נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאוטיזםתודה, מאיר שלו, שלא נתת לי להרגיש שונה

תודה, מאיר שלו, שלא נתת לי להרגיש שונה

הריאיון שערכתי איתו בשנת 2019 הבהיר לי כמה מזל היה לי לפגוש אותו פנים אל פנים. טור מיוחד לזכרו של הסופר עטור השבחים שהלך לעולמו השבוע

מאיר שלו ז"ל. צילום: ויקיפדיה
מאיר שלו ז"ל. צילום: ויקיפדיה

"כשמאיר שלו פתח את דלת ביתי, ההתרגשות הייתה בשיאה. משם כבר הכל זרם בפשטות נהדרת. כאילו אנחנו מכירים מזמן". הציטוט הזה לקוח מהריאיון שערכתי עם מאיר שלו בשנת 2019. התרגשתי מאוד, לא רק בגלל האישיות של מאיר, אלא בעיקר כי זו הייתה הפעם הראשונה בה ראיינתי מישהו. הריאיון הראשון שלי.

לפני כן, תכננתי להוסיף ראיונות לכתיבת הטורים הקבועה שלי. האמת, שבכלל רציתי לראיין את ביונסה, אבל לוחות הזמנים שלנו לא התאימו… אז התפשרתי על מאיר. ואיזו "פשרה" זו הייתה. כמו השם שלו, כזה היה: מאיר כל חדר ומשרה המון שלווה.

היה קסם באוויר

Igul-Letova

הוא בא אליי הביתה, וישבנו יחד הרבה זמן. שאלתי אותו המון שאלות. ראיתי מולי אדם חכם ורגיש, שגם נתן לי עצות תוך כדי הריאיון, ככותב טורים אחד לעמיתה שלו. אומרים שהפעם הראשונה היא הכי מיוחדת, האהבה הראשונה, הנשיקה הראשונה. במקרה הזה זה נכון, היה קסם באוויר. כתבתי המון על השיחה בינינו, ובאופן טבעי רק חלקה פורסם.

חשבתי הרבה על הריאיון אחר כך. איזה מזל גדול היה לי לפגוש כזו אגדה. היה לי המזל לא רק לראיין את מאיר, אלא גם להקשיב, ללמוד וליישם. מה כבר אני יכולה לומר שלא אמרו כולם בימים האחרונים לפני?

תודה לך מאיר שלו, שידעת ללכוד בספרים שלך מציאות מורכבת, ולתאר אותה כל כך יפה. תודה שכתבת כמו שכתבת. תודה שבאת אליי, ושכשישבת מולי לא נתת לי לרגע להרגיש שונה, למרות שאני בספק אם היה לך ניסיון מוקדם עם אוטיסטים. נתת לי להרגיש, בצדק, עיתונאית אמיתית. תודה שעזרת לי להתחיל ז'אנר חדש בעבודתי. תודה על מי שהיית. לא אשכח אותך.

Igul-Letova
ילידת 1994, מתגוררת בתל אביב. מוגדרת מינקות כאוטיסטית NOS. לא מדברת. כותבת בתמיכה. סטודנטית באוניברסיטת תל אביב לתואר בספרות ובמדעי הרוח. מחברת הספר "מילה של לי" (ניתן למצוא בחנויות הספרים)

כתבות אחרונות