נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותטראמפ: לא יכול להיות נשיא אמריקני עם לקות למידה

טראמפ: לא יכול להיות נשיא אמריקני עם לקות למידה

הנשיא האמריקני המשיך לתקוף את מושל קליפורניה גאווין ניוסום, שהתבטא בעבר שיש לו דיסלקציה. "אני לא רוצה שאדם עם לקות למידה יהיה נשיא", אמר טראמפ ועורר זעם

טראמפ | צילום: וויקיפדיה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר ביום שני כי נשיאים לא צריכים להיות בעלי לקויות למידה והחריף את דבריו נגד מושל קליפורניה גאווין ניוסום בימים האחרונים.

בדברים שנשא בפני כתבים בחדר הסגלגל, טראמפ התייחס לדבריו הפומביים של ניוסום על לקות הלמידה שלו, דיסלקציה. זוהי לקות למידה המאופיינת בקשיים בקריאה או באיות, מבחינת דיוק ומהירות.

טראמפ רמז שמצבים כאלה צריכים לפסול אדם מלהיות נשיא. ניוסום נחשב למועמד דמוקרטי אפשרי בבחירות לנשיאות ב-2028 ולעיתים קרובות מחליף עקיצות עם טראמפ, שכינה אותו "ניוסקאם", כינוי גנאי המשלב את שמו עם המילה "הונאה".

Igul-Letova

"גאווין ניוסקאם הודה שיש לו, שיש לו לקויות למידה", אמר טראמפ לכתבים. "למען האמת, אני בעד אנשים עם לקויות למידה, אבל לא כנשיא שלי. אני לא רוצה. אני חושב שנשיא לא צריך להיות עם לקויות למידה. אני יודע שזה מאוד שנוי במחלוקת להגיד דבר כזה נורא, נשיא ארצות הברית. גאווין ניוסקאם הודה שיש לו לקויות למידה, דיסלקציה, הכול אצלו טיפשי", הוסיף טראמפ.

זו הייתה הפעם השלישית בימים האחרונים שטראמפ תקף את ניוסום בנושא הדיסלקציה שלו, עליה דיבר המושל בראיונות ובספרו.

בשיחה שנערכה בפברואר עם ראש עיריית אטלנטה, ניוסום הזכיר את ציון ה-SAT הנמוך שלו, המקבילה האמריקנית למבחן הפסיכומטרי ואמר כי הוא אינו קורא נאומים כמושל בשל הדיסלקציה שלו, לקות למידה המאופיינת בקשיים בקריאה או באיות, מבחינת דיוק ומהירות.

Igul-Letova

טראמפ אמר דברים דומים גם ביום שישי בראיון עם בריאן קילמיד לרשת פוקס ניוז המזוהה עם המחנה הרפובליקני.

"הוא הודה שיש לו לקויות למידה. מישהו אמר, אז מה רע בזה? אמרתי שזה בסדר, אבל לא לנשיא", הבהיר טראמפ. "נשיאים לא יכולים להיות עם לקות למידה. אם יש לך את זה, זה לא דבר טוב".

צוותו של ניוסום הגיב ביום שני לדבריו של טראמפ באמצעות פרסום סרטון הומוריסטי שחתך את הדברים כך שנשמע כאילו טראמפ קורא לניוסום נשיא ארצות הברית.

לאחר שטראמפ כינה בשבוע שעבר את ניוסום "בלגן קוגניטיבי" ברשת, הגיב המושל בפוסט ברשתות החברתיות: "דיברתי על הדיסלקציה שלי. אני יודע שזה קשה להבנה עבור מטומטם חסר מוח שמפציץ ילדים ומגן על פדופילים".

כתבות אחרונות