נושאים קשורים

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
הסתדרות 480-100

ג’ון מקפאל רוצה להיות הפארא-אסטרונאוט הראשון בעולם

ספורטאי העבר קטוע הרגל יצא למסע אל הלא נודע – בדרך להיות האיש הראשון עם מוגבלות שטס לחלל. "אני רוצה להיות אסטרונאוט, ובמקרה יש לי גם מוגבלות פיזית. זה המסר שאני מנסה להעביר"
ראשיאוטיזםאבחון וטיפול באוטיזםמחקר ראשוני: האם הגבלת זמן מסך משפרת תסמיני אוטיזם

מחקר ראשוני: האם הגבלת זמן מסך משפרת תסמיני אוטיזם

הורים לתשעה ילדים אוטיסטים התבקשו להגביל את זמן הצפייה שלהם במסכים לשעה אחת בשבוע. כך זה השפיע על ההתנהגות וההתפתחות

פעוט משחק בטלפון. צילום הדמיה: ביגסטוק

האם זמן צפייה ממושך במסכים – טלוויזיה, מחשב וטלפון סלולרי – עשוי להזיק לילדים על הרצף האוטיסטי? על השאלה הזו, שמטרידה הורים רבים לילדים עם אוטיזם, ניסו לענות חוקרים מאוניברסיטת דרקסל בפילדלפיה שבארצות הברית.

במחקר פיילוט קטן שביצעו החוקרים התבקשו הורים לתשעה ילדים אוטיסטים בגילאי 18 חודשים עד 40 חודשים להגביל את זמן המסך של ילדיהם לשעה אחת בשבוע לכל היותר. בזמן הזה קיבלו ההורים הדרכה של צוות מקצועי על זמן מסך והתפתחות הילד, ובנוסף סיפק הצוות שעה שבועית של תמיכה בבית להורים ולילדים, וכל זאת במשך חצי שנה.

ערב הפיילוט בילו הילדים שנטלו בו חלק 5 עד 6 שעות בממוצע מדי יום מול המסכים, אך בהדרגה, ככל שהמחקר התקדם, הגיעו לכ-5 דקות בלבד בממוצע ביום. כל ילד עבר הערכה בתחילת ובסוף תקופת המחקר בת ששת החודשים בהיבטים של תסמיני אוטיזם, התנהגות תפקודית והתפתחות. כמו כן, ההורים המשתתפים השיבו לשאלונים לגבי תפיסות ההתערבות שלהם בטיפול בילדיהם ורמת הלחץ איתו הם מתמודדים.

“ממצאי המחקר שלנו תומכים במחקרים רטרוספקטיביים ובדיווחי מקרה המצביעים על שיפורים מהירים בתסמיני אוטיזם בעקבות הפחתת מסך, וזאת בנוסף לקבלת הטיפולים הרגילים המקובלים”, אמרה ד”ר קארן הפלר, חוקרת ב-Drexel University College of Medicine והמחברת הראשית של המחקר. הממצאים פורסמו לאחרונה בכתב העת Pediatrics International. 

“למרות שנדרשת עבודה נוספת, כולל ניסוי אקראי מבוקר של ההתערבות, זהו מחקר פרוספקטיבי ראשון מסוגו הכולל הפחתת מסך בילדים עם אבחנה של אוטיזם וצפייה גבוהה במסך”, המשיכה ד”ר הפלר להסביר. “אמנם מדובר במחקר פיילוט קטן, אך המסקנות חד משמעיות – הנחיית הורים, הדרכה, תמיכה וצמצום זמן מסך יכולים להגביר את האינטראקציה החברתית עבור ילדים צעירים עם אוטיזם”.

לדבריה, התוצאות הראשוניות מבטיחות ומצביעות על כך שיש צורך במחקר נוסף על צפייה מוקדמת במסכים, הנזקים שהם גורמים והפחתת זמן מסך.

למחקר >>> Screen time reduction and focus on social engagement in autism spectrum disorder: A pilot study – PubMed (nih.gov)

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות