נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאוטיזםמשרד הבריאות: העברנו נתונים, הכנסת: זה לא נכון

משרד הבריאות: העברנו נתונים, הכנסת: זה לא נכון

במשרד הבריאות אמרו לשווים כי מסרו את הנתונים בנוגע לרפורמת ביטול ההחזרים. בתגובה, מרכז המחקר והמידע של הכנסת שלל את הדברים וטען: "לא הועבר כמה מטפלים גויסו לפי מקצועות וכמה נדרשים ליישום הרפורמה". ח"כ לוי: "המשרד מבזה את הכנסת"

לוגואים של הכנסת, משרד הבריאות
לוגואים של הכנסת, משרד הבריאות

בעקבות הפרסום בשווים בתחילת השבוע, במשרד הבריאות מסרו לנו כי הנתונים שהתבקשו להעביר בנוגע לרפורמה בהתפתחות הילד, שבמסגרתה יבוטלו ההחזרים של קופות החולים על טיפולים בפרטי ותיכנס לתוקף ב-1 בפברואר, הועברו למרכז המחקר והמידע של הכנסת (המ.מ.מ). עם זאת במרכז המחקר והמידע הודפים את האמירה בתוקף.

לפי תגובת משרד הבריאות שנמסרה לשווים, המשרד העביר נתונים על מספר המטופלים שקיבלו החזר מקופות החולים, מספר המטפלים שגויסו על ידי הקופות כשכירים ומספר המטפלים הנדרש לגייס כדי להכיל את מספר המטופלים שיידרשו לשירותים ציבוריים בכל פעימה של הרפורמה.

עם זאת, כאמור, במ.מ.מ שוללים זאת. "משרד הבריאות לא העביר למרכז המחקר והמידע של הכנסת נתונים על מספר המטפלים שגויסו כשכירים בכל אחת מקופות החולים לפי מקצועות ולא על מספר המטפלים הנדרש לצורך יישום הרפורמה בכל קופה ובכל מקצוע", נמסר מהמ.מ.מ.

Igul-Letova

עוד אמרו במ.מ.מ כי "משרד הבריאות העביר לוועדת העבודה והרווחה מצגת הכוללת שקופית שבה הוצג שיעור הגידול בגיוס שכירים בכל קופה נכון למאי 2025 ללא כל מידע על מספר התקנים ערב הרפורמה ועל מספר התקנים שנוספו מאז בכל מקצוע ובכל קופה".

עוד נמסר כי "כמו כן, במצגת שהציג המשרד בוועדת הבריאות הוצגה שקופית שבה נכתב כי יש צורך בגיוס 140 מטפלים לצורך יישום הפעימה הראשונה, ללא כל פילוח למקצועות, קופות או אזורים גאוגרפיים".

במשרד הבריאות הודו בפני שווים כי התבקשו להעביר מספר מטפלים שעובדים בהחזר, אך לדבריהם, במשרד אין מידע בנוגע למספר המטפלים אלא למספר המגעים. כמו כן, המשרד התבקש להעביר מידע לגיוס מטפלים לפי נפות, אך במשרד טענו כי זה לא נמדד לפי נפות אלא לפי מחוזות ולדבריהם, הנתון נשלח.

Igul-Letova

בתגובת משרד הבריאות שנמסרה לשווים הועברו נתונים של גיוס שבוצע על ידי קופות החולים, אך מדובר היה בנתונים שנכונים למאי 2025, קרי לפני שמונה חודשים.

מתוך מכתב משרד הבריאות בדצמבר לוועדה. הנתונים מתייחסים לתקופה לפני 8 חודשים
מתוך מכתב משרד הבריאות בדצמבר לוועדה. הנתונים מתייחסים לתקופה לפני 8 חודשים

במ.מ.מ גם ציינו בפני שווים כי לאחר הדיון האחרון בנושא הרפורמה שהתקיים בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת ב-16 בדצמבר האחרון, הוועדה פנתה לקופות החולים ישירות כדי להעביר את הנתונים שלא הועברו על ידי משרד הבריאות.

בין היתר ביקשו מהקופות נתונים על מספר המטפלים שהועסקו במסלול ההסדר בקופות נכון למאי 2025 בפילוח לפי מקצועות ומחוזות, מספר המטפלים  שגוייסו למסלול ההסדר ממאי 2025 ועד היום בפילוח למקצועות ומחוזות ומספר התקנים החסרים נכון להיום לצורך יישום הפעימה הראשונה של הרפורמה, בפילוח למקצועות ומחוזות.

אלא שלשווים נודע כי מתוך 4 קופות החולים, רק שתיים הגיבו לפניית הוועדה. בנוסף, מתוך שתי קופות החולים שכן הגיבו, רק אחת מהן סיפקה נתונים.

ח"כ ירון לוי (יש עתיד), שיזם את קיום הדיונים בנושא הרפורמה ועוקב אחר הנעשה, זעם על ההתנהלות. "משרד הבריאות מוכיח פעם נוספת שהוא לא באירוע", מסר לוי לשווים. "מעבר לכך שכבר מעל חצי שנה משרד הבריאות אינו מגיע מוכן לדיונים, לא מספק נתונים ומתעלם מבקשות וועדת הבריאות וחברי הוועדה, משרד הבריאות גם נכשל בהכנת הקרקע לרפורמה להתפתחות הילד".

ח"כ ירון לוי מיש עתיד
ח"כ ירון לוי מיש עתיד

ח"כ לוי הוסיף גם כי "כאשר המשרד מעביר 'שיעור בגידול גיוס שכירים' בקופות החולים, אך אינו מתייחס לתקנים, פילוח לפי מקצועות ואזורים גאוגרפיים, בלתי אפשרי להסתכל על הנתונים באופן חד משמעי ולהסיק האם ההכנות לרפורמה בוצעו כפי שצריך".

לוי סיכם ואמר: "להערכתי, זה לא במקרה. זהו אינו מצב תקין והתקדמות הרפורמה בתצורתה הנוכחית אינה תקנית ולא זו אף זו – היא גם מבזה את הכנסת ואת ועדת הבריאות ע"י ההתנהלות של משרד הבריאות והתחמקויות המשרד בנושא מסירת הנתונים במשך חודשים".

ביום ראשון דיווחנו בשווים כי בכוונת יו"ר ועדת הבריאות, ח"כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית) לקיים דיון עוד לפני כניסת הרפורמה לתוקף לאור בקשתו של ח"כ לוי.

כתבות אחרונות