נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותזוגיות ללא סקס? הפעם כנראה ממש הגזמתי

זוגיות ללא סקס? הפעם כנראה ממש הגזמתי

רננה אורן פרסמה פוסט אמיתי וכן בקבוצת היכרויות - וגילתה שאנשים יכולים לקבל הרבה דברים, אבל א־מיניות? זו כבר סיבה לעשרות תגובות מזלזלות. מתארח בטור: הקולגה מ"שווים", איתי שחם

איתי שחם ואני מאחדים כוחות לכבוד הטור

רננה אורן ואיתי שחם

שלשום כתבתי פוסט היכרות בקבוצת היכרויות. זוגיות לא יצאה ממנו, אבל מעל 100 תגובות שמשקפות מה החברה חושבת על א־מיניות דווקא כן.

Igul-Letova

א־מיניות זה חוסר משיכה מינית לאנשים. א־מיניות זה לא מוגבלות. זו נטייה מינית.

אצלי ספציפית, היא נובעת ממוגבלות. למה? כי לא נולדתי ככה. אחרי שאובחנתי באו.סי.די/ חרדה/ דיכאון, התחלתי לקחת כדורים פסיכיאטריים שמורידים את החשק המיני. בנוסף, יש לי או.סי.די שקשור ספציפית בסקס, ולכן מפחיד אותי לעשות סקס (פחדים ממחלות ומלהיכנס להיריון). בגלל שבזוגיות צריך לעשות פשרות, אני משתדלת להתגבר על הפחדים ולשכב עם בן הזוג, פשוט קשה לי בתדירות גבוהה.
אבל לכתוב את זה בפוסט היכרות?! השתגעתי? כן. בתמימות כתבתי את האמת. מה קיבלתי? 120 תגובות. חמש מתוכן מגברים שמציעים את עצמם והשאר – עם ישראל מביע את דעתו עליי.

הפוסט שהיעלתי בקבוצת ההיכרויות

נתחיל עם הדאחקות. הגיבו לי: "לא תודה, יש לי את צ'אט GPT", "יש כאן נזיר?", "אולי חתול?".

Igul-Letova

הבנתי לאן נושבת הרוח. במקום למצוא זוגיות, הפכתי לליצן חצר (עשו לי סמיילים צוחקים לפוסט). נעלבתי מהתגובות הראשונות ושיתפתי שני קולגות שלי שגם כותבים ב"שווים", איתי שחם ואמיר שטיין, ולשמחתי הם באו להגנתי בתגובות.

תגובה חריפה במיוחד הגיעה ממישהי שכתבה: "זו לא זוגיות. מחויבות בלי עתיד. בלי נישואים, בלי ילדים, בלי לגור ביחד, בלי סקס. זה כמו לחפש בן לוויה לאירועים ובילויים בלי לתת מעצמך. אין אדם שפוי שיתחייב לזה. למה לאמלל מישהו? שתגדל כלב. זה פוסט אגואיסטי. אין לה מה להציע כבת זוג".

הבנתם? אין לי זכות קיום. זה לא משנה שאני חברה טובה, מבשלת לבן הזוג, תומכת, מקשיבה, אכפתית, מצחיקה. אם אני עושה סקס בתדירות נמוכה, אז אני לא שווה. אם אני לא מאמינה בנישואים או במגורים משותפים, אין לי מה להציע. אם אני לא רוצה ילדים, אז מה אני נותנת? אין לי שום ערך. ולכן, מצפים ממני לבטל את הרצונות שלי, להיות זומבי וליישר קו עם הנורמלים.

העובדה היא ששנתיים הייתי בזוגיות ללא סקס. כן, יש חיה כזו. וגם האקס האחרון היה מיני מאוד, אז שכבנו בדרכים אחרות, באתי לקראתו.

אבל העובדות לא משנות. אין להעדפה שלי לגיטימציה, אני "אגואיסטית" וזהו. יודעים מה? אני צריכה איזה סיפור הירואי. אם הייתי כותבת שאני לוחם שאחרי שיצא מעזה, התחיל לקחת כדורים פסיכיאטריים כדי להתמודד עם הטראומות ועכשיו, בגלל הכדורים, הוא סובל מאין אונות, והוא מבקש זוגיות, הייתי ודאי מתעכלת יותר טוב.

עוד משהו שכתבו לי: "מה זאת אומרת שאת לא הכתובת לסקס? הרי כל זוגיות רגילה היא עם מיניות". כשהיו אנשים שענו לו: "כן, יש אנשים שזה מתאים להם", המגיב עדיין התעקש: "אין חיה כזו".

איתי שחם: "אנשים מתעקשים לא להבין. פעם אמרו על הומוסקסואליות שזו הפרעה נפשית, שאין נטייה כזו. אחרי שקהילת הלהט"ב קיבלה לגיטימציה, היום אפילו הומופובים כבר לא מכחישים שזו נטייה קיימת. פשוט על א־מיניות לא מדברים.

כסטרייט, אני לא יודע איך זה מרגיש להימשך לגבר, אבל אני לא שולל שגברים מסוימים מרגישים ככה. יש הבדל בין להבין משהו לבין לכבד אותו. במקרה של א־מיניים, הרבה פעמים לא מכירים בקיומם. זה עניין של תקופה. לפעמים נראה שמבחינות מסוימות, א־מיני זה ההומו החדש. אם היום הומו היה מעלה פוסט היכרות בפייסבוק ומישהו היה יורד עליו בתגובות, אז אולי היו מעיפים את המגיב מהקבוצה.

א־מיניות היא קונספט שעדיין לא השתרש בחברה.

אמנם אני לא א־מיני, אך כתבתי בעבר בקבוצת הכרויות פוסט בו שאלתי אם מישהו מחברי הקבוצה מעוניין בזוגיות בלי סקס, פשוט כי הייתי סקרן להבין עד כמה זה דיל ברייקר עבור אנשים. על הפוסט הזה קיבלתי תגובות כמו 'חפש שותף לדירה' או 'לך לרופא'".

ובחזרה אליי: עוד תגובה לפוסט הייתה – "היא אמרה שהיא רוצה מישהו לא שמן כמוה, זה קורע. את גם מתמודדת נפש אבל רוצה מישהו בריא. זה או בדיחה או חוצפה".

מגיב יקר, אני שמנמנה, אבל לא נמשכת לשמנים. יש לי אישיוז עם המשקל העודף שלי, אז אתה רוצה שאני אמשך למישהו עם משקל עודף? מה ההיגיון? "נאה דורש נאה מקיים"? אתה מנסה לחנך את המשיכה שלי?

חוץ מזה, יודע מה? מותר לי לשאוף גבוה. אני לא חייבת לרצות גבר עם אותם נתונים כמו שלי. כשאתה אומר שזו חוצפה, אתה אומר במסווה שאסור לי לדרוש מישהו יותר אטרקטיבי ממני, איך אני מעזה?

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

לשמחתי, לצד כל הרעל, היו המון אנשים שהעריכו את הכנות שלי ואת זה שאני לא מבזבזת לגברים את הזמן כשאני מדייקת את עצמי. גם הייתה יחסית מודעות לא־מיניות ולשונה ותגובות תומכות שהגנו עליי. זה עשה לי טוב בלב.

אני לא יודעת למה תגובה כמו "את מחפשת ידיד" כל כך מרתיחה אותי. זוג מאוהב זו לא ידידות. גם אם יש ליבידו נמוך. גם אם הוא לא גר ביחד.

והיו כאלה שרצו לעזור לי ותייגו את קבוצת א־מיניים בפייסבוק. צחקתי. זה בערך כמו לתייג לי את גוגל. ברור שאני בקבוצה הזו. פשוט אנחנו כל כך מעט, שאין באמת מבחר. וגם ככה קשה למצוא זוגיות במצב רגיל. קל וחומר לבחור 1 מתוך 5…

לסיכום, בחברה כיום, זוגיות = סקס/ נישואים/ ילדים. אני לא בקטע, ועדיין מגיעה לי אהבה. גם אם תתעלמו ממני, אני עדיין קיימת, ויש עוד כמוני. בואו נתקדם אל התקופה הבאה, בה להיות א־מיני או אלהורי זה לגיטימי, ואנשים מרגישים בנוח לכתוב את זה, ולא צריכים להתנצל על כך.

זמרת אקדמאית. בלוגרית צבעונית עם חוש צדק וביקורת על החברה. נותנת הצצה אותנטית ומקורית לעולמה כמתמודדת נפש

כתבות אחרונות