נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויות"כמו כיפת ברזל - גם קצבאות הנכות מצילות חיים"

"כמו כיפת ברזל – גם קצבאות הנכות מצילות חיים"

ארגון "נכה לא חצי בן אדם" שיגר מכתב חריף לשר האוצר סמוטריץ' בעקבות החלטת משרדו להקפיא את קצבאות הנכות: "קוראים לך לבטל את הגזירה ולמנוע את האסון הבא"

יו"ר "נכה לא חצי בן אדם", אלכס פרידמן. באדיבות המצולם

ארגון "נכה לא חצי בן אדם" שלח מכתב חריף לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' כדי שיבטל את ההחלטה להקפיא את קצבאות הנכות. "קוראים לך למנוע את האסון הבא", כתבו. "אנו פונים אליך בשם מאות־אלפי אנשים עם מוגבלות בישראל במטרה להחריג אוכלוסייה זו מהגזירות הקשות", הוסיפו.

כזכור, בחודש שעבר הודיע שר האוצר על תוכניתו הכלכלית לשנת 2025, הכוללת הקפאה של כל הקצבאות ובהן קצבאות הנכות. לאחר מכן, בפגישה עם בכירי משרד האוצר, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר שהוא מתנגד בתקיפות לפגיעה בקצבאות הקשישים והנכים.

Igul-Letova

במכתב שנשלח לשר, ציינו בארגון את המסע שעברו בשנים האחרונות הנכים כדי לשנות את המנגנון שנוצר בשנת 2003, על רקע המצב הביטחוני והמיתון הקשה שהיה באותה התקופה. "בשנת 2003 הוחלט על תהליכי התייעלות כלכליים שנועדו לפנות תקציב של מיליארדי שקלים בשנה לצורך היציאה מהמשבר. אחד מהצעדים היה שינוי מנגנון ההצמדה של קצבאות הביטוח הלאומי, מהצמדה לשכר הממוצע במשק להצמדה למדד המחירים לצרכן. אולם, במשך קרוב ל־20 שנה מדד המחירים 'קפא' וכמעט ולא עלה, בעוד שמחירי המחיה בישראל זינקו, מה שהפך את מדינתנו לאחת היקרות בעולם", כתבו במכתב.

בשנת 2015 החל הארגון, יחד עם עוד מספר ארגוני נכים, במאבק לשינוי המנגנון, והצליחו להעביר את החוק שיצמיד בחזרה את הקצבאות לשכר הממוצע במשק. במשך כל השנים, טוענים בארגון, השר היה דווקא בעד העלאת קצבאות הנכות ואף השתתף בהפגנות, והפעולה האחרונה נוגדת את כל מה שתמך בו. "אנחנו מעריכים את עמדותיך בעבר ואת המחויבות שהפגנת, אך ההחלטה להקפיא את הקצבאות סותרת את עקרונותיך אלה, ומהווה פגיעה נוספת שתעמיק את העוני והקשיים של אותם אנשים הנמצאים כבר כעת במצוקה קשה", הוסיפו.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', במהלך מסיבת עיתונאים בירושלים 3.9.2024 (צילום מסך)

Igul-Letova

בשנה שעברה, בתחילת מלחמת חרבות ברזל, התקיימה פגישה בין הארגון לבין סמוטריץ', בה הראו את המצוקה הקשה שעוברים אנשים עם מוגבלות שהחמירה עוד יותר עם פרוץ המלחמה ועם עליית יוקר המחייה בישראל. הנציגים ביקשו ממנו לשקול סל סיוע דחוף שיקל על הנכים להתמודד עם ההוצאות שרק עלו, ביניהן העלאת משכורת המינימום לעובדים הזרים ותשלום זכויות סוציאליות גבוהות יותר. למרות שהציגו בפניו את המצוקה, לא חל שינוי. "מאז לא שמענו ממך דבר – עד להודעה שלך על הקפאת הקצבאות", ציינו בצער במכתב. "ההחלטה היא לא רק אכזבה אלא גם פגיעה נוספת ואנושה", העידו.

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

בסיום המכתב, הארגון ציין כי הוא מודע לקשיים שנוצרו בעקבות המלחמה, אך הפגיעה שתיגרם לציבור האנשים עם מוגבלויות תהיה קשה מנשוא. "יש סדר עדיפויות ויש גבולות אדומים. כמו שכיפת ברזל מצילה חיים, כך גם קצבאות הנכות מצילות חיים. מצופה ממך לפעול כמו שפעלו קודמיך במשבר הקורונה והקפאות קודמות לפעול בצורה שתתמוך באוכלוסייה ולא תזיק לה. במציאות של היום, בה אנחנו נאלצים להתמודד עם יוקר המחייה שרק עולה, אנו מקווים ששר האוצר יבטל את ההחלטה שתהפוך את חיינו לקשים עוד יותר".

לסיכום, כתב הארגון שהוא לא מתכוון לוותר בנושא: "אם לא תהיה ברירה, אנחנו נמשיך במאבקנו, כולל חידוש המחאות במלוא העוצמה".

עוד בנושא:

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות