נושאים קשורים

חוקרים: הסרטון הזה יעזור לכם להבין אם אתם על הרצף

מדובר בסרטון שמציג גליל דו-ממדי מסתובב שעשוי מנקודות. חוקרים איטלקים גילו כי האישונים של אוטיסטים מתנהגים אחרת במהלך הצפייה בו – בהשוואה לניורוטיפיקלים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות



אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותליקויים חמורים באבטחת מידע ושמירה על פרטיות בהוסטלים

ליקויים חמורים באבטחת מידע ושמירה על פרטיות בהוסטלים

כך עולה מדוח של הרשות להגנת הפרטיות: "ממצאים מדאיגים בתחום הבקרה הארגונית, אבטחת המידע ועיבוד מידע אישי במיקור חוץ"

הדמיה: ביגסטוק

ליקויים חמורים התגלו באבטחת מידע ושמירה על פרטיותם של דיירים בהוסטלים – כך פירסמה היום (שלישי) הרשות להגנת הפרטיות שפועלת תחת משרד המשפטים.

הרשות ביצעה במהלך השלוש שנים האחרונות פיקוחי רוחב בעשרות הוסטלים ובתי אבות. באופן טבעי, מוסדות אלה מקבלים לידיהם את המידע הרגיש ביותר על הדייר או המטופל בנוגע לפרטיותו ומצבו הרפואי, ולכן מן הראוי היה שיידעו לשמור על המידע, אך למרבה הצער לא כך המצב.

“הליך הפיקוח העלה ממצאים מדאיגים בתחום הבקרה הארגונית, אבטחת המידע ועיבוד מידע אישי במיקור חוץ”, נכתב בדוח. ניכר כי מגזר ההוסטלים אינו מכיר בצורה מספקת את דרישות החוק ותקנות אבטחת מידע, וכפועל יוצא אינו עומד בהן. חלק מהגופים המפוקחים נוהגים לשמור מידע עודף אודות דיירים שעזבו או דיירים שהלכו לעולמם, דבר העשוי ליצור סיכוני אבטחת מידע והפרה של הוראות חוק הגנת הפרטיות”.

הליך הפיקוח החל ב-40 גופים המשתייכים למגזר בתי האבות וההוסטלים ונבחרו על ידי הרשות, ובסופו של דבר השיבו 31 גופים לשאלוני הפיקוח. הנתונים שנמצאים בידי מנהלי המוסדות כוללים בין השאר ריכוז מידע רפואי- סיעודי אודות דיירים נוכחים וקודמים ונתונים אודות דיירים שנפטרו.

על פי הדוח, במרבית הארגונים שנבדקו לא נמצא תיעוד לעריכת בחינה האם הגוף מחזיק מידע עודף שאינו נחוץ לו עוד, כנדרש לפי התקנות. על פי הדין, יש לערוך בחינה זו אחת לשנה לכל הפחות, והיא משמעותית במיוחד בכל הקשור לשמירת מידע על נפטרים, כחלק ממדיניות צמצום מידע עודף, שאינו נדרש עוד למטרות המאגר.

כמו כן מציינים כותבי הדוח את “פערי הכוחות המשמעותיים בין המנהלים ובעלי מאגרי המידע הרב לבין הדיירים, המתאפיינים בכך שלנושאי המידע יש עליונות רבה על הדיירים, שפחות חשופים מתוקף מודעות נמוכה לזכויות המגיעות להם, לפגיעה בפרטיותם ולשימוש לא תקין במידע עליהם”.

עו”ד רביד פטל, הממונה על פיקוח הרוחב ברשות להגנת הפרטיות, מסר כי “בפיקוח הרוחב על פעילות מגזר בתי האבות וההוסטלים, הרשות רואה לנגד עיניה את הסיכונים לפרטיות הדיירים, הן נוכח היקפי המידע ורגישותו, והן נוכח פערי הכוחות והאתגרים של אוכלוסייה זו בעמידה על זכויותיה. בהתאם, הרשות פועלת בתוקף כדי להבטיח מימוש והגנה על פרטיותה של אוכלוסייה זו”.

לדבריו, “נמצאו ליקויים בקרב בתי האבות וההוסטלים בהתאם לקריטריונים שנבחנו, שבעקבותיהם קיבלו כלל הגופים המבוקרים הנחיות לתיקון ליקויים. בביקורת חוזרת שביצעה הרשות בחלק מהגופים לבדיקת יישום ההנחיות, נמצא כי חל שיפור משמעותי ברמת העמידה בתקנות ומרבית הליקויים טופלו. הדבר מלמד כי עצם קיום הליך הפיקוח מהווה תמריץ לגופים השונים לבצע הליך בחינה באשר לאופן הציות לחוק ולתקנות. הרשות תשקול לשוב ולבחון את עמידתם של גופים אלו וגופים אחרים הפועלים במגזר זה בהוראות החוק ותקנותיו. במקביל, האכיפה כנגד גופים שלא ימלאו אחר ההנחיות לתיקון ליקויים תהיה מחמירה יותר”.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות