נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיאוטיזםהיה הייתה נמלה קטנה בכלוב שקוף

היה הייתה נמלה קטנה בכלוב שקוף

היא לא הצליחה להתקרב לחברותיה, והן לא הבינו למה. ככל שניסתה, התעצמו הכאב והייאוש. הטור של לי נווה גיא-רון

איור אילוסטרציה: Dall-e

אני צריכה ומרגישה חייבת לספר לכם עוד סיפור על קול. כבר כתבתי על הנושא פעמים רבות בעבר, אבל הרגשתי צורך להעלות אותו שוב, מזווית קצת אחרת. שהרי, לגביי זה כמעט הנושא הכי חשוב. לכן יש לי צורך להרחיב את ההתייחסות שלי אליו, על מנת לנסות להעביר לאחרים את התחושות שהרגשתי, שאני מרגישה, שבטח ארגיש כל חיי.

הסיפור מתחיל בימי ילדותי, בתקופה בה תינוקות לומדים להתבטא, ואחר כך כילדים ממש לדבר. עבורי זו הייתה תקופה לא פשוטה, במהלכה חוויתי תסכול ועצב קשים. ברגעים אחרים הרגשתי בעיקר לבד. חשוב לי לתאר את החוויה האמיתית של הכאב, שקיים בניתוק מהסביבה. לספר על החוויה של חוסר היכולת להביע את עצמך ברגעים של מצוקה, של צורך בקשר, של חשיבות בלהסביר את רצונותייך, את עמדתך, את התייחסותך. וגם דברים פשוטים הרבה יותר, כמו סתם תגובה ספונטנית למתרחש או למה שנאמר על ידי אחרים.

היה הייתה נמלה נטולת מחושים, שהלכה לה לבדה בכלוב שקוף, דוקרני וצפוף. הנמלים האחרות שהיו סביבה ניסו לגשת אל הנמלה כדי ללמד אותה להביע את עצמה, אך הן לא ראו את הכלוב השקוף, המקיף אותה, ולא הבינו מדוע הנמלה איננה מצטרפת אליהן. הן הביאו לה מאכלים וניסו לשחק איתה במשחקים. גם הנמלה ניסתה לשחק עם חברותיה הנמלות, אך בכל פעם שניסתה להתקרב ננעצו בה דוקרני כלובה וכאב עז פילח את גופה. שוב ושוב ניסתה הנמלה להתקרב לחברותיה, וככל שניסתה כך הלך והתעצם הכאב וגבר ייאושה. עד שיום אחד התייאשו הנמלות, שלא הצליחו להבין מדוע הנמלה לא מצטרפת אליהן. הנמלה, שחוותה בדידות וקור שהלכו והתעצמו, הרגישה עצמה הופכת יותר ויותר חריגה ופחות ופחות נמלה.

Igul-Letova

***************************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >> bit.ly/Shavvim-igul-letova

***************************

Igul-Letova
ילידת 1994, מתגוררת בתל אביב. מוגדרת מינקות כאוטיסטית NOS. לא מדברת. כותבת בתמיכה. סטודנטית באוניברסיטת תל אביב לתואר בספרות ובמדעי הרוח. מחברת הספר "מילה של לי" (ניתן למצוא בחנויות הספרים)

כתבות אחרונות