נושאים קשורים

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
הסתדרות 480-100

ג’ון מקפאל רוצה להיות הפארא-אסטרונאוט הראשון בעולם

ספורטאי העבר קטוע הרגל יצא למסע אל הלא נודע – בדרך להיות האיש הראשון עם מוגבלות שטס לחלל. "אני רוצה להיות אסטרונאוט, ובמקרה יש לי גם מוגבלות פיזית. זה המסר שאני מנסה להעביר"
ראשיחדשותהקלינאים נגד קיצור ההכשרות: "יפגע בבריאות הציבור"

הקלינאים נגד קיצור ההכשרות: “יפגע בבריאות הציבור”

סקר חדש: כ-97% מהמטפלים מתנגדים להצעת החוק של המפלגות החרדיות, שתקצר את ההכשרה המקצועית ולא תחייב תואר אקדמי

יו”ר הוועדה לפניות הציבור ח”כ יצחק פינדרוס. צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

מרבית קלינאי התקשורת בישראל מתנגדים לתיקון הצעת חוק מקצועות הבריאות שהגישו לאחרונה המפלגות החרדיות. כך עולה מסקר שערכה האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת, לרגל שבוע המודעות להפרעות בתקשורת שחל השבוע. הסקר בדק את עמדתם של מאות מטפלים ומטפלות בכל רחבי הארץ. הטענה המרכזית שעולה נגד החוק: “הוא יפגע בבריאות הציבור”.

הסקר נערך על רקע יוזמת החקיקה של המפלגות החרדיות יהדות התורה וש”ס, שמטרתה בפועל לייתר את הצורך בלימודים אקדמיים ופיקוח של המל”ג. הצעת החוק מבקשת למעשה לאשר הכשרה מקוצרת, ללא תואר אקדמי, למקצועות פרא רפואיים כגון ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת – הצעה שמעוררת ביקורת רבה מצד בעלי המקצועות האלה כלפי המהלך. ההצעה מגיעה בין השאר על רקע הרצון של ראשי המפלגות החרדיות לשלב יותר נשים חרדיות בשוק התעסוקה.

נכון להיום, המפלגות החרדיות עדיין מנסות לקדם את הצעת החוק. זאת למרות שיו”ר איגוד מקצועות הבריאות, אלי גבאי, עומד על דעתו כי החוק לא יקודם, ובארגונים השונים ממשיכים להפעיל לחץ נגד הצעת החוק.

מהסקר עולה כי 96.9% מכלל קלינאי התקשורת בישראל אינם תומכים ביוזמה. ומה הסיבה לכך? 57.9% מהמשיבים אמרו כי הסיבה העיקרית לכך היא פגיעה בבריאות הציבור; 21.6% חוששים כי ייכנסו לתחום מטפלים ללא פיקוח; ו-10.4% חוששים מפגיעה בתדמית המקצוע.

**************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

**************

קלינאי תקשורת במספרים

מלבד הצעת החקיקה, הסקר כולל קצת נתונים מעניינים לגבי תחום קלינאות התקשורת בישראל. כך למשל ניתן ללמוד ממנו כי רוב מוחץ של קלינאי התקשורת הן נשים (95.8%), רובן מעל גיל 25 (85.3%). מהסקר עולה כי רוב המטופלים הם פעוטות וילדים (80.7%), והיתר הם מבוגרים (8.9%), נוער (6.9%) והגיל השלישי (3.5%).

על פי המטפלים, סיבת הטיפול הנפוצה ביותר הינה שפה (74.5%); לאחר מכן דיבור והיגוי (64.1%); תקשורת תומכת וחליפית (18.9%); שמיעה ושיקום שמיעה (13.1%); שטף וגמגום (9.7%); קול (7.7%), בליעה (6.6%); ואחר (7.3%).

מהסקר עולה עוד כי רוב קלינאי התקשורת פועלים גם בשירות הציבורי וגם בקליניקה פרטית (40.5%) במקביל. 38.6% מטפלים רק בשירות הציבורי, ו-22.4% רק בקליניקות פרטיות. משתתפי הסקר קבעו כי הסיבה לעבודה בקליניקה פרטית בלבד הינה השכר הנמוך בשירות הציבורי (72.2%).

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות