נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותההטבה לה זכאים אנשים עם מוגבלות בבנק - אבל לא מקבלים אותה

ההטבה לה זכאים אנשים עם מוגבלות בבנק – אבל לא מקבלים אותה

סיפורה של ק' חושף כיצד אזרחים זכאים נאלצים לעתים להיאבק על הטבות המגיעות להם. למרות הבטחות מפורשות של בנק הדואר להנחה אוטומטית למקבלי קצבאות, התגלו כשלים ביישום המדיניות. בנק הדואר: לא רשאים למסור פרטים

שטרות כסף. צילום: ביגסטוק

לקוחות בנקים עם מוגבלות ואזרחים ותיקים רבים אינם מודעים להטבה המגיעה להם על פי רפורמת בנק ישראל משנת 2008: הנחה בעמלות הבנקים. אומנם אפשר למצוא עליה מידע אם מחפשים באתרים העוסקים בזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות אך לא ברור כיצד אמור המידע להגיע אל הציבור בכוחות עצמו. לאחרונה פנתה אלינו ק', לקוחה של בנק הדואר, שבאופן אירוני דווקא אינו מחויב במתן ההנחה, אך מבטיח אותה ללקוחותיו בכל זאת משנת 2023. היא התלוננה על כך שאינה מקבלת את שהובטח לה.

בשנת 2008 פורסמה ההודעה הבאה באתר בנק ישראל: "הרפורמה בעמלות הבנקים נמשכת: אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלויות יהיו זכאים לארבע פעולות מול פקיד במחיר של פעולה בערוץ ישיר".

בשנת 2023 ביצע גם בנק הדואר רפורמה והכריז ש"תתקבל הנחה אוטומטית של לפחות 50% מתשלום עבור שירותי ניהול חשבון ללא צורך בהגשת בקשה עבור מי שזכאי לפי הקריטריונים הבאים: חשבון עו"ש המקבל במשך 6 חודשים רצופים לפחות גמלת אבטחת הכנסה ו/או קצבת נכות ו/או קצבת אזרח ותיק".

Igul-Letova

ק' מקבלת לחשבונה מזה שנים "קצבת הבטחת הכנסה" (זהו שמה באתר הביטוח הלאומי), או בשמה המופיע באתר בנק הדואר "גמלת אבטחה", או בשמה המופיע בדף החשבון "גמלת קיום".

לאחרונה גילתה כי הפסיקה לקבל את ההנחה שמבטיח הבנק למקבלי הקצבה. לטענת ק', נאמר לה בבנק הדואר שביטוח לאומי שינה את שם או קוד הפעולה, אך מבירור מול ביטוח לאומי עולה שלא נעשה שום שינוי מצידם.

כאשר פנתה ק' לבנק הדואר בבקשה להחזיר לה את הכסף שנגבה מחשבונה שלא בצדק, נענתה בזלזול, לדבריה. משהוחזר לה לבסוף חלק מהסכום, הוא הוחזר לחשבונה המעוקל. על פי חוק, חל איסור לעקל כסף מקצבת אבטחת הכנסה, מה שאומר שהיה על הבנק להחזיר לה את המגיע לה באופן אחר, כזה שלא יגרור את עיקולו.

Igul-Letova

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

לאחר שיחות מרובות עם פקידים שונים בבנק הדואר, ראתה ק' שחשבונה שב לקבל את ההנחה המובטחת, ולאחר שיחות נוספות, לאחר פנייתה אלינו, הובטח לה החזר של הסכום המלא באופן שלא יגרור את עיקולו.

מבנק הדואר נמסר: על פי חוק הגנת הפרטיות התשמ"א – 1981 וחוקי הבנקאות, אין אני רשאים למסור לכם את הפרטים המבוקשים לגבי המסמכים שנשלחו על ידכם. מידע אודות הטענות שהועלו בפנייתכם נמסר על ידנו לבעלת החשבון.

קראו את הכתבות הקודמות בשווים על הנושא:

הכותבת היא ילידת 1975, חולת מאניה-דיפרסיה, מחברת הספר "מקרה מעניין", שסורגת לבריאותה

כתבות אחרונות