נושאים קשורים

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"
ראשיאנשים עם מוגבלויותלמה לילדה עם מוגבלות שעברה אונס מגיע פיצוי נמוך יותר?

למה לילדה עם מוגבלות שעברה אונס מגיע פיצוי נמוך יותר?

לקראת הכרעה בביהמ"ש העליון: עו"ד רוני אלוני סדובניק, שמייצגת ילדה אוטיסטית שעברה אונס קבוצתי, מבקשת להעביר מסר

עו"ד רוני אלוני סדובניק

פוסט שהעלתה הבוקר (ב') עורכת הדין רוני אלוני סדובניק:

אתמול עמדתי מול שופטי בית המשפט העליון עמית, שוחט ומינץ וטענתי כי הגיעה העת לפסוק פיצויים כפולים ומכופלים לאנשים עם צרכים מיוחדים, במיוחד לילדים עם מוגבלות, שמנוצלים מינית.

הנוסחה הנזיקית שלפיה מחשבים בתי המשפט בישראל את סכום הפיצוי לנפגעי עבירות מין ואלימות מבוססת על ״אובדן כושר השתכרות״. לכן, ילדים וילדות על הרצף האוטיסטי, למשל, ובכלל נשים וגברים עם מוגבלות, שהוכח בפלילים כי הותקפו מינית – מקבלים פיצויים ממש נמוכים, כי "גם ככה הם לא מסוגלים לעבוד" (אם הם לא מסוגלים לעבוד, אז גם אובדן כושר ההשתכרות אינו מהותי).  

Igul-Letova

בתיק הספציפי שלקחתי עד לעליון ייצגתי ילדה על הרצף שנפלה קורבן לאונס קבוצתי של 11 ילדים מהשכונה, שגם תיעדו את מעשיהם בנייד. ככה התגלתה הזוועה. את כולם הצלחנו להרשיע והכנסנו למוסדות סגורים וכלא לנוער, כל אחד לפי גילו וחלקו בפרשה. אחר כך ניהלנו תביעה נזיקית בבית המשפט המחוזי בתל אביב וגם שם ניצחנו, אבל סכום הפיצוי המגוחך שנפסק (1.1 מיליון שקלים) ממש קומם אותנו. למה פסקו לה רבע ממה שפוסקים לילדה בת גילה (שאינה עם מוגבלות) באותו מצב נזיקי?

הרי הנזק לילד/ה עם צרכים מיוחדים שמותקפים מינית או עוברים התעללות הוא פי אלף יותר חמור, כי גוזלים מהם את ״כבשת הרש״, את המעט שיש להם: שמחת החיים, התמימות, אהבת העולם, היכולת למצוא זוגיות, הסיכוי לבנות משפחה. מגיע להם פיצוי מוגבר, לא מופחת!

החלטנו לערער לעליון על הפרדיגמה הבסיסית השגויה שהופכת בפועל דווקא את קבוצת המוחלשים/ות בחברה לטרף קל וכדאיי. צריך לזכור שפעמים רבות גם לא ניתן להעידם בהליך הפלילי בשל מוגבלותם. אז גם הפיצוי יהיה אפסי בגלל שגם כך הם 100% נכים עוד קודם לפגיעה המינית? איזה מסר זה משדר לחברה? המסר הוא שדמם מותר.

Igul-Letova

שופטי העליון הקשיבו קשב רב ובמשך זמן ממושך, ויצאתי בתחושה מבשרת טובות. פסק הדין יינתן בימים הקרובים ואני ממש מתפללת שנצליח. בבקשה תתפללו איתי.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות