נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיבריאותהיום: הממשלה תאשר תוכנית לטיפול במחסור במטפלים פרא רפואיים

היום: הממשלה תאשר תוכנית לטיפול במחסור במטפלים פרא רפואיים

במערכת הבריאות ובחינוך המיוחד חסרים אלפי מטפלים. תוכנית שמוביל ח"כ להב הרצנו מבקשת לקדם פתרון באמצעות מערכת תמריצים

ח"כ יוראי להב הרצנו
ח"כ יוראי להב הרצנו

הבוקר (א') הממשלה צפויה לאשר תוכנית לטיפול במחסור במקצועות המטפלים הפרא-רפואיים, באמצעות תמריצים שונים. במשך שנים רבות הייתה הזנחה של התחום וכן שחיקה בשכר ובמעמד של המטפלים הפרא-רפואיים בישראל, בחינוך המיוחד ובמגזר הציבורי.

על פי דוח ממשלתי שפורסם בחודש נובמבר, ועליו דיווחנו כאן, יש מחסור של 467 מרפאים בעיסוק, 402 קלינאי תקשורת ו-132 פיזיותרפיסטים בחינוך המיוחד. הדוח מזהיר כי בעוד שלוש שנים המחסור יגדל ל-594 מרפאים בעיסוק, 527 קלינאים ו-166 פיזיותרפיסטים.

בנוסף, נכון להיום חסרים במגזר הציבורי 1,878 פיזיותרפיסטים, 2,177 קלינאיות תקשורת ו-2,560 מטפלים בריפוי ועיסוק, והפערים בין המצוי לרצוי רק יגדלו. הדוח מצביע על הפתרון לטווח המיידי, והוא מיצוי פוטנציאל של המטפלים ברישיון הקיימים בשוק ותימרוץ של העוסקים בתחום, כדי להגדיל את היקף העבודה במערכות הציבוריות.

Igul-Letova

התוצאה, נכון לעכשיו, היא תורים ארוכים, שלפעמים נמשכים חודשים, של הורים וילדים לקבלת טיפולים ואבחונים – זמן קריטי שהולך לאיבוד, פוגע באופן משמעותי בטיפול, ויכול לשנות את החיים של ילדים רבים.

הפתרון מגיע

שרונה שליו (מימין) ובתאל שאלתיאל, מקימות ארגון סחל"ב
שרונה שליו (מימין) ובתאל שאלתיאל, מקימות ארגון סחל"ב

בשנה האחרונה, הוביל ח"כ יוראי להב הרצנו (יש עתיד) יחד עם ח"כ ויו"ר הקואליציה וועדת הבריאות, עידית סילמן (ימינה), משרד הרווחה, החינוך, הבריאות ועוד, מאבק עיקש שנועד להביא את הנושא לסדר היום. במאבק לקחו חלק גם הורים לילדים עם מוגבלות, ארגון סחל"ב (סיוע בחוק לילדים על הרצף) ועמותות וארגונים נוספים למען התפתחות הילד.

Igul-Letova

התוכנית שמובאת היום לממשלה, מדברת על אימוץ מסקנות הדו"ח, הקמת צוות בחינה ויישום של ההתמודדות עם פערי כוח האדם במקצועות הפרא-רפואיים בראשות מנכ"לי המשרדים הממשלתיים וגיבוש תכנית תמריצים, בתוך 45 ימים, בהסכמת אגף התקציבים של משרד האוצר כדי לעודד מטפלים לעבוד בתחום.

בנוסף, משרד החינוך יגבש בתוך חודשיים תוכנית להכנסת מטפלות ממקצועות הבריאות בישראל למשרדו ולמיפוי והרחבת מספר המטפלים הקיימים היום.

החלטה משנה חיים

ח"כ להב הרצנו: "לאחר מאבק ארוך שהובלתי, אני שמח להביא לתיקון היסטורי בהיקף הטיפולים הפרא-רפואיים, טיפולים שמעניקים לילדים עם צרכים מיוחדים את היכולת להתפתח, לגדול ולממש את חייהם. זוהי החלטה משנה חיים עבור אלפי ילדים בשנים הכי קריטיות להתפתחותם. אני מודה ליו"ר ועדת הבריאות, ח"כ עידית סילמן, על שיתוף הפעולה בדרך למציאת הפתרון".

ח"כ עידית סילמן: "החלטת הממשלה היא בשורה של ממש למערכת הבריאות בישראל שתזכה תוך זמן קצר, בזכות התמריצים שיקבעו ע"י הממשלה, לתוספת כ"א משמעותית למקצועות הבריאות ובכך נוביל לצמצום תורים, ולטיפול מקצועי ומיטבי יותר לתושבי ישראל הזקוקים לכך. אני מודה לראש הממשלה נפתלי בנט, לשר האוצר אביגדור ליברמן, לשר הבריאות ניצן הורביץ על אישור ההחלטה וכן לחברי חה"כ יוראי להב הרצנו, על דחיפתו לקידומה".

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות