נושאים קשורים

שירות המדינה: מסלול מיוחד לקבלה לעבודה לאנשי מילואים ונכי מלחמה

נציבות שירות המדינה מקדמת הקצאת 10% מהמכרזים למשרתי מילואים, נכי מלחמה ובני משפחותיהם. המסלול יכלול הליכי מיון מונגשים לנפגעי גוף ונפש, שיוכלו להשתלב בו גם לפני שנקבעו להם אחוזי נכות

ג'סטין טימברלייק יעלה על מסלול הדוגמנות לצד אחייניתו עם תסמונת דאון

כוכב הפופ יצעד לצד זאיה בייל בת השבע בתצוגת אופנה מיוחדת בארה"ב, שבה אנשים עם תסמונת דאון מדגמנים לצד ידוענים. "אני וג'סיקה מעריצים את זאיה וגאים בה מאוד", אמר הזמר

הפתעה לבחירות: קצבאות ביטוח לאומי הופקדו יום לפני המועד הרשמי

קוראים של שווים הופתעו לגלות הבוקר כי הביטוח הלאומי הפקיד בחשבונותיהם את הקצבה כבר היום, ה-27.10 (יום הבחירות), למרות שמועד התשלום הרשמי של קצבאות הנכות נקבע ל-28.10

"אפילו במסעדה הוא יושב עליי": המאבק של שיר לאפשר לבנה חיים רגילים

טומי בן השנה וחצי נולד עם מום בכף הרגל (קלאב פוט) ומאז עבר סדרת טיפולים ארוכה. ברוב שעות היום הוא נאלץ להרכיב סד אורתופדי. אמו מספרת על מכשולי הנגישות הרבים וההחלטה לצאת עם הסיפור ברשתות

שזיף במקום עגבניה בסלט: לילי ממשיכה לבשל למרות העיוורון

לילי גולדווין איבדה את ראייתה בגיל מבוגר אבל החליטה להמשיך לבשל למשפחתה. עכשיו היא מככבת בסדרת סרטונים בשם "מבשלת על עיוור" ומקווה לעודד אנשים שהתעוורו לחזור למטבח. ויש לה גם חלום לבשל עם השף חיים כהן
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותקצין משטרה נעצר בחשד שתקף את אשתו הנכה

קצין משטרה נעצר בחשד שתקף את אשתו הנכה

רב-פקד המשרת במחוז חוף חשוד שתקף את אשתו, איים עליה והתעלל בה לאורך תקופה. בחקירת מח"ש נאספו צילומים של חבלות על גופה ועדויות נוספות. בית המשפט האריך את מעצרו ב-4 ימים. הקצין מכחיש: "לא היה שום שימוש באלימות"

ניידת משטרה (אילוסטרציה). צילום: ביגסטוק
ניידת משטרה (אילוסטרציה). צילום: ביגסטוק

קצין משטרה בדרגת רב-פקד, המשרת במחוז חוף, נעצר בסוף השבוע בחשד שתקף את אשתו, אישה עם מוגבלות קשה בראייה, התעלל בה ואיים עליה. על פי החשד, לא מדובר באירוע אלימות בודד אלא בשורה של אירועים שהתרחשו לאורך תקופה. לבני הזוג ארבעה ילדים.

הקצין נעצר על ידי המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), בעקבות תלונה שהגישה אשתו ביום שישי. לפי הפרסומים, האירוע האחרון התרחש בשעות הבוקר המאוחרות והאישה הגיעה לתחנת המשטרה לאחר השעה 17:00 כדי להתלונן נגד בעלה.

במסגרת החקירה נגבו מהאישה שתי עדויות ונאספו ראיות נוספות, ובהן צילומים המתעדים חבלות על גופה. עוד התברר כי למח"ש ידוע על ארבעה עדים ישירים לאירוע, אולם נכון למועד הדיון בבית המשפט נחקר רק אחד מהם.

Igul-Letova

החשדות המיוחסים לקצין כוללים תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש, התעללות בחסר ישע ואיומים. החוקרים בודקים גם טענות לאירועי אלימות קודמים, כדי לברר אם מדובר בהתנהלות מתמשכת.

במוצאי שבת הובא הקצין לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בנצרת. בית המשפט קבע כי קיימת תשתית ראייתית הקושרת אותו לעבירות המיוחסות לו והורה להאריך את מעצרו בארבעה ימים. השופט הגדיר את עוצמת החשד כ"חשד סביר ברף גבוה ולא נמוך" וקבע שקיים חשש לשיבוש החקירה ולסיכון המתלוננים.

הקצין מצידו מכחיש את החשדות. לטענתו, דווקא אשתו היא שנהגה כלפיו באלימות, ירקה עליו והשליכה לעברו חפצים. עו"ד שאדי חסן, המייצג אותו, דחה את הטענות נגד מרשו. לדבריו, מדובר בוויכוח מילולי בין בני הזוג שהסלים לצעקות בלבד, ללא אלימות פיזית או איומים. חסן הדגיש כי הקצין הוא איש משטרה מוערך ושומר חוק, המשתף פעולה באופן מלא עם חוקרי מח"ש. לדבריו, הקצין מסר לחוקרים גרסה מפורטת ותיעוד שעשויים להפריך את החשדות נגדו. "אני מאמין שהאמת תצא לאור בהקדם האפשרי", אמר עורך הדין.

Igul-Letova
מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות