נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותבשבוע הבא: החתונה שמדינה שלמה חיכתה לה

בשבוע הבא: החתונה שמדינה שלמה חיכתה לה

גלי סגל ובן בנימין היו אמורים להתחתן, אבל אז הגיע ה-7 באוקטובר והם איבדו את רגל ימין (שניהם) מירי מחבלים. אחרי מסע שיקום ארוך, הם יצעדו בחמישי הבא לחופה ויישבעו באהבתם

ההזמנה לחתונה של גלי ובן

מדור "שווים סיפור" מתפרסם בחסות מפעל הפיס

תאחלו להם הרבה מזל טוב: הזוג בן בנימין (29) וגלי סגל (26) שאיבדו את רגל ימין בטבח הנוראי בפסטיבל הנובה ב-7 באוקטובר, יעמדו מתחת לחופה בסוף השבוע הבא.

בן וגלי הכירו לפני שבע שנים בבר דרך חברים משותפים. היא סטודנטית לאדריכלות ועיצוב פנים מיוקנעם, והוא כדורגלן ומנהל משרד נדל"ן מקיבוץ רמת מנשה. כשהזוג התקרב, עזבו השניים את מקום מגוריהם בשביל לגור ביחד בדירה שכורה ברמת גן. במאי 2023, בזמן שהיו בטיול רומנטי באיטליה, הציע בן לגלי נישואין על גונדולה בוונציה. הזוג המאורס תיכנן להינשא בספטמבר האחרון.

Igul-Letova
בן וגלי ביציאה מהשיקום. צילום: דוברות הלל יפה
בן וגלי ביציאה מהשיקום. צילום: דוברות הלל יפה

למסיבת ה"סופרנובה" שהתקיימה בשדות שליד קיבוץ רעים, הגיעו הזוג יחד עם אחיו של בנימין וזוגתו ובן דודו כדי לחגוג את יום הולדתו של בן. את התוכניות של הזוג המאורס הרס הטבח הנורא. כשהחלה חדירת המחבלים, ברחו בן וגלי למיגונית בצומת עלומים, בה הסתתרו חוגגים רבים. בעת ששהו בחלק הפנימי של המיגונית, השניים איבדו את ההכרה כתוצאה מרימון שנזרק לכיוונם. בעקבות הפציעה הקשה שחוו, נאלצו שני בני הזוג לאבד את רגלם.

למרות הקשיים, בני הזוג חוו יחד את השיקום והאשפוז, ועברו ניתוחים רבים. השניים אף שהו מיטה ליד מיטה באותה מחלקה אורתופדית במרכז הרפואי הלל יפה, ובאותו חדר במחלקת השיקום בשיבא. "אחרי הפציעה, בן ואני מיקדנו את כל המחשבות שלנו ואת התקווה שלנו אחד בשנייה", אמרה גלי בראיון ל"לאישה". "וואלה, אני לא יודע איך הייתי מתמודד אם היא לא הייתה איתי פה", אמר בן כשהתראיין לחדשות 12.

Igul-Letova

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו bit.ly/Shavvim-igul-letova


לאחר שיצאו ממרכז השיקום, השתתפו בן וגלי בקמפיין המרגש של חברת האופנה "רנואר". בקמפיין, שהושק ביום העצמאות האחרון, דיגמנו ביחד עם חבריהם למחלקת השיקום, לצד דוגמני הבית של חברת האופנה. הקמפיין, שנעשה ביוזמתו של אלון קמינר, לוחם סנפיר שנפצע בפעילות מבצעית במהלך המלחמה, נועד לנרמל את נראות קטועי הגפיים בחברה, ולהצדיע לגיבורי ה-7.10, אזרחים ולוחמים כאחד.

גלי ובן קמפיין לרנואר. צילום יהונתן וייצמן
גלי ובן בקמפיין לרנואר. צילום יהונתן וייצמן

על אף הקושי של החזרה מהתופת, בן וגלי צועדים ביחד לקראת החתונה המיוחלת. כבר בימים אלו הזוג נמצא בשיא ההכנות. כך למשל, ביום חמישי האחרון קיימו בני הזוג בשמחה ובצהלולים את טקס החינה המסורתי. נראה שגם הפציעה והטראומה הלאומית לא עוצרת את הזוג מלממש את אהבתם ולחגוג אותה. חתונתם של בן וגלי צפויה להתקיים ב-25.7. נאחל לשניהם מלא מזל טוב.

ספיר בן משה הוא סטודנט למזה"ת ותקשורת, פעיל "לינק20", אדם במגוון האוטיסטי

כתבות אחרונות