נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיאנשים עם מוגבלויותילדים עם מוגבלויותצפירת הרגעה: נפתר משבר ההסעות בחינוך המיוחד

צפירת הרגעה: נפתר משבר ההסעות בחינוך המיוחד

משרד האוצר הסכים להגדיל את התקציב – ושנת הלימודים צפויה להיפתח כרגיל ב-1 בספטמבר

אוטובוס נגיש
הגיעו להסכמות לגבי השנה. אוטובוס הסעות נגיש

מסתמן פתרון למשבר ההסעות בחינוך המיוחד: חברות ההסעה יקבלו פיצוי על ההתייקרויות בתקופה האחרונה ויתנהל מו"מ לגבי העתיד. כך קבע היום (ג') יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח"כ דוד ביטן, בדיון שהתקיים בנושא. לפיכך, נראה כי שנת הלימודים הבאה תיפתח כסדרה וההסעות יופעלו כמתוכנן.

מנכ"ל משרד החינוך, אסף צלאל, מסר במהלך הדיון כי הצדדים הגיעו לסיכום לפיו תינתן תמיכה חד פעמית של משרד האוצר, בשל ההתייקרויות. הוא ציין כי נערכה פגישה עם נציגי המסיעים, והסיכום מקובל על הצדדים. עוד הוסיף צלאל כי הסכום יועבר לרשויות המקומיות – ודרכן יקבלו חברות ההסעה את הפיצוי.

סמנכ"לית מרכז השלטון המקומי, מיכל מנקס, מסרה כי הסיכום מקובל כפיצוי חד פעמי, אך צריך עדיין לפתור את הבעיה הכללית של ההתייקרויות בעקבות עליית המדד ושחיקת התשלום שמקבלות הרשויות.

Igul-Letova

מנכ"ל ארגון חברות ההסעה, דודי גיל, הסכים איתה והדגיש כי יש למצוא פתרון קבוע ולא רק זמני, "כדי שלא נחזור לפה כל שנה".

היו"ר ביטן קרא לצדדים לנהל משא ומתן לפתרון בעיית ההתייקרויות העתידיות. "נכנס ישיבה בעוד חצי שנה ואני מקווה שבינתיים תהיה התקדמות", סיכם.

חה"כ דוד ביטן, יו"ר ועדת הכלכלה. צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
ח"כ דוד ביטן, יו"ר ועדת הכלכלה. צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות