נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"



הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיאנשים עם מוגבלויותהצעת חוק: דוח שנתי על היקף האלימות נגד אנשים עם מוגבלות

הצעת חוק: דוח שנתי על היקף האלימות נגד אנשים עם מוגבלות

ההצעה, של ח"כ ארז מלול (ש"ס), נועדה להעלות מודעות ולשפר את הטיפול – לאור ריבוי המקרים בשנים האחרונות

“במקרים רבים לא נעשה מאמץ מספק”. ח”כ ארז מלול (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

ח”כ ארז מלול (ש”ס) הגיש לכנסת הצעת חוק חדשה, לפיה פעם בשנה ימסרו שר הרווחה והשר לביטחון לאומי דין וחשבון לציבור לגבי היקף הפגיעות באנשים עם מוגבלות.

לפי הצעת החוק, יכלול הדוח את כל הדיווחים שהתקבלו אצל העובדים הסוציאליים של הרשויות המקומיות, בנוגע למקרי אלימות ותקיפות מיניות במסגרות הזה לא ממעונות חוץ ביתיים וההוסטלים השונים. הדוח יוגש לוועדת העבודה והרווחה, ונועד לשמש עוד גורם מפקח להעלאת המודעות לאלימות במוסדות אלה.

הצעת החוק נוסחה יחד עם עמותת אקים ישראל, והארגון הארצי לאנשים עם מוגבלות שכלית. היא מפרטת את התוכנית המלאה של חבר הכנסת, כולל הדרכים לביצועה. כך למשל מוצע כי הדיווחים יהיו מתועדים ומחולקים לפי קטגוריות ובפילוח מגדרי: כמה כתבי אישום הוגשו, מה הייתה סוג העבירה, מה הייתה מהות הקשר בין הפוגע לנפגע, מקום ביצוע העבירה ועוד פרטים. יחד עם זאת, יושם דגש גדול על שמירה על פרטיות הנפגעים.

לאחרונה פרסמנו ב”שווים” כי עובד ממעון נווה רם, ביישוב רכסים ליד חיפה, חשוד בהתעללות בדיירי המעון. החשוד שוחרר בינתיים בתנאים מגבילים והחקירה נמשכת על ידי המשטרה. זה כמובן לא המקרה הראשון ולצערנו גם לא האחרון של אלימות נגד אנשים עם מוגבלות במסגרות השונות.

“אנשים עם מוגבלות חשופים לאלימות ולניצול על סוגיהם השונים פי כמה מאנשים ללא מוגבלות”, נכתב בהצעת החוק. “עובדים ומנהלי מסגרות לאנשים עם מוגבלות, המשטרה, עובדים סוציאליים על פי חוק, משרד הרווחה והביטחון החברתי והפרקליטות – כולם נחשפים לתופעה; אך במקרים רבים לא נעשה מאמץ מספק לצורך גיבוש כתב אישום”.

לפי נתונים שונים של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית וארגון “בזכות”, אנשים עם מוגבלות נפגעים מאלימות פי ארבעה עד פי עשרה מאנשים ללא מוגבלות. גם לגבי פגיעות מיניות, שיעור הנפגעים בקרב אנשים עם מוגבלות גבוה משמעותית מאנשים ללא מוגבלות.

בנוסף, קיימת הסתברות גבוהה ל”קורבנות חוזרת” של אנשים אלה, שכן פוגעים פוטנציאליים רואים בהם קורבנות שניתן לפגוע בהם, תוך סיכון נמוך לכף שהפשע יתגלה.

בסקר שנערך לפני מספר שנים על ידי אקים ישראל נמצא כי רק 20.7% ממשתתפי הסקר ידעו לומר בוודאות כי מקרה הפגיעה באדם עם מוגבלות דווח באופן מיידי, באופן שיש בו כדי להגדיל את סיכוייה של התלונה להבשיל לכדי כתב אישום.

לפי נתונים של משרד המשפטים האמריקאי, בשנים 2009-2015 שיעור הפגיעות באנשים עם מוגבלות כתוצאה מעבירות אלימות חמורות היה למעלה מפי שלושה מזה של אנשים ללא מוגבלות (12.7 אנשים עם מוגבלות מכל 1000 לעומת 4 אנשים ללא מוגבלות מתוך 1000); כאשר שיעור הפגיעה של אנשים עם מוגבלות שכלית היה גבוה באחוזים ניכרים אף ביחס לאנשים עם מוגבלויות אחרות.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות