממן את פעילותה ומגייסת כסף מהציבור

“פגיעה דרמטית”. פעילות של עמותת אתגרים (צילום: אריה סטרק)

עמותת “אתגרים” מתמודדת עם קשיים תקציביים ויוצאת לקמפיין גיוס המונים – על מנת לגייס כסף מהציבור. בעמותה טוענים כי הסיבות למשבר אליו נקלעו הן שילוב של כמה גורמים, בהם עלייה בהוצאות העמותה; עיכוב או הפסקת תקציבים ממשלתיים שיועדו אליהם; וכן משבר הקורונה שפגע בהם. התוצאה: ירידה משמעותית בהכנסות העמותה.

עמותת “אתגרים” נוסדה על ידי נכי צה”ל ואנשי שיקום, במטרה להעצים ולשלב חברתית אנשים עם מוגבלות באמצעות ספורט אתגרי בטבע. פעילות העמותה פתוחה לכלל ציבור האנשים עם מוגבלות פיזית, קוגניטיבית, תקשורתית, נפשית וחושית – בכל הגילאים. פעילויות העמותה מתקיימות בכל רחבי הארץ. מדי שנה לוקחים חלק בפעילויות כ-6,000 ילדים ובני נוער וכ-1,000 בוגרים. בעמותה מתנדבים כ-1,400 איש.

בעמותה אומרים כי ללא התקציבים החסרים, היא תתקשה להמשיך ולממן את הפעילויות. לאחרונה החלה העמותה במספר מהלכי התייעלות במטה הארגון, כדי לצמצם הוצאות ולהימנע ככל האפשר מפגיעה באלפי האנשים להם מסייעת “אתגרים”.

העמותה הציבה יעד גיוס של 3 מיליון שקלים. נכון לכתיבת שורות אלה, גויסו כבר מעל 1.7 מיליון שקלים.

בשיחה עם ניר הכהן, מנכ”ל העמותה, הוא מספר על שני עיכובים כספיים שחווה הארגון מצד משרדי ממשלה. הראשון הוא של 350 אלף שקלים שהיו אמורים להגיע ממשרד הרווחה במסגרת תקצוב שנתי. לטענתו, התמיכה לשנת 2023 אושרה באופן רשמי בנובמבר 2022 והייתה אמורה להיות מועברת עד סוף השנה – אך לא הגיעה עד היום.

בעיה נוספת התרחשה בגזרת משרד החינוך, במסגרת מכרז בו זכתה העמותה. מדובר בהתקשרות דרך מכרז להפעלת ספורט אתגרי (חבל ואופניים) לחינוך המיוחד, בגובה של כ-4 מיליון שקלים לשנה. “ההתקשרות מול משרד החינוך נמשכת ברצף כ-20 שנה”, מסביר הכהן. “לאחר סיום המכרז הקודם, ביוני 2022, היה לנו, בהכירנו את השוק, בסיס להאמין שנזכה בו שוב, ואכן כך היה. אולם במקום שייווצר רצף בין המכרזים, כפי שהיה מצופה, או לכל היותר פער זמנים קצר, נוצר בפועל פער של שנה. עקב העיכוב ייקח עוד זמן לא ידוע עד שהזכייה תתורגם לתקציב שיועבר בפועל לעמותה”.

“שני המקרים האלה, לצד הסיבות האחרות, אלו יחד יצרו פער ואתגר תקציבי ותזרימי שלא יאפשר לנו להמשיך בפעילות בהיקפה הנוכחי אם לא נגייס כסף באמצעות הקמפיין”, מסביר הכהן.

ממשרד הרווחה נמסר בתגובה: הכסף יעבור בימים הקרובים.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: ההתקשרות האחרונה עם עמותת אתגרים הסתיימה ביוני 2022 ולא יצאה כל הודעה על התחייבות המשרד לפרסום מכרז בנושא זה בתאריך מסויים. חשוב לציין כי לספק זה אין בלעדיות ולא הובטח שהוא ימשיך לתת שירות למשרד, על כן כל קשיים כלכליים של הספק הינם באחריותו בלבד. יצויין כי תהליך כתיבת מכרז כרוך בעבודה של גורמים שונים במשרד ומתמשך ככל שנדרש.

“נותנים לי להרגיש שאני בנאדם רגיל”

דניאל סטרק בריליאנט, בן 28 תושב השרון, הוא אחד מעובדי עמותת אתגרים. כשהיה בכיתה ב’, נפצע סטרק באורח אנוש בתאונת דרכים עם אוטובוס בית ספר. הוא נשאר משותק בחלק הימני של גופו, ומתקשה בדיבור. לאחר השיקום – הגיע לאתגרים. “התחלתי להתנדב בכל מה שקשור לטיולי משפחות, וכיום אני כבר שנתיים עובד כרכז ענף טיולי אתגרים”, הוא מספר. “נותנים לי להרגיש שאני בן אדם רגיל, עם קצת נכות אבל כמו כולם”.

לאמיר ארגמן, בן 34 מתל אביב, סיפור דומה למקרה של דניאל. הוא נפצע אנוש בתאונה בגיל 18, ונותר משותק. לאחר שיקום ארוך הוא הולך היום כמעט כרגיל (“צליעה קטנה”) ואפילו משתתף במרתונים. “בלי הליווי של אתגרים בחיים לא הייתי מגיע להישגים האלו”, הוא אומר. לפני 15 שנה הגיע לעמותה, כשהפעילות הראשונה שלו הייתה רכיבה על אופניים זוגיים. בחצי שנה הראשונה כל צד ימין שלו היה משותק, אז קשרו את רגליו לפדלים ואת ידיו לכידון. “העיקר לפדל”, הוא משחזר. כיום הוא משתתף בקבוצות הליכה וריצה, וגם בגלישת גלים. במקביל הוא עובד בהנהלה.

גם סטרק וגם ארגמן מקווים שקמפיין גיוס ההמונים יצליח, כדי שתימנע פגיעה בפעילות השוטפת של העמותה.

לעמוד גיוס ההמונים של “אתגרים” הקליקו כאן

חיפאית, עברה בתי ספר כל שנתיים בכל העולם מכיתה א׳ ועד שהתגייסה. אדריכלית, אבל כותבת מאז ומעולם. מעדיפה ללמוד אנשים מלתכנן בניינים.

כתבות אחרונות