נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאנשים עם מוגבלויותהצעירה שמשנה את התפיסה להסתכלות על אנשים עיוורים

הצעירה שמשנה את התפיסה להסתכלות על אנשים עיוורים

יערית עובדיה הפכה ללקויית ראייה לאחר גיל 20. בריאיון לשווים היא מספרת על אירועים ופעילויות פנאי לצעירים שהיא מפיקה ועל עיצוב מקל הנחייה שלה: "סטיגמות מרתיעות, אנשים חיפשו משהו טרנדי"

יערית עובדיה (צילום: שני בוימל)
יערית עובדיה (צילום: שני בוימל)

יערית עובדיה היא לקויית ראייה. היא רכזת הצעירים במרש"ל תל אביב. עיוורים ולקויי ראייה מכל רחבי הארץ נוהרים לפעילויות שהיא מפיקה. בנוסף, היא יזמית בנשמה, שמעצבת מחדש את מקל הנחיה. כעת, היא מסיימת קורס אימון ומחפשת מתאמנים לפרקטיקום.

"נולדתי עם בעיית ראייה בעקבות מחלה נדירה בשם אנירידיה, מצב גנטי שבו הקשתית של העין חסרה לחלוטין או חלקית וגורמת לראייה ירודה", היא מספרת לשווים. "פעם ראיתי הרבה יותר טוב ואחרי גיל 20 הפכתי ללקויית ראייה".

לפני 12 שנים, התחילה יערית את עבודתה במרש"ל תל אביב. המרש"ל, מרכז רב שירותים לעיוור, הוא מעין לשכת רווחה עבור בעלי תעודת עיוור מגיל שלוש ומעלה המתגוררים בעיר.

Igul-Letova

במסגרת תפקידה, יערית מפיקה אירועים ופעילויות פנאי לצעירים. האירועים שהיא מפיקה מגוונים ומקוריים. בין הפעילויות שיערית מפיקה ניתן למצוא סיורים ברחבי תל אביב יפו, הופעות מונגשות, סדנאות בישול ואפילו מסיבת פורים בבר.

יערית עובדיה (צילום: שני בוימל)
יערית עובדיה (צילום: שני בוימל)

"אנשים עוברים תהליכים דרך הפעילויות שאני מארגנת, גם אם זה לא קשור באופן ישיר לפעילות", משתפת יערית. "הצלחתי להביא את דוקטור יעל דורון, הפסיכולוגית מחתונה ממבט ראשון, ואת הבת שלה שהיא גם סטודנטית לפסיכולוגיה לסדנת זוגיות אצלנו במרש"ל. שנה אחר כך, הרבה ממשתתפי הסדנא היו בזוגיות רצינית. הם יישמו חלק ממה שלמדו בסדנא".

אבל יערית לא רק מפיקה אירועים. היא מגדילה ראש ומוצאת דרכים לסייע לצעירים באופן אינדיבידואלי גם בחיי היומיום. "אני מחברת בין צעירים שצריכים משהו למתנדבים שמסייעים להם. לדוגמא, מישהו רוצה ללכת לקנות נעליים ואין לו עם מי. אישה רוצה ללכת לעשות שופינג. היא מעדיפה ללכת עם אדם שהיא סומכת עליו. לא מדובר רק בקניית בגדים או נעליים. אנשים צריכים עוד המון דברים. השאיפה שלי היא להגדיל את היקף הסיוע שמתנדבים יכולים לתת", אומרת יערית.

Igul-Letova

יערית מתגוררת בתל אביב עם כלבת הנחיה שלה קליאו. אך לפני כן, היא החליטה לשנות את העיצוב של מקל הנחיה. מאחורי ההחלטה הזו מסתתר תסכול רב. "כמה חודשים לפני שקליאו נכנסה לחיי, הראייה שלי הידרדרה. אבל לא רציתי ללכת עם המקל כפי שהוא. סביב המקל יש סטיגמות. הוא הופך אותנו לעיוורים נזקקים ומסכנים. הסטיגמות הרתיעו אותי", היא מספרת.

היא מוסיפה גם כי "בסקר צרכים שערכתי, הבנתי שלקויי ראייה נוספים מרגישים כמוני. אז החלטתי ליצור מדבקות לקישוט המקל, נרתיק לאפסן את המקל כמו שצריך וסגירה טובה יותר. לקויי ראייה רבים אמרו לי שאם המקל יהיה יותר טרנדי, הם ישקלו בחיוב להתחיל ללכת איתו. אני רוצה להודות לסטודיו יונתן בר אור בפרדס חנה על כך שלקחו את הפרויקט ללא עלות".

ליערית שאיפות רבות לעתיד. היא רוצה לפתח עוד יוזמות חברתיות שיסייעו לאנשים עם נכויות שונות, בעיקר בקטע החברתי. בין אם מדובר באירועים נגישים, בשביל שאנשים לא יחושו החמצה, או ביוזמות אחרות להפחתת בדידות. היא תשמח ליצור שיתופי פעולה מגוונים.

יערית למדה אימון אישי במכללת יוזמות. כעת, היא מחפשת מתאמנים נוספים ללוות בתהליך של שינוי. התהליך כמובן תחת פיקוח והדרכה. יערית מסכמת את התהליך כך: "יש לי מה לתת". אם יש מטרה שתרצו להשיג, מוזמנים לפנות לאימון אצל יערית. ניתן ליצור איתה קשר במייל: yaarito79@gmail.com.

הכותבת היא אקטיביסטית מלאת חיים שלא מוותרת על ההנאות שיש לחיים להציע. והיא גם עיוורת

כתבות אחרונות