נושאים קשורים

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה



ג’ון מקפאל רוצה להיות הפארא-אסטרונאוט הראשון בעולם

ספורטאי העבר קטוע הרגל יצא למסע אל הלא נודע – בדרך להיות האיש הראשון עם מוגבלות שטס לחלל. "אני רוצה להיות אסטרונאוט, ובמקרה יש לי גם מוגבלות פיזית. זה המסר שאני מנסה להעביר"
ראשיחדשותזה המענק שיקבלו הסייעות והמשלבות בפתיחת שנת הלימודים הקרובה

זה המענק שיקבלו הסייעות והמשלבות בפתיחת שנת הלימודים הקרובה

הצעד החדש אמור להיות חלק מרפורמה מקיפה בשכר הסייעות, שמתוכננת לצאת לדרך ב-2023. סייעות ל"שווים": צעד חיובי, אבל לא מספיק"

“עבודה ראויה להערכה”. שר האוצר אביגדור ליברמן

בשורה לכ-50 אלף סייעות ומשלבות בבתי הספר ובגני הילדים: משרד האוצר, ההסתדרות החדשה, הסתדרות המעו”ף ומרכז השלטון המקומי הגיעו להסכמות שלפיהן כל סייעת תזכה למענק של עד 1,500 שקל לרגל פתיחת שנת הלימודים. זאת, כ”הוקרה על מאמציהן של הסייעות וחשיבותן כמחנכות, ובמטרה לסייע בשימורן במערכת”.

המענק, שישולם ב-1 באוקטובר, יינתן גם למשלבות של ילדים עם צרכים מיוחדים שמשולבים בחינוך הרגיל וסייעות רפואיות אישיות, שיקבלו את המענק לראשונה, וכן לסייעות פדגוגיות, חינוכיות, חונכות של תלמידים בודדים וחונכות של תלמידים בודדים במסגרות ביתיות.

המענק יינתן בתנאי שהסייעות עבדו לפחות 9 חודשים בשנת הלימודים תשפ”ב (הנוכחית) וימשיכו להיות מועסקות גם בשנת תשפ”ג. המענק המלא – 1,500 שקלים – יינתן למי שיעבדו בשיעור משרה של 79% ומעלה נכון לספטמבר 2022. סייעות שיעבדו מתחת ל-79% יקבלו את החלק היחסי של המענק לפי שיעור המשרה שלהן.

ההסכם התאפשר לאחר שהצדדים החליטו להקצות לכך תקציב מיוחד. עוד הוחלט כי סייעות שיועסקו בקייטנה במהלך חודש יולי יקבלו תוספת לשכרן בסך 75 שקלים לכל יום עבודה. סייעת שתחליף גננת תהיה זכאית ל-200 שקלים נוסף על שכרה עבור כל יום בו בוצעה ההחלפה.

המהלכים הללו אמורים להיות חלק מרפורמה מקיפה בשכר הסייעות, שמתוכננת לצאת לדרך בשנת 2023, ולפי גורמים בהסתדרות תביא לשיפור ממשי בתנאי שכרן, מעמדן וזכויותיהן. יו”ר הסתדרות המעו”ף, עו”ד גיל בר-טל, הבטיח “לפעול להעלאת קרנו של המקצוע החשוב הזה והפיכתו לפרופסיה”.

עבודתן הקשה של הסייעות ראויה להערכה, לא רק במילים אלא גם במעשים”, אמר שר האוצר אביגדור ליברמן. “חינוך הוא בראש סדר העדיפויות שלנו, ולכן אנחנו מעבירים עוד ועוד החלטות בכדי לשפר את איכות הצוותים שמטפלים ומחנכים את ילדינו. נמשיך לקדם רפורמות משמעותיות במבני השכר של העובדים והעובדות במשק הישראלי, במטרה לגייס הון אנושי איכותי יותר שמשפיע על העתיד של כולנו”.

גם יו”ר ההסתדרות ארנון בר-דוד התייחס לחשיבות של עבודת הסייעות. “הסייעות בגנים עושות עבודת קודש בחינוך ילדינו, וזאת בתנאים קשים של מחסור בכוח אדם ונטל הולך וגובר על כתפיהן”, אמר בר-דוד. “ההסכם הוא בשורה לסייעות ומעלה על נס את תרומתן הגדולה למערכת החינוך, וזאת לקראת רפורמה נרחבת שתשפר משמעותית את תנאיהן ומעמדן. נמשיך ונפעל למען כלל העובדים במשק”.

יו”ר ההסתדרות ארנון בר-דוד. צילום מוויקיפדיה

יו”ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס: “מרכז השלטון המקומי ימשיך לפעול למען שיפור תנאי שכרן והעסקתן של כלל הסייעות, תוך דרישה לבצע רפורמה מקיפה בנושא. חינוך ילדינו, והתפקיד המרכזי שהסייעות ממלאות בו, הוא הנושא החשוב ביותר. הוא העתיד והביטחון שלנו. לכן, מבחינתנו הוא הראשון במעלה”.

סייעות ומשלבות ששוחחו עם “שווים” בירכו על המענק החדש, אבל ביקשו להדגיש כי לא יסתפקו בכך. “אם מישהו חושב שתשלום חד פעמי של 1,500 שקלים יציל את המקצוע שלנו, הוא טועה”, אמרה לנו סייעת מאזור הדרום, “דרושה רפורמה הרבה יותר גדולה, כולל הכרה במקצוע הזה וכמובן שיפור דרמטי של תנאי השכר והעבודה. אנחנו מתכוונות להמשיך להיאבק יחד עם הגורמים בהסתדרות כדי להגיע להישגים האלה. זה חשוב לנו, וזה חשוב לא פחות לילדים שאנחנו מסייעות להם”.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות