נושאים קשורים

“קרן השמש שלנו חזרה, והדמעות לא מפסיקות לרדת”

מפגש מרגש התרחש בבית החולים בין קרן מונדר, מורה לחינוך מיוחד שחזרה משבי חמאס, למנהלת בית הספר רחלי שטיין. גם תלמידתה של מונדר התרגשה: "מיקה קפצה ונישקה את מסך הטלוויזיה"

אני עובד מדינה ו”קר גיבר” של אדם קרוב. מה מגיע לי?

מי זכאי להכרה כ"בן משפחה מטפל", איך מקבלים את ההכרה – ואיזה זכויות והטבות מגיעות לכם מהמדינה. מדריך בשיתוף נציבות שירות המדינה

אב ביקש להפחית מזונות כי לילד יש קצבת נכות. מה פסק ביהמ”ש?

שופטי בית הדין הרבני האזורי באשקלון התבקשו להכריע: האם העובדה שילד מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי היא סיבה מוצדקת להפחתת מזונות שמשלם אביו   

בחודש הבא: הקצבאות יוקדמו; בינואר צפויה תוספת הצמדה

בין הקצבאות שיוקדמו: נכות, ילד נכה, שר”מ, ניידות ונפגעי עבודה. ב-2024 יגדלו הקצבאות בעקבות ההצמדה לשכר הממוצע במסגרת חוק הנכים
הסתדרות 480-100

ירדן, מדריכה ב”בית הגלגלים”, נחטפה לעזה. האם תוחזר בעסקה הקרובה?

בעלה והתינוקת הצליחו לברוח, שלושה ממתנדבי העמותה נרצחו. ולצד האסון התרחש גם נס – שהציל כנראה את חיי החניכים בבית בקיבוץ אורים
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותיש לכם מוגבלות ואתם חולמים על פוליטיקה? זה המחקר בשבילכם

יש לכם מוגבלות ואתם חולמים על פוליטיקה? זה המחקר בשבילכם

מחקר בריטי חדש: מצביעים נוטים לתפוס מועמדים פוליטיים עם מוגבלות כבעלי יכולת, כנים ואכפתיים יותר

בישראל, כמו בעולם, מתקיים תת-ייצוג של אנשים עם מוגבלות בפוליטיקה. דבר זה עשוי לנבוע מכמה גורמים, ובהם חשש שהבוחרים עשויים לתפוס מועמד פוליטי עם מוגבלות באופן סטריאוטיפי כחלש או פגיע יותר. אלא שמחקר בריטי חדש, שפורסם ב-Frontiers in Political Science, דווקא מצא כי מצביעים נוטים לתפוס מועמדים פוליטיים עם מוגבלות כבעלי יכולת, כנים ואכפתיים יותר.

כדי ליצור רושם על אחרים, ובהיעדר מוטיבציה ומשאבים לחפור מתחת לפני השטח, בני אדם נוטים להשתמש בסטריאוטיפים של קבוצות חברתיות כבסיס למידע. אנו עושים זאת גם בהקשר הפוליטי. “סטריאוטיפים יכולים לשמש קיצורי דרך למידע”, אומרת ד”ר סטפני רהר מאוניברסיטת סטרטקלייד בגלגזו, סקוטלנד, שערכה את המחקר. “להיות מודע לאופן שבו סטריאוטיפים והנחות יכולים להשפיע על אמונותיו של האדם עשוי לעזור לבוחרים לקבל החלטות מכוונות יותר”.

רהר מתארת ​​שני סוגים של סטריאוטיפים שעשויים להשפיע על תפיסת הבוחרים לגבי מועמדים עם מוגבלות: סטריאוטיפים תכונתיים וסטריאוטיפים אודות יכולת ואמונות פוליטיות של מועמדים. סטריאוטיפים של תכונות פועלים אם הבוחרים תופסים מועמדים עם מוגבלות כחלשים או פגיעים יותר, אך גם כאמיצים או מעוררי השראה. סטריאוטיפים של מסוגלות ואמונות פועלים אם המצביעים עשויים לתפוס מועמדים עם מוגבלות כעסוקים יותר בבריאות ובזכויות מיעוט, ופחות עוסקים בענייני ביטחון, למשל.

כדי לחקור את תפיסת הבוחרים לגבי מועמדים עם מוגבלות, סקרה רהר 1,500 משתתפים בריטים. בסקר המקוון הוצגו למשתתפים תיאורים של שני מועמדים פיקטיביים, והם התבקשו להעריך אותם בכמה מימדים. התיאורים נתנו מידע רקע על המועמדים: מין, גיל, רקע אתני, מקצוע, שנות פעילות פוליטית וניסיון קודם בתפקיד הנבחר. בנוגע למועמד אחד לא הזכירו שום נכות, ולגבי השני בחרו אחת משלוש מוגבלויות נבחרות: שיתוק מתחת למותניים, עיוורון או חירשות.

בריסקו קיין (מימין), אוטיסט שנבחר לסנאט בארה”ב. צילום מפייסבוק

אחרי ניתוח התוצאות הגיעו החוקרים למסקנה כי בסך הכל המצביעים לא מיישמים סטריאוטיפים של תכונות שליליות, כגון חוסר יכולת וחולשה, כאשר הם מעריכים מועמדים עם מוגבלות. הבוחרים דווקא תופסים אותם כאכפתיים יותר, עם הבדל של בין 4% ל -6% ממועמדים שאינם נכים, ויותר כנים, עם הבדל ל בין 3% ל-5%.

הממצאים מצביעים גם על כך שההשפעות של סטריאוטיפים מסוג מסוגלות ואמונות גדולות מהשפעות של סטריאוטיפים תכונתיים. באופן ספציפי, הבוחרים תופסים מועמדים עם מוגבלות כעסוקים יותר בזכויות מיעוטים, בריאות ורווחה חברתית, עם הבדל של בין 4% ל -12% ממועמדים ללא נכות. מעניין שמועמדים עם מוגבלות נתפסו כשמאלנים יותר, עם הבדל של בין 3% ל -5%.

“המחקר מציע כי המצביעים רואים באנשים עם מוגבלות כבעלי מסוגלות גבוהה למלא את משימותיהם כנבחרים”, אומרת רהר. ”למעשה, נראה כי חוויית הנכות נתפסת אפילו כנכס בחלק מתחומי המדיניות, כולל ביטוח לאומי ובריאות”.

לדברי רהר, “הממצא כי המצביעים אינם תופסים מועמדים עם מוגבלות ככשירים פחות מאשר מועמדים שאינם מוגבלים הוא חיוני מאוד עבור ממשלות ומפלגות פוליטיות, כמו גם לפוליטיקאים שאפתנים עם מוגבלות”.

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

אז עולה השאלה אם המצביעים אינם תומכים פחות במועמדים מכיוון שיש להם מוגבלות, מה מונע מהם להגיע לעמדות כוח פוליטיות? רהר מעריכה שכאןנכנסים לתמונה גורמים כמו חוסר נגישות, חוסר בתמיכה כספית להתאמות סבירות, ואולי גם היסוס במפלגות למנות אנשים עם מוגבלות כמועמדים”.

בכל מקרה, אם אתם ישראלים עם מוגבלות שחולמים להיכנס לחיים הפוליטיים אך חוששים, אולי כדאי שתיקחו בחשבון את המחקר הזה.

למחקר המלא

 
 
מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות