נושאים קשורים

10 דקות של אולטרסאונד מוחי הפחיתו מחשבות שווא אצל חולי סכיזופרניה

בניסוי ראשוני הצליחו חוקרים להפחית את חומרת מחשבות השווא אצל 10 מטופלים באמצעות גלי אולטרסאונד המכוונים לאזורים עמוקים במוח. השיפור נמשך לפחות שבוע, אך החוקרים מדגישים: נדרשים עוד מחקרים

"לבד זה בסדר, אבל אני רוצה שיאהבו אותי": 6 רווקים עם מוגבלות מדברים

דחיות בגלל המוגבלות, קשיים באתרי היכרויות ובדידות שמלווה את החיפוש אחר אהבה. שישה רווקים ורווקות עם מוגבלות מספרים לשווים על האכזבות, התקוות והחלום למצוא מישהו להיות איתו

מדריכה סטרה לאדם עם מוגבלות; השופט סירב לבטל את הרשעתה

למרות המלצת שירות המבחן, בית משפט השלום בבאר שבע הותיר את הרשעתה על כנה וגזר עליה מאסר על תנאי, קנס ופיצוי. השופט: "ההתמודדות עם קושי זה לא יכולה להיות - לעולם - בשימוש בכוח או באלימות"

זה שאני אוטיסט לא אומר שכל העולם צריך להתאים את עצמו אליי

ד"ר מורדי בן חמו, אוטיסט ואב לשניים, כותב על החיים בבית שהותאמו לרגישויות החושיות שלו, על הצעקות של הילדים שמכאיבות לו פיזית - אבל גם על ההבנה שגם הוא חייב להתגמש

השבי שבתוך הבית: הגיע הזמן להכיר בפוסט טראומה מורכבת

עשרות אלפי ישראלים שחוו בבתיהם פגיעות מיניות, אלימות והזנחה מתמשכת מתמודדים מדי יום עם פוסט טראומה מורכבת. בטור אישי מתאר עו"ס יובל רן את השבי הנפשי הבלתי נגמר ואת חוסר הטיפול מצד המדינה - וקורא לשינוי דחוף
ראשיבריאותמהפכה בטיפול בקנאביס: אלו החולים שלא יזדקקו לרישיון

מהפכה בטיפול בקנאביס: אלו החולים שלא יזדקקו לרישיון

הרפורמה החדשה שהציגו במשרד הבריאות תאפשר לרבבות המטופלים בגראס רפואי לקבל את המרשם ישירות מהרופא המומחה: "הקלה למטופלים"

שר הבריאות משה ארבל. צילום: דוברות הכנסת

החל מחודש דצמבר השנה חולים ואנשים עם מוגבלות יוכלו לקבל מרשם לקנאביס רפואי ישירות מרופא מומחה, זאת לאחר ששלשום (שני) משרד הבריאות פרסם את עיקרי הרפורמה בתחום בדיון בוועדת הבריאות של הכנסת.

עד היום, על מנת לצרוך קנאביס רפואי, על המטופל היה להוציא רישיון באישור משרד הבריאות. על פי המתווה החדש, חלק מהמרשמים יינתנו על ידי רופא מומחה על פי התוויות שאושרו בתקנות החוק. הרופאים שיוכלו להעניק מרשם הם אלו שעברו הכשרות מסוימות בנושא הטיפול בקנאביס רפואי, בהחרגת רופאי המשפחה, רופאי הילדים ורופאים פנימאים.

מתווה זה גובש על ידי צוותי החטיבה, בהובלת היק"ר ונציגי הלשכה המשפטית, על מנת לייצר רפורמה מקיפה ברגולציית הקנאביס הרפואי. מטרת המתווה להביא להפחתה משמעותית ברגולציה על התעשייה, טיוב אופן הפיקוח והאצת המחקר והחדשנות בתחום. על פי משרד הבריאות, לאחר שנה מתחילת היישום יתקיים דיון מעקב שיכלול התייחסות להרחבה אפשרית של המתווה על ידי מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב.

Igul-Letova

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova


מי כבר לא יצטרך רישיון?

כבר מסוף השנה הקרובה מטופלים שלא יזדקקו להוצאת רישיון הם אלו המתמודדים עם אפילפסיה, מחלת הקרוהן, דמנציה, אוטיזם (ללא הגבלת גיל), חולים במחלות אונקולוגיות, טרשת נפוצה, איידס וחולים סופניים שתוחלת חייהם לא עולה על שישה חודשים. במקביל, נקבע כי עלות קבלת הרישיונות תעמוד על 360 ש"ח בשנה, ועלות המרשמים תעמוד על 180 ש"ח לשנה.

"הרפורמה שמשרד הבריאות מקדם בתחום הקנאביס הרפואי מהווה בשורה גדולה לעשרות אלפי אזרחים במדינת ישראל ולכלכלה הישראלית", מסר שר הבריאות משה ארבל (ש"ס). "כמו במדינות המפותחות ביותר בעולם, גם במערכת הבריאות הישראלית רואים בקנאביס הרפואי אמצעי טיפולי – ולכן אנחנו מחויבים לפעול להקלה על המטופלים הזקוקים לו".

Igul-Letova

"הורדת הנטל הביורוקרטי על המטופלים"

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, בירך גם הוא: "משרד הבריאות מוביל תפיסת מדיניות חדשה של הקלה בנטל הרגולטורי ככל הניתן, לצד שמירה על בריאות הציבור. תחום הקנאביס הרפואי עובר רפורמה משמעותית, שתצעיד את התחום קדימה. כיום יש בישראל למעלה מ-120 אלף בעלי רישיונות לקנאביס רפואי, השיעור לנפש הגבוה ביותר מכל מדינה מערבית. המתווה יסייע בהורדת הנטל הבירוקרטי על המטופלים, יפחית עבורם את מחירי הקנאביס הרפואי, וייצר וודאות ארוכת טווח עבור העוסקים בתחום".

פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור בהסתדרות הרפואית, טען מנגד כי מתווה הקנאביס נערך בניגוד להמלצות איגודי ההסתדרות הרפואית. "המתווה במתכונתו הנוכחית מסכן את בריאות הציבור", אמר. "אסור שברירת המחדל תהיה קנאביס בעישון תפרחת, בשל הסכנות הבריאותיות הנלוות, לרבות עידוד צריכת טבק".

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות