נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיחדשותמלחמה עם איראן: גם בחינוך המיוחד צפויים ללמוד השבוע מרחוק

מלחמה עם איראן: גם בחינוך המיוחד צפויים ללמוד השבוע מרחוק

כך עידכן שר החינוך יואב קיש במסיבת עיתונאים במוצ"ש. קיש: "אם יהיו שינויים במצב הביטחוני, המשרד ישקול מחדש את נושא הלימודים בחינוך המיוחד"

שר החינוך, יואב קיש. צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
שר החינוך, יואב קיש. צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

בעקבות מבצע "עם כלביא" וירי הטילים מאיראן לישראל, מערכת החינוך לא תפעל מחר (א') במתכונת רגילה, אלא באמצעות למידה מרחוק – כך הודיע לפני שעה קלה שר החינוך יואב קיש במסיבת עיתונאים מיוחדת לכתבי החינוך.

במשרד אומרים כי גם תלמידי כיתות החינוך המיוחד ומוסדות הלימוד של החינוך המיוחד ילמדו מרחוק, וזאת למרות שהם מודעים לכך שמדובר במשימה מורכבת כאשר מדובר בתלמידים אלה. גם התלמידים המשולבים ילמדו מרחוק, יחד עם חבריהם לכיתה.

ההיערכות ללמידה מרחוק בכלל המערכת מתייחסת לפחות לשבוע הקרוב, אך שר החינוך הדגיש כי אם יהיו שינויים במצב הביטחוני, המשרד ישקול מחדש את נושא הלימודים בחינוך המיוחד.

Igul-Letova

בנוגע לוועדות אפיון וזכאות, הן יתקיימו בזום על פי לוח הזמנים המתוכנן, לרבות השתתפות צוותי מוסדות החינוך.

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם: מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים, רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לעיגול לטובת שווים הקליקו כאן
******************

לגבי מבחני הבגרות שצפויים בקרוב, השר קיש עידכן כי הם יידחו כרגע בשבוע אחד. כלומר, אם בחינת בגרות תוכננה לשני הבא, היא תתקיים ביום שני שאחריו, וכמוה כלל הבחינות. לדבריו, אם המצב הביטחוני לא יירגע, יש למשרד החינוך אפשרות לדחייה של עד שבוע נוסף, אולם לא יותר מזה. הסיבה: מועדי הגיוס הקרובים של התיכוניסטים.

Igul-Letova

כזכור, תלמידי החינוך המיוחד שאינם משולבים משתתפים במהלך חופשת הקיץ בתוכנית "בתי הספר של החופש הגדול". התוכנית, שמסובסדת על ידי משרד החינוך, נמשכת בעיקר בשלושת השבועות הראשונים של החופשה. מטרת התוכנית היא לספק מענה חינוכי, רגשי וחברתי לילדים במהלך החופשה. נכון לעכשיו עדיין לא ברור מה יעלה בגורל התוכנית, וההחלטות יתקבלו בהתאם להתפתחויות הביטחוניות.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות