נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיחדשותכך פועלת הונאת הפטור מתור שמציפה את הרשת

כך פועלת הונאת הפטור מתור שמציפה את הרשת

מיוחד ל"שווים": גם אתם נתקלתם לאחרונה במודעה הזאת? מדובר בנוכלות. כך נראתה השיחה שלנו עם "נציג המכירות" שמבטיח תעודה רשמית מהביטוח הלאומי

המודעה השקרית המציעה קניית תעודת "פטור מתור" בכסף. צילום מסך מהפייסבוק
המודעה השקרית המציעה קניית תעודת "פטור מתור" בכסף. צילום מסך מהפייסבוק

אם גם אתם נתקלתם לאחרונה במודעה בווטסאפ המציעה תעודת פטור מתור תמורת כסף – כדאי שתדעו שמדובר בנוכלות, ומי שמשתף עם זה פעולה עובר על החוק.

לפני שעה קלה הוציא הביטוח הלאומי הודעה המזהירה מפני העסקה המדוברת. "שימו לב – המודעות האלו לא חוקיות!" נכתב בעמוד הטלגרם של הביטוח הלאומי. "פטור מתור ניתן רק על ידי ביטוח לאומי למי שמגיע לו לפי החוק!".

Igul-Letova

בהמשך מתריע הביטוח הלאומי: "אנו מזהירים – מי שעושה דברים לא חוקיים שייקח בחשבון שאנחנו נפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו!".


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova\


כך נראתה השיחה שלנו עם הנציג

כדי להבין קצת יותר במה מדובר יצרנו קשר ב"שווים" עם הגורם המציע את הדיל המפוקפק. שלחנו מסרון למספר שממנו נשלחה הודעת הווטסאפ: "אהלן, איך משיגים כרטיס פטור מתור דרככם?".

Igul-Letova

בתגובה נשלחה אלינו התשובה הבאה: "כרטיס פטור מתור: הכרטיס בעצם מאפשר מעבר לראש התור בכלל המוסדות והמקומות הציבוריים בהצגתו. בין המקומות בהם הלקוחות שלנו מנצלים את זכותם הם: בנקים, דואר ישראל, קופות החולים, שדה התעופה, משרד הרישוי, תחבורה, הפנים, סופרים ועוד שלל מקומות.

"עלות הכרטיס היא 699 שקלים. עד 4 ימי עסקים הכרטיס בידכם כולל משלוח. קודם מקבלים אחר כך משלמים".

בתגובה שאלנו: "אני חייב תעודת נכות?"

והתשובה: "לא, אין צורך בתעודת נכה".

שיחת הוואטסאפ בין כתבנו לבין המוקד. צילום מסך
שיחת הוואטסאפ בין כתבנו לבין המוקד. צילום מסך

לא הסתפקנו בכך וביקשנו לשוחח בטלפון עם אותו גורם. הוא הסכים לעשות זאת בשיחת ווטסאפ. בשיחה, כששאלנו איך זה עובד – "הרי צריך תעודת נכה מביטוח לאומי כדי לקבל פטור מתור, והפטור מתור למעשה מופיע על תעודת הנכות עצמה", ענה הבחור מהצד השני כי הם למעשה מנפיקים תעודת נכות עם פטור מתור. "יש לנו מפעל שמייצר לנו את זה", הוא התגאה.

שאלנו: "אז בעצם אני לא אופיע במאגר של המדינה כנכה?" והתשובה: "נכון, אבל אף אחד לא יודע את זה. לא משטרה, לא רשות שדות התעופה. היחיד שיכול לעלות על זה זה הביטוח הלאומי, אבל אין שום סיבה שזה יגיע אליהם בכלל".

לדברי הבחור, הוא עצמו טס פעמיים לחו"ל עם התעודה המדוברת וזכה בשתי הפעמים לפטור מתור.
כששאלנו האם זה לא מסוכן ומישהו עלול לתפוס אותנו, הוא ענה: "בכל המקומות רק מסתכלים על הכרטיס ומאשרים את הפטור מתור; זה לא שהם מחוברים למאגר של ביטוח לאומי".

איך משלמים? ביקשנו לדעת. לדבריו, אחרי שהם מייצרים את הכרטיס "מגיע אליך שליח הביתה, ואתה צריך להעביר לו תשלום במזומן". אתם חברה? ניסינו לברר. והוא ענה: "אני טלפן".

שאלנו איך מתקדמים מכאן, והוא הבטיח לשלוח ווטסאפ עם הסבר, שבאמת הגיע כעבור מספר דקות: "במידה ותרצה להתקדם בהזמנה אצטרך מספר פרטים: שם מלא בעברית ובאנגלית כפי שרשום בתעודת זהות/דרכון, תצלום תעודת זהות, מספר טלפון ליצירת קשר וכתובת למשלוח".

בחיפוש מספר הטלפון של המוקד באחד משירותי זיהוי השיחה הפופולריים, אפליקציית TrueCaller, עלה כי המספר הוא של אדם בשם אבו וואקיד נאהה. לתשומת לב ביטוח לאומי.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות