נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"
הסתדרות 480-100

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיחדשותפסיכולוגים התפתחותיים יורשו לטפל גם בילדים מעל גיל 9

פסיכולוגים התפתחותיים יורשו לטפל גם בילדים מעל גיל 9

עד כה הוגבל הגיל, מה שיצר מחסור באנשי מקצוע וזמני המתנה ארוכים – בין 4 ל-6 חודשים

פסיכולוגית ילדים. צילום אילוסטרציה: UNHCR Ukraine‏

התקנה בוטלה: מעתה פסיכולוגים התפתחותיים יורשו לבצע אבחונים ולטפל בילדים ללא מגבלת גיל, ולא רק עד גיל 9. כך בישרו אתמול (שלישי) באלו”ט ובמשרד הבריאות. המשמעות היא יותר כוח אדם שיאבחן את הילדים, ובתקווה גם קיצור התורים לפסיכולוג התפתחותי.

נכון להיום, לפי אתר משרד הבריאות, זמן ההמתנה בשנת 2022 בחודש פברואר עד אפריל לפסיכולוג התפתחותי, מרגע פתיחת התיק ועד לטיפול ראשון, עומד בממוצע על 4-6 חודשים במרבית מקופות החולים בישראל.

***************************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

***************************

יש לציין כי עד עתה לא פורסמו נתונים חדשים ממשרד הבריאות לגבי זמני ההמתנה, למרות שהתחייב על כך כאשר הציג את הרפורמה בהתפתחות הילד.

התקנה שהייתה תקפה שינוי זה, לפיה פסיכולוגים התפתחותיים לא יוכלו לבצע אבחונים ולטפל בילדים שגילם מעל 9 שנים, הביאה למחסור בפסיכולוגים עם הכשרה ראויה, ולפגיעה בכושר לאבחן ילדים על הספקטרום האוטיסטי. התקנה הביאה לניתוב ילדים לפסיכולוגים אחרים, עם הרבה פחות ידע, ויצרה תמריץ שלילי לפסיכולוגים כשהביאה אותם לא לפנות להתמחות בפסיכולוגיה התפתחותית – תחום שנמצא במשבר כוח אדם במרכזי התפתחות הילד בישראל.

להליך זה היו שותפים רבים שקידמו את ביטול התקנה ועשיית הצדק, ביו היתר, עו”ד יעל רלוי, ראש תחום בריאות וביטוח לאומי באגף לקידום זכויות וקשרי ממשל; ורונית שוסל, פסיכולוגית התפתחותית מומחית-מדריכה ומנהלת חטיבת המחקר והידע באלו”ט.

כמו כן תרמו גם ד”ר נעמה יושע-אורפז, ראש המחלקה להתפתחות הילד ושיקומו; אסנת רייכמן ושותפתה יעל קוצינסקי; ורחל בלומנפלד, יו”ר הוועדה לפסיכולוגיה התפתחותית במשרד הבריאות.

שר הבריאות, משה ארבל, שאישר את התיקון המיוחל, חתם על ביטול התקנה הישנה במטרה לאפשר טיפול נאות של אנשי מקצוע מתאימים גם בילדים מעל גיל תשע.

שר הבריאות משה ארבל. צילום: דוברות הכנסת
יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות