נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"
הסתדרות 480-100

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיאנשים עם מוגבלויותגוטליב: "אם מעליבים אדם עם מוגבלות - אל תעמדו מנגד"

גוטליב: “אם מעליבים אדם עם מוגבלות – אל תעמדו מנגד”

חברת הכנסת מהליכוד התייחסה לנאצות שהושמעו נגד אשת רה"מ לשעבר, ליהיא לפיד, ברשת החברתית טוויטר: "מי שמדבר ככה, זו בושה שלו"

חה"כ טלי גוטליב (הליכוד) בכנס שוויון הזכויות לאנשים עם מוגבלות. צילום: אביחי חיים
מימין לשמאל: סגנית שר האוצר, מיכל וולדיגר (הציונות הדתית), חה”כ טלי גוטליב (הליכוד) ועורך “שווים”, עידן מוטולה, בכנס שוויון הזכויות לאנשים עם מוגבלות. צילום: אביחי חיים

“חוק מקצועות הבריאות לא יעבור כפי שהוא עכשיו, אני מתחייבת לכך”, הצהירה היום (שני) סגנית שר האוצר, ח”כ מיכל וולדיגר (הציונות הדתית), בכנס ועידת ישראל לזכויות אנשים עם מוגבלות שנערך בקריית שדה התעופה, מטעם נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים. הכנס נערך בסימן 25 שנה לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, והתקיימו בו פאנלים שונים עם פוליטיקאים, בכירי עמותות ואנשים עם מוגבלות.

את דבריה השמיעה וולדיגר בפאנל “תפקיד המחוקק בקידום זכויות לאנשים עם מוגבלויות”, בו השתתפו גם חה”כ טלי גוטליב (הליכוד) ועו”ד הדס אגמון מנציבות שוויון הזכויות לאנשים עם מוגבלות. מנחה הפאנל היה עורך ומייסד אתר “שווים”, עידן מוטולה, אב לילד עם אוטיזם.

בחודשים האחרונים נידונה בכנסת הצעת חוק של המפלגות החרדיות (ש”ס, יהדות התורה), שמבקשות לאשר הכשרה מקוצרת ללא תואר אקדמי למקצועות הבריאות (ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת וכיו”ב). הצעת החוק הזו מעוררת ביקורת רבה מצד העוסקים במקצועות הבריאות, על רקע הרצון של ראשי המפלגות החרדיות לשלב יותר נשים חרדיות בשוק התעסוקה.

ח”כ וולדיגר התייחסה לטענות של אנשי מקצועות הבריאות, ואמרה בפאנל כי “ישנן מדינות מתקדמות בעולם שהעיסוק במקצועות הבריאות בהן לא בהכרח מכריח תואר אקדמי. יחד עם זאת, אני לא מתפשרת במקצועיות ההדרכה שאמורים לקבל אנשי המקצוע. הצעת החוק לא תעבור בלי שהמל”ג ייתן את הסילבוס המדויק של מה שצריך ללמוד כדי להשיג את הרישיון למקצועות הבריאות, ואני לא מתפשרת על כך. כמות ההכשרות תהיה זהה לחלוטין”.

חה”כ גוטליב הסכימה עם דבריה של וולדיגר, וטענה כי אין מחלוקת על כך שיש מחסור במטפלות וקלינאיות תקשורת, וסיפרה על הבת שלה שנמצאת על הרצף האוטיסטי וכיום מטופלת על ידי קלינאית תקשורת. “אין מחלוקת שיש חוסר במטפלות וקלינאיות תקשורת. יש חשיבות מאוד גבוהה למקצועיות, צריך שיהיה פיקוח הדוק מאוד בנושא”.

סגנית שר האוצר, ח"כ מיכל וולדיגר (הציונות הדתית). צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
סגנית שר האוצר, ח”כ מיכל וולדיגר (הציונות הדתית). צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

גוטליב מגיבה לנאצות נגד ליהיא לפיד

ביממה האחרונה יו”ר האופוזיציה יאיר לפיד התייחס לציוץ שנכתב נגד אשתו, ליהיא לפיד, על כך שהיא “משריצה אוטיסטים”. חה”כ גוטליב התייחסה לדברים ואמרה: “אני צריכה לגנות את הפה הגועלי והיחס המחפיר? מי שלא יודע להתנהג, זו בושה שלו. אם אתם רואים מישהו שמעליב אדם עם מוגבלות – אל תעמדו מנגד. אתם לא מבינים כמה קשה זה”. הקהל הגיב לגוטליב, ונשמעו צעקות: “את הממשלה, את צריכה לקחת את האחריות”, אליהן השיבה חברת הכנסת: “אין תירוצים, נהיה חייבים לפתור את זה”.

בנוסף, סגנית שר האוצר וולדיגר התייחסה בפאנל לפרסום ב”שווים” מאמש (ראשון) על הקיצוץ המשמעותי בתוכנית “תעסוקה שווה”, המסייעת להשמת אלפי אנשים עם מוגבלות בישראל בעבודה בשוק הפתוח: “אני מוכנה לקחת ולבדוק את הנושא”. תשובה דומה נתנה וולדיגר גם על נושא העלאת הדיסריגארד והתאמתו לשכר הממוצע במשק, כפי שהציע חה”כ ישראל אייכלר (יהדות התורה): “אני לא רוצה להתחייב לנתונים, אבל זה נושא חשוב שראוי שייבחן בהקדם”.

לסיכום, חברות הפאנל הסכימו על כך שנדרשים שורה של צעדים משמעותיים לקיצור וייעול התהליך הביורוקרטי בו נתקלים פעם אחר פעם אנשים עם מוגבלות. “השיטה של פקיד אחר פקיד צריכה לעבור מן העולם”, אמרה חה”כ גוטליב, והוסיפה: “המטרה שלנו לאחד את כל המידע שכל פקיד יוכל להתחבר למשרד האחר ולהנגיש את המידע”.

לדברים אלו הצטרפה עו”ד הדס אגמון, ואמרה כי “מבחינת אדם עם מוגבלות, צריך שיהיה לו כמה שפחות נטל ביורוקרטי. עדיף שכל הליך קבלת השירותים ירוכז במקום אחד. ההסתכלות של הממשלה עבור אנשים עם מוגבלויות צריכה להיות בכל מקום – במשרד החינוך, בתחבורה בבריאות וכו'”.

בפאנל נוסף שנערך בהמשך הכנס התייחסה גם חברת הכנסת לשעבר שירלי פינטו, שהייתה הח”כית החירשת הראשונה בישראל, לנושא הדיסריגארד וחוק לרון. “במהלך הכהונה שלי בכנסת היו הרבה חוקים שעשו טוב, אבל היו הרבה חוקים שפגעו בסופו של דבר בזכויות אנשים עם מוגבלות”, אמרה פינטו, “כמו חוק לרון למשל, שבא לטפל בזכויות תעסוקה – ובא לברך ויצא מקלל”.

אנחנו באתר “שווים” עושים מאמצים גדולים להביא לאנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם את כל החדשות והמידע החיוניים להם. כדי להמשיך בעבודה הזו אנחנו זקוקים לעזרתכם. אתם מוזמנים לעגל את האגורות בכרטיס האשראי שלכם לטובת עמותת שווים – וגם אתם חלק מהפרויקט החשוב שלנו. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. כדי לעגל לשווים הקליקו >>> עיגול לטובת שווים – למען אנשים עם מוגבלויות – האגורות שלך יכולות לשנות חיים! (igul.org.il)

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות