נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותהרכבת הקלה בירושלים מושבתת: "אין נגישות לעיוורים"

הרכבת הקלה בירושלים מושבתת: "אין נגישות לעיוורים"

הקו המרכזי שכולל את מרכז העיר מושבת בגלל עבודות עד חודש אוגוסט. בקהילת העיוורים ולקויי הראייה מודאגים. "למה לא הודיעו לנו מראש שבועות או חודשים לפני?"

הרכבת הקלה בירושלים
הרכבת הקלה בירושלים

כבר שבועיים שהמקטע המרכזי של הרכבת הקלה בירושלים מושבת וזאת עד לחודש אוגוסט. המקטע הושבת לצורך עבודות תשתית כדי לחבר את הקו האדום לקו הירוק שצפוי להיפתח.

ההשבתה משפיעה על כולם, אך בין היתר גם על קהילת העיוורים. בעוד שיש עיוורים ולקויי ראייה שהתרגלו לשינוי ומסתדרים איתו, השאלה הרווחת היא איך מסתדרים. המילים "בהלה" או "חשש" אינן נאמרות בפירוש, אך הן עולות מבין השורות.


******************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם: מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים, רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לעיגול לטובת שווים הקליקו כאן
******************

Igul-Letova

המקטע המושבת ממוקם בין התחנה המרכזית לגבעת המבתר. הוא כולל את מרכז העיר, שוק מחנה יהודה, העירייה, וגבעת התחמושת. הרבה מהדברים שיפה לראות בירושלים, לצד מקומות עבודה ומסחר מרכזיים.

אומנם משרד התחבורה יצר שאטלים על מסלול הרכבת, אך מיקום התחנות שונה מהמיקום הרגיל. כך נוצר מצב שחלק מהעיוורים לא ימצאו אותן ויאלצו לקחת מונית. הסיכוי לא למצוא את התחנה גובר אם היא ממוקמת מעבר לכביש לא מוכר.

הרכבת הקלה בירושלים
הרכבת הקלה בירושלים

לעיוורים נשלח עלון מידע בנושא הסדרי התנועה החדשים. אך אותו עלון מידע נשלח בקובץ PDF. הרבה מהעיוורים הנעזרים בקורא מסך אינם יכולים לקרוא קבצי PDF. זה דורש תוכנת המרה מיוחדת לוורד שלא לכולם יש, או מיומנות ב-chatgpt שעדיין לא נכנסה עד הסוף לנורמה.

Igul-Letova

מרשל ירושלים, מרכז רב שירותים לעיוור שהוא כמו לשכת רווחה, הציע הדרכה שיקומית למי שרוצה בעקבות ההשבתה. תפקיד ההדרכה השיקומית הוא לסייע בדיוק בדברים האלו.

המורה להדרכה שיקומית מסייעת לאדם העיוור או לקוי הראייה ללמוד את המיקום החדש של התחנה או להרכיב מסלול חלופי באמצעות אוטובוסים. אבל לאדם עיוור לוקח זמן ללמוד מסלול חדש. כך שאפשרות זו אינה ריאלית כשאין זמן לחכות.

בני בירנצוויג
בני בירנצוויג

בני בירנצוויג, פעיל חברתי ירושלמי ולקוי ראייה בעצמו, משתף: "הייתי רוצה להעביר מסר למשרד התחבורה: חשוב מאוד לתכנן דברים כאלה מראש. למה לא סיפרתם לנו על ההשבתה שבועות או אפילו חודשים מראש? למה לא תכננתם אסטרטגיית נגישות מסודרת?".

בני מוסיף גם כי "חשוב מאוד להתייחס לעניין הכריזה. גם בשאטלים החלופיים וגם על הרכבת הקלה המחודשת כשתחזור".

כריזה בתחבורה ציבורית היא קריטית לאדם עיוור. בלעדיה, לא נדע איפה אנחנו. נאלץ להיות תלויים בסובבים אותנו. האם יש פתרון? אין מה לעשות, צריך לעשות עבודות על קו הרכבת הקלה. כולנו תקווה שכמו שהם מבטיחים, הקו החדש שייפתח ישפר את הנגישות. כך שמדובר בירידה לצורך עליה.

בינתיים, להלן מספר הצעות פשוטות לביצוע:

שליחת עלון המידע בוורד במקום ב-PDF. כמו שבאתרים מסוימים יש גרסאות נגישות לעיוורים שכוללות קובץ וורד, גם כאן הדבר אפשרי, קיום פגישות נוספות בנושא, הפצת הקלטה של עלון המידע.

עצה לקהילה: במקום להסתבך, אם צריך להגיע למקום כלשהו שנמצא באזור החסום, לא בושה להתקשר להסביר את המצב. נכון, אנחנו לא אוהבים לבקש עזרה. אפשר למצוא פתרון ביחד. לא תמיד, אבל שווה לנסות.

הכותבת היא אקטיביסטית מלאת חיים שלא מוותרת על ההנאות שיש לחיים להציע. והיא גם עיוורת

כתבות אחרונות