נושאים קשורים

החשש: אישה מאיימת בשמלה אדומה דופקת בדלת

המקרה המוזר שקרה למשלבת שלי השבוע גרם לי להבין את עוצמת החרדה שפושטת בציבור מאז שפרצה המלחמה

על רקע המלחמה: נדחה בשנה וחצי חוק הדגל עבור אנשים עם מוגבלות

פרסום ראשון: "חוק שירותי הרווחה", שנועד להעביר אנשים עם מוגבלות מהמוסדות למגורים בקהילה, נדחה ליולי 2025 - ואולי אף יותר. המשמעות: חיסכון לממשלה של 750 מיליון שקלים. הנימוק לדחייה של משרד הרווחה: צריכים עוד זמן להיערך

קוראים לי טל ואני חכמה. רק שהרבה שנים זה היה סוד

עד לפני שלוש שנים חשבו שיש לי מוגבלות שכלית, ולכן מערכת החינוך המיוחד מעולם לא לימדה אותי כלום. יכולנו לשבת שעות בכיתה ורק לצייר. הרבה שנים ניסו להשתיק אותי. אבל אני סיימתי לשתוק

“איש בכיסא גלגלים”: הרמזורים בלונדון התחלפו

לכבוד היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלות: הסימנים ב-5 רמזורים מרכזיים בלונדון הוחלפו מ"איש ירוק הולך" ל"איש ירוק בכיסא גלגלים"
הסתדרות 480-100

“הלב כואב לי שאתם לא משחררים אותה, רוצים לקבור את אמא”

האב סמי נרצח באירועי ה-7 באוקטובר, אשתו נחשדה כשבויה, וביום שישי התברר שהיא מתה. הבת יעל, עם מוגבלות שכלית, שרדה את התופת בממ"ד ומבקשת: "תלחמו כדי להשיב את גופתה"
ראשיאוטיזםתכירו: תמרור "לפניכם ילד עם אוטיזם"

תכירו: תמרור “לפניכם ילד עם אוטיזם”

המטרה: נהגים שמתקרבים לעיר שבמדינת ניו יורק יידעו לשים לב לילדים שלא תמיד מודעים לסכנות בכביש

תמרור “ילדים עם אוטיזם”. מתוך הפייסבוק של Irondequoit

לוגן קייזר בן 10 ואחיו בריידן בן ה-8, תושבי העיר איירונדקויט שבמדינת ניו יורק, נמצאים על הספקטרום האוטיסטי. הם אוהבים לרכוב על אופניים, לצייר בגירים על המדרכה ולשחק בחצר מחוץ לבית עם האחים שלהם. בחודשים האחרונים, הם מבלים יותר בחצר הבית בגלל הקורונה שמגבילה מפגשים ופעילויות במקומות אחרים.

שני הילדים, אמרה אמם תמי לאתר SpectrumNews, נמצאים לפעמים במצב רגשי שגורם להם להיבהל ופשוט לרוץ ללא הבחנה.

השכנים מודעים למצב ונזהרים בנהיגה שלהם, אבל לפעמים מגיעים לשכונה נהגים ממקומות אחרים שלא מכירים את הילדים. שלט העצור בקצה הרחוב לא הספיק, ותמי ביקשה מהמשטרה המקומית פתרון נוסף. כעבור שבועיים הוא הגיע כתמרור צהוב שעליו מצוירת בשחור דמות של ילד, כמו בשלטי אזהרה לנהגים בסמוך לבתי ספר. אלא שבשלט הזה גם מופיע כיתוב “ילד עם אוטיזם”. האם מרוצה מהשלט החדש, וסיפרה שמבחינתה מדובר בהקלה.

בעמוד הפייסבוק של העירייה הסבירו כי מטרת התמרור היא להתריע בפני נהגים שייתכן שישנם באזור ילדים עם קשיים בתפישת הסביבה וקושי להבין את הסכנה מרכב שמתקרב לעברם.

****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת,
פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

בשנה שעברה המועצה המקומית הכריזה על איירונדקויט כקהילה ידידותית לאוטיזם. המועצה קראה לאנשים שמעוניינים בתמרור כזה לפנות אליה. על פי הדיווח, ארבעה תמרורים נוספים יוצבו ברחבי העיר כבר בזמן הקרוב, בסמוך לבתים שבהם גרים ילדים עם אוטיזם.

עיתונאי מאז 2006. במאי ועורך תוכן. קטוע רגל מגיל 9. גר בתל אביב, בזוגיות, ואב לילדה

כתבות אחרונות