נושאים קשורים

"לבד זה בסדר, אבל אני רוצה שיאהבו אותי": 6 רווקים עם מוגבלות מדברים

דחיות בגלל המוגבלות, קשיים באתרי היכרויות ובדידות שמלווה את החיפוש אחר אהבה. שישה רווקים ורווקות עם מוגבלות מספרים לשווים על האכזבות, התקוות והחלום למצוא מישהו להיות איתו

מדריכה סטרה לאדם עם מוגבלות; השופט סירב לבטל את הרשעתה

למרות המלצת שירות המבחן, בית משפט השלום בבאר שבע הותיר את הרשעתה על כנה וגזר עליה מאסר על תנאי, קנס ופיצוי. השופט: "ההתמודדות עם קושי זה לא יכולה להיות - לעולם - בשימוש בכוח או באלימות"

זה שאני אוטיסט לא אומר שכל העולם צריך להתאים את עצמו אליי

ד"ר מורדי בן חמו, אוטיסט ואב לשניים, כותב על החיים בבית שהותאמו לרגישויות החושיות שלו, על הצעקות של הילדים שמכאיבות לו פיזית - אבל גם על ההבנה שגם הוא חייב להתגמש

השבי שבתוך הבית: הגיע הזמן להכיר בפוסט טראומה מורכבת

עשרות אלפי ישראלים שחוו בבתיהם פגיעות מיניות, אלימות והזנחה מתמשכת מתמודדים מדי יום עם פוסט טראומה מורכבת. בטור אישי מתאר עו"ס יובל רן את השבי הנפשי הבלתי נגמר ואת חוסר הטיפול מצד המדינה - וקורא לשינוי דחוף

הקופה סירבה לממן יישור שיניים לילדה עם מוגבלות קשה וחיך שסוע. 4 פעמים

למרות שהטיפול כלול בסל הבריאות, מאוחדת דחתה שוב ושוב את הבקשה. רק בהתערבות נציבות הקבילות במשרד הבריאות שונתה ההחלטה. דוח הנציבות חושף גם כיצד סירבה כללית לספק כרית חיונית לאדם המשותק בארבע גפיו
ראשיאנשים עם מוגבלויותוולמארט השיקה עגלת קניות מיוחדת לאנשים עם מוגבלויות

וולמארט השיקה עגלת קניות מיוחדת לאנשים עם מוגבלויות

ענקית הקמעונאות הכניסה את העגלה לשימוש ב-11 מדינות בארה"ב, במטרה להפוך את חוויית הקניות לנגישה יותר. אז מה מיוחד בעגלה הזאת? כל הפרטים

הנוסע יושב כשפניו לכיוון האדם שדוחף את העגלה. העגלה החדשה (צילום: וולמארט)

וולמארט, ענקית הקמעונאות האמריקאית, הכריזה השבוע על השקת עגלות קניות נגישות במספר סניפים ב-11 מדינות ברחבי ארצות הברית. העגלות החדשות, שזכו לכינוי "עגלות קרוליין", תוכננו במיוחד כדי להקל על אנשים עם מוגבלויות להתנייד בחנות בזמן הקניות.

העגלות החדשניות כוללות מושב גדול בחלק האחורי של הסל, המסוגל לשאת משקל של בין 16 ל-113 קילוגרם. על פי הדיווח, בכל סופרסנטר של וולמארט יוצבו לפחות שתי עגלות כאלה, ובכל חנות שכונתית של הרשת תוצב לפחות אחת. בסך הכל, החברה צפויה להציב כ-8,000 עגלות ברחבי המדינה.

סדריק קלארק, סמנכ"ל תפעול החנויות בוולמארט, אמר בהצהרה: "הצבת עגלות קרוליין בחנויות שלנו מספקת הקלה להורים ולמטפלים הזקוקים לכלי זה ויודעים שהוא זמין בוולמארט שלהם. בין אם הם מטפלים במישהו עם מוגבלות או פציעה זמנית, העגלות תומכות בלקוחות שלנו כשהם זקוקים לכך בכל פעם שהם נכנסים לדלתות שלנו".

Igul-Letova

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

העגלות החדשות כוללות מושב מוגבה בחלק האחורי עם רצועות בטיחות, ומדרך רגליים בתחתית העגלה. הנוסע יושב כשפניו לכיוון האדם שדוחף את העגלה.

וולמארט מסרה כי העגלות הן חלק ממטרת החברה ליצור חוויות קנייה מכילות יותר עבור לקוחות ברחבי המדינה. החברה מתכננת להציב לפחות עגלה אחת כזו בכל חנות ברחבי ארצות הברית עד תחילת 2025.

Igul-Letova

יוזמה זו מגיעה בהמשך להחלת "שעות חושיות" במספר סניפים של וולמארט ב-2023, שמציעות חוויית קניות שקטה ורגועה יותר, עם תאורה מעומעמת, רדיו כבוי ומסכי טלוויזיה דוממים.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות