נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"



הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיאוטיזםבג"ץ ידון בקיצור יום הלימודים בכיתות התקשורת

בג”ץ ידון בקיצור יום הלימודים בכיתות התקשורת

לאחר שאלו"ט ונציגי ההורים פנו לביהמ"ש העליון בבקשה להקפאת החלטת משרד החינוך לסיים את יום הלימודים ב-16:00, הרכב שופטים יחליט בעתירה

שר החינוך, יואב קיש. צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
שר החינוך, יואב קיש. צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

העתירה לבג”ץ נגד החלטת משרד החינוך לקצר את יום הלימודים במסגרות התקשורת לילדים עם מוגבלות תידון ביום רביעי הקרוב בבית המשפט העליון בירושלים, לאחר שלעותרים ניתנה ההזדמנות להשיב לתגובת המדינה. כזכור, לאחר פרסום ההחלטה פנו הארגונים השונים ונציגי ההורים לבג”ץ בבקשה דחופה למתן צו על תנאי להקפאתה.

בתשובה המקדמית לעתירה, משרד החינוך טען כי ההחלטה לקיצור יום הלימודים ב-45 דקות (מ-16:45 ל-16:00) נעשתה בתום מאמצים רבים להותיר את המצב על כנו. באי כוחם של משרד החינוך כתבו בתצהיר כי ההחלטה התקבלה “בלב כבד ובלית ברירה”.

מנגד, ארגון אלו”ט ונציגי ההורים דבקים בשלהם ומטילים דופי בגרסת משרד החינוך. השבוע הם הגישו את תגובתם לטענות המקדמיות של משרד החינוך: “אין הצדקה לפגוע ב-65% מכיתות התקשורת בגלל שלא ניתן להבטיח יום לימודים מלא בכלל הכיתות”.

מוקדם יותר החודש, שופט ביהמ”ש העליון דוד מינץ קיבל את העתירה, והורה לאחד אותה עם עתירה קודמת בנושא שהוגשה על ידי קבוצת “מצילים את מסגרות התקשורת” ונדחתה. העתירה המאוחדת הוגשה על ידי באי כוחם של ארגון אלו”ט וארגוני ההורים, עורכי הדין אורי קידר, עידן שחם ונדב בנאסייאג ממשרד נבו-קידר-בלום.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova


“פגיעה ב-25 אלף תלמידים על הרצף”

“מדובר בהחלטה בלתי סבירה באורח קיצוני, ובלתי מידתית בעליל”, נכתב עוד מטעם אלו”ט ונציגי ההורים. “קיומם של אי-סדרים בשעות הפעילות במערכת החינוך בישראל אינו מאפיין ייחודי של כיתות התקשורת, כי אם מצב נתון בכלל מערכת החינוך, הסובלת בשנים האחרונות ממחסור בכוח אדם”. באלו”ט טוענים כי העובדה שב-1,200 כיתות מתוך 3,520 הצליחו לקיים באופן סדיר את יום הלימודים עד 16:45, רק מצדיקה מבחינתם את מהות העתירה.

עוד נכתב בתשובת אלו”ט למשרד החינוך כי לאחר שאלו טענו שהם רוצים להחזיר את שעות הלימודים לסדרן כבר בשנת הלימודים הבאה, מחייבת את המשרד לעשות ככל שביכולתו כדי למנוע פגיעה ב-25,000 תלמידים על הרצף האוטיסטי, שייאלצו להתמודד עם קשיים בצמצום שעות הלימודים. בארגון מציינים כי ההחלטה להאריך את שעות הלימודים 16:45 נובעת מהכרח קיומי בשל מורכבות האוכלוסייה של ילדים עם אוטיזם, שנזקקת לתמיכה גבוהה יותר והתייחסות שונה מצד משרד החינוך.

“אין כל הכרח שההחלטה תיכנס לתוקף ב-1 בספטמבר”, נטען עוד בכתבה התשובה של אלו”ט. “ניתן להחיל את קיצור יום הלימודים רק בכיתות שבהן יש מחסור אמיתי בכוח אדם”. עוד הדגישו בטיעוניהם את עמדתה של נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות בנושא, שאומרת כי לא הייתה שותפה לקבלת ההחלטה לפני פרסומה. לטענת הארגון מדובר בתקלה חמורה, שמצדיקה כשלעצמה את ביטול ההחלטה, וקיום דיון חדש עם כל הנציגויות הרלוונטיות.

מספר התלמידים עם אוטיזם הולך וגדל

כזכור, בין שנת הלימודים הקודמת לשנת הלימודים הקרובה, נרשם גידול של 21% במספר הילדים עם אוטיזם במערכת החינוך. מדובר בעוד 5,600 תלמידים על הרצף – עובדה הדורשת, לטענת משרד החינוך, פתיחה של למעלה מ-700 כיתות תקשורת נוספות לעומת שנה שעברה.

מספר התלמידים המאובחנים על הרצף האוטיסטי במערכת החינוך גדל מ־14,100 ב־2017 ל־22,100 ב־2020 ולכ־30 אלף נכון להיום. זהו קצב עלייה של 16% בממוצע בשנה ויותר מהכפלה במספר בתוך חמש שנים בלבד.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות