נושאים קשורים

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
הסתדרות 480-100

ג’ון מקפאל רוצה להיות הפארא-אסטרונאוט הראשון בעולם

ספורטאי העבר קטוע הרגל יצא למסע אל הלא נודע – בדרך להיות האיש הראשון עם מוגבלות שטס לחלל. "אני רוצה להיות אסטרונאוט, ובמקרה יש לי גם מוגבלות פיזית. זה המסר שאני מנסה להעביר"
ראשיאוטיזם69% מההורים לתלמידים על הרצף: "אין לנו אמון במערכת החינוך"

69% מההורים לתלמידים על הרצף: “אין לנו אמון במערכת החינוך”

כך עולה מסקר חדש של אלו"ט. לעומת זאת, ל-71% יש דעה חיובית על המסגרת החינוכית של ילדיהם. 70%: הדרך לשיפור – העלאת שכר הצוותים

צילום הדמיה: ביגסטוק

ל-69% מההורים לילדים על הרצף האוטיסטי הלומדים במערכת החינוך יש דעה שלילית וחוסר אמון במערכת – כך עולה מסקר שערכה עמותת אלו”ט – האגודה הלאומית לילדים ובוגרים עם אוטיזם, במהלך חודש אוגוסט, לקראת פתיחת שנת הלימודים.

בסקר, שבוצע על ידי מכון “תמורות”, השתתפו 881 הורים מרחבי הארץ עם ילדים בגילאים שונים מכל סוגי שירותי החינוך המיוחד: כיתות וגני תקשורת, בתי ספר לחינוך מיוחד, שילוב יחידני בכיתות ושילוב יחידני בגנים רגילים.

מהסקר עולים נתונים מדאיגים נוספים. כך למשל, כ-69% מההורים הצהירו כי אינם מממשים כלל את סל השילוב של ילדיהם או מממשים אותו באופן חלקי בלבד. כ-31% מדווחים על מימוש הסל באופן מלא. סל שילוב והכלה הוא תקצוב שעות מוסדי הניתן לתלמידים בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים, הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים במסגרות החינוך הרגילות על מנת לממש את השילוב. כ-80% מההורים לילדים משולבים הביעו דעה שלילית על השילוב היחידני ועל סל השילוב.

בין הסיבות שצוינו על ידי ההורים לחוסר המימוש של הסל או למימוש חלקי: מחסור בצוותים חינוכיים, במטפלים פרא רפואיים ובסייעות שילוב, וכן תנאים פיזיים לא מתאימים של בית הספר וחוסר היכרות של הצוותים עם המגבלות. מיעוט ההורים הצהיר שאינו יודע מה זה סל שילוב או את פרטי הזכאות המלאים.

לקראת פתיחת השנה השיבו 50% מההורים כי הם חוששים מהיעדר מענים חינוכיים וטיפוליים במסגרות במהלך שנת תשפ”ג. מתוכם, 15% הביעו חשש מקיצור יום הלימודים במהלך שנת הלימודים, 13% מקיצור יום הלימודים בחופשות, 8% מתשתיות פיזיות לקויות ו-14% ציינו סיבה אחרת. כאמור, כ-69% מההורים מדווחים על דעה שלילית וחוסר אמון במערכת החינוך, אך לעומת זאת – וזו נקודת אור משמעותית – ל-71% מהם יש דעה חיובית על המסגרת בה משובצים ילדם או ילדתם.

נקודה מטרידה נוספת: כ-15% מהנסקרים מדווחים כי לא קיבלו שיבוץ למסגרת החינוכית עבור ילדים עד לתאריך 14.8.22 – שבועיים בלבד לפני מועד פתיחת שנת הלימודים. 22% קיבלו את התשובות במהלך חודש יולי ו-12% באוגוסט.

בנוגע לשאלה מה לדעתכם ימשוך כוח אדם איכותי לחינוך המיוחד, התשובה הייתה ברורה. כ-70% מההורים חושבים כי תגמול (שכר) הוא הדרך לעשות את זה, בעיקר לסייעות אך גם לגננות ומורים. 10% השיבו שהאמצעי הוא הכשרות ייעודיות מקצועיות ו-8% העצמת תדמית המקצוע.

“ציון נכשל למערכת החינוך”. עו”ד מיכאל זץ, אלו”ט

“תוצאות הסקר הן ציון נכשל למערכת החינוך”, אומר עו”ד מיכאל זץ, מנהל האגף לקידום זכויות וקשרי ממשל באלו”ט. “שנים שאנחנו מתריעים על מערכת ושירותים שלא מותאמים ומיטביים ומביאים בפועל להסללה של תלמידים למסגרות החינוך המיוחד המופרדות. לצערנו, תוצאות הסקר הן ביטוי עמוק לאכזבה מכישלון הרפורמה בחינוך המיוחד, כפי שחווים אותה עשרות אלפי תלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים והוריהם.

“אין דבר נורא מלשלוח כל בוקר ילד לידיה של מערכת שאתה לא מאמין בה. לצד זה, אנו שמחים שההורים מוקירים ומעריכים את עבודת הצוותים החינוכיים במסגרות בהן משובצים ילדיהם. מצד שני, הון אנושי, איכותי ככל שיהיה, אינו מהווה תחליף למדיניות נדרשת, מענים חינוכיים רחבים ומערכת שתראה את טובת הילד לטווח הקצר והארוך”.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות