נושאים קשורים

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
הסתדרות 480-100

ג’ון מקפאל רוצה להיות הפארא-אסטרונאוט הראשון בעולם

ספורטאי העבר קטוע הרגל יצא למסע אל הלא נודע – בדרך להיות האיש הראשון עם מוגבלות שטס לחלל. "אני רוצה להיות אסטרונאוט, ובמקרה יש לי גם מוגבלות פיזית. זה המסר שאני מנסה להעביר"
ראשיאוטיזםהשנה שבה למדתי לקבל את האוטיזם שלי

השנה שבה למדתי לקבל את האוטיזם שלי

רק בגיל 19, אחרי שנים של בלבול, גל צ' הבינה שהיא על הרצף. בשנה האחרונה היא החליטה להיחשף ולפעול למען אנשים כמוה

גל צ’. צילום באדיבות המצולמת

מאת גל צ’

בגיל 19, אחרי הרבה אבחנות שגויות ומבלבלות וטיפולים מסוגים שונים, אובחנתי כאוטיסטית. אני חושבת שהדבר הכי חשוב שעשיתי בשנים שחלפו מאז זה התהליך שעברתי עם עצמי – להיחשף בעניין האוטיזם.

אפילו לקחתי את זה כמה צעדים קדימה: פירסמתי תכנים בנושא והפכתי פעילה במדיות החברתיות. בשנה האחרונה הלכתי לקורס טלוויזיה ושיווק דיגיטלי של רשת 13, מפעל הפיס ו”שווים” לחניכים עם מוגבלויות, שנתן לי הרבה כלים והעשיר אותי, והחלטתי להיות אקטיביסטית.

להגיד לכם שהייתי שלמה עם החשיפה? לא, ואני גם לא יודעת אם אי פעם יכולתי להיות, אבל קפצתי למים והחלטתי להיות “אני”. קיבלתי תגובות טובות אבל גם לא מעט תגובות של בורות, כמו “זה לא מורגש”, “את נראית נורמלית”, “אבל את בתפקוד גבוה”. אפילו נתקלתי במישהי שאמרה לי “חס וחלילה, אל תגידי את זה על עצמך שאת אוטיסטית”. וכמובן “את לא נראית” הקבוע. אני שומעת את זה לעיתים קרובות.

אבל אני לומדת להתמודד ויודעת שזה לא מכוונה רעה. אין מספיק מודעות בחברה שלנו, והבנתי שמה שחשוב זה להיות אמיתית עם עצמי, לחזק את המודעות ולחזק אנשים אחרים כמוני. אלה הדברים הכי משמעותיים עבורי.

החברה שלנו מלאה בסטיגמות שליליות, דעות קדומות ונטייה לשפוט ולהכניס למשבצות, ובכלל זה לייחס למילה אוטיסט משמעות לא נכונה, כאילו זו מילת גנאי. למעשה זה להיפך; מדובר במצב נתון ואפשר למצוא בו גם יתרונות רבים לצד הקשיים. תלוי איך מסתכלים על זה.

היום אני לא מתביישת להגיד שאני אדם עם נכות שקופה. יש דברים שקשים לי ואני עובדת קשה כדי להשיג אותם, וכנראה שכל החיים אצטרך ללמוד להתנהל בעולם הזה. אני רק רוצה שיפסיקו להרים גבה כאשר אדם מספר שהוא על הרצף האוטיסטי, כי אצל כל אחד זה מתבטא אחרת; שאנשים על הרצף לא יתחבאו ויעזו להיות עצמם; שלא ניתן לרעשי רקע של החברה להשפיע עלינו; שנהיה בטוחים בעצמנו ובמי שאנחנו ונזכה לקבלה ואהבה מהסביבה ומעצמנו; שנרגיש שווים; שלא ניתן למכשולים לעצור אותנו ושנגשים את עצמנו.

ולסיום ציטוט שאני מאוד מתחברת אליו: “הדברים שעברנו והדברים שעומדים בדרכנו הם כאין וכאפס לעומת מה שיש בתוכנו” (ראלף וולדו אמרסון).

שנה טובה.

לעמוד הפייסבוק של גל

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות