נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיבריאותמשרד הבריאות: הוצאת טיפולים מהשב"ן עדיין בבחינה

משרד הבריאות: הוצאת טיפולים מהשב"ן עדיין בבחינה

השבוע פוצץ דיון בוועדת הבריאות לאחר שהתברר כי משרד הבריאות פרסם מבחני תמיכה לקופות החולים שכללו הוצאה של טיפולים כמו שחייה ורכיבה טיפולית מהשב"ן. במשרד מסרו לשווים כי השירותים עדיין נכללים עד לסיום בחינה ודיון של הנושא

שחייה טיפולית (אילוסטרציה: chatgpt)
שחייה טיפולית (אילוסטרציה: chatgpt)

סערה גדולה התעוררה השבוע לאחר שהתברר כי משרד הבריאות פרסם מבחני תמיכה לקופות החולים עם שינויים בשב"ן, שכללו הפסקת החזרים על טיפולים משלימים בתחום התפתחות הילד כמו שחייה טיפולית ורכיבה טיפולית.

ליאור ברק, סמנכ"ל במשרד הבריאות האחראי על קופות החולים, הדהים את הוועדה כשאמר כי מבחני התמיכה עם קופות החולים כבר נחתמו ולקופות ניתנו 60 ימים להשיב למשרד מבלי שהנושא הובא להערות הציבור.

יו"ר הוועדה, לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית), זעמה ואמרה: "פקידי המשרד ביזו את הציבור. כבר בדיון הקודם עלתה תמונה מדאיגה שהשינוי העמוק הזה נעשה במחטף".

Igul-Letova

תשובתו של ברק, כאמור, עוררה סערה בדיון שלבסוף פוצץ וחברי הכנסת זעמו על מה שהם כינו "חוסר שקיפות, ביזוי הכנסת וניצול ציני" שהמשרד ביצע.

במענה לפניית שווים, במשרד הבריאות מבהירים היום כי הדבר לא יוצא לפועל, לפחות כרגע, ייתכן בעקבות הסערה בוועדה. "בעת הזו, לא מתוכננת הוצאת שירותים מהשב"ן והסעיפים האמורים במבחני התמיכה, לא יתקדמו עד לסיום בחינה ודיון במשרד הבריאות", נמסר מהמשרד.

חה"כ לימור סון הר מלך (הציונות הדתית). צילום: דוברות הכנסת
חה"כ לימור סון הר מלך (הציונות הדתית). צילום: דוברות הכנסת

עם זאת, לא ברור כמה זמן תימשך הבחינה משום שליאור ברק אמר, כאמור, בוועדה שלקופות יש 60 יום להגיב למשרד למבחני התמיכה.  במשרד ציינו כי המטרה היא להעביר את הסוגיה למסלול הסדר במקום החזר כספי, שלדבריהם מונע נגישות לשירות מצד חלקים גדולים באוכלוסייה.

Igul-Letova

עוד נמסר מהמשרד כי "לא מדובר בקיצוץ בשב"ן. ככלל, לא תהיה כל התקדמות בסוגיה זו עד שהמשרד יוודא כי לא תיפגע זמינות השירותים, וכי פריסת השירותים בהסדר תהיה ארצית ושוויונית בכל רחבי הארץ, לרבות בפריפריה".

היום מסרה ח"כ לימור סון הר מלך: "אני מברכת על הודעת משרד הבריאות, המשקפת קשב לקולות שעלו בדיוני ועדת הבריאות בשבועות האחרונים. כמי שעומדת בראש הוועדה, הבהרתי לאורך כל הדרך כי לא נאפשר שום מהלך שיביא לפגיעה בזמינות השירותים הרפואיים או ליצירת פערים בין המרכז לפריפריה.אני שמחה לראות שבמשרד הבריאות הבינו כי רפורמה בסדר גודל כזה דורשת בחינה מעמיקה הרבה יותר ושיח פתוח עם כלל הגורמים, כדי לוודא שזכויות המבוטחים נשמרות באופן מלא. ההחלטה להקפיא את המהלך עד להבטחת פריסה ארצית שוויונית היא צעד נכון ואחראי. עם זאת, ועדת הבריאות בראשותי תמשיך לעמוד על המשמר, לעקוב מקרוב אחר הדיונים במשרד ולוודא שהשירותים הניתנים לאזרחי ישראל בשב"ן לא ייפגעו – לא בכמות ולא באיכות. בריאות הציבור, ובפרט בפריפריה, היא הקו האדום שלנו".

כתבות אחרונות