נושאים קשורים

חוקרים: הסרטון הזה יעזור לכם להבין אם אתם על הרצף

מדובר בסרטון שמציג גליל דו-ממדי מסתובב שעשוי מנקודות. חוקרים איטלקים גילו כי האישונים של אוטיסטים מתנהגים אחרת במהלך הצפייה בו – בהשוואה לניורוטיפיקלים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות



אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"
ראשיאנשים עם מוגבלויותמדריכי השיקום ימחו מול הממשלה: "מפסיקים לשתוק"

מדריכי השיקום ימחו מול הממשלה: “מפסיקים לשתוק”

זה זמן רב שבתחום השיקום מתריעים מפני עזיבה המונית של כוח אדם, בהיעדר תנאי שכר הולמים. מארגני ההפגנה: "זה מקצוע לכל דבר, מגיע לנו להתפרנס בכבוד"

מחאת מדריכות ומדריכי השיקום. צילום: עמית גולדברג
מחאת מדריכות ומדריכי השיקום. צילום: עמית גולדברג

כ-2,000 מדריכי שיקום במסגרות בריאות הנפש והרווחה יוצאים במחאה על היעדר התקציבים ויפגינו הערב (שני) מול משרדי הממשלה בצומת קפלן בתל אביב. משמרת המחאה הראשונה תתכנס בשעה 18:00, ותקרא להעלות את שכרם ולהיטיב את זכויותיהם של המדריכים והצוותים המטפלים במסגרות השונות.

“אנחנו מרוויחים שכר מינימום” מסרו מארגני המחאה, “לפעמים גם פחות מאשר עובדות הניקיון. אנחנו עובדים שעות ארוכות במגוון רחב של מוסדות, ובאים מהלב ומהנשמה – אבל כנראה שאת זה אף אחד לא רואה. נמאס לנו. אנחנו מפסיקים לשתוק, ומתחילים לפעול”.

אל ההפגנה יצטרפו גם הורים שבוגריהם נמצאים במוסדות הדיור החוץ ביתי והמרכזים השונים, עובדים סוציאליים ופעילים חברתיים.

מחאת מדריכות ומדריכי השיקום. צילום: עמית גולדברג
מחאת מדריכות ומדריכי השיקום. צילום: עמית גולדברג

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova


יו”ר איגוד מדריכי השיקום בישראל, ערן כהן, אמר ל”שווים”: “אנחנו רוצים להפוך את ענף מדריכי השיקום למקצוע לכל דבר, עם תנאי עבודה ושכר מכובדים ומשמעותיים, לתועלת מקבלי השירות שזקוקים לעובדים קבועים ומסורים בתהליך, כנדרש בחוק”.

דורשים העלאה בשכר ושיפור בתנאים

הדרישות של המוחים הן בין היתר הכרה בהדרכת שיקום כתחום מקצועי, לרבות חלוקת תנאים סוציאליים בתנאי המכרז. כמו כן דורשים מארגני המחאה להקים סף חובה, כתנאי לתעסוקה בתחום, של מעבר קורס הדרכה שיקומית במימון המעביד. בנוסף, הם דורשים שכר התחלתי של 8,500 שקלים בחודש, על פי המלצות של משרדי הבריאות והרווחה, לצד סולם שכר הלוקח בחשבון את הוותק המקצועי, לימודים אקדמיים והשתתפות בהשתלמויות מקצועיות.

ההפגנה מול משרדי הממשלה מגיעה ימים אחדים לאחר המענה של פנינה שלי איפרגן, יועצת בכירה בלשכת שר הרווחה, לפניית ארגון אמ”א, המייצג משפחות של אנשים עם מוגבלות שגרים במערכי דיור חוץ ביתי שחוששים מהכנסתם של מטפלים זרים גם למוסדות הדיור החוץ ביתי. עמותת אמ”א תומכת בהפגנה. “ביחד נצליח לשפר את שכרם של המדריכים ולמנוע את הנטישה כדי שהילדים שלנו לא יגידו ‘איפה המדריך שלי?'”, נמסר מהארגון. “בלי שכר ראוי, פשוט מאוד – לא יהיו עובדים”, מסרו לסיכום.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות