נושאים קשורים

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה



ג’ון מקפאל רוצה להיות הפארא-אסטרונאוט הראשון בעולם

ספורטאי העבר קטוע הרגל יצא למסע אל הלא נודע – בדרך להיות האיש הראשון עם מוגבלות שטס לחלל. "אני רוצה להיות אסטרונאוט, ובמקרה יש לי גם מוגבלות פיזית. זה המסר שאני מנסה להעביר"
ראשימאמרים מיוחדיםנשואים עם מוגבלות: מופע חדש חושף את הקשיים של זוגות מיוחדים

נשואים עם מוגבלות: מופע חדש חושף את הקשיים של זוגות מיוחדים

ההצגה "חלום בשניים" מוצגת בימים אלו ברחבי הארץ. שרה'לה ושימי קונסטנטינר, נשואים שש שנים עם הנמכה קוגניטיבית, מספרים: "ההופעה חיברה בינינו"

שרה'לה ושימי קונסטנטינר בחזרות להצגה. צילום: יח"צ
שרה’לה ושימי קונסטנטינר בחזרות להצגה. צילום: ליטל שחר

חמישה זוגות נשואים עם מוגבלות מעלים בימים אלו את ההצגה “חלום בשניים” באולמות ותיאטראות ברחבי הארץ, ונותנים הצצה מיוחדת לחיי הנישואים שלהם.

ההצגה, שמופקת בין היתר על ידי עמותת “עלי שיח”, הפועלת למען אנשים עם מוגבלות במגזר החרדי, נותנת הזדמנות לזוגות לתת נקודת מבט מעניינת לתוך חייהם. “ההצגה הזו היא מיוחדת במינה”, מסבירה במאית ההצגה, עידית ליכטנפלד, “רואים בה איך הם מסתדרים בחיים, ומה החלומות שלהם”.

במהלך ההצגה, המיועדת לקהל נשי, מוצגים קטעים מצולמים מתוך חיי הנישואים של הזוגות. אחת אחרי השנייה עולות לבמה נשים שידברו על הקטעים שצולמו מול הקהל. עבור הזוגות זו הזדמנות להתמודד עם הפחדים, ולחשוף גם התמודדויות לא פשוטות ברגעי משבר. “יש קטע בהצגה שמושמעת אזעקה, והאמא שמשתתפת חוששת מאוד לחיי בתה, צועקת לה להיכנס לממ”ד ולסגור את הדלת. אפילו שהיא כבר בממ”ד, האמא לא נרגעת רק מהמחשבה שבתה יכולה לצאת, אפילו לא בכוונה, וממשיכה לצעוק לה”, מספרת הבמאית.

ליכטנפלד, שזכתה לראשונה לעבוד עם אנשים עם מוגבלות, חששה בהתחלה כי לא ידעה איך יהיה התהליך עם הזוגות במהלך החזרות. עם זאת, כיום היא מעידה שהעבודה איתם לפעמים טובה אפילו יותר מאנשים ללא מוגבלות. “יש להם רגש מפותח מאוד, וזה מקל על העבודה. בסצנות מסוימות, לאנשים ללא מוגבלות צריכים להסביר מספר פעמים, ולהם לא. הם פשוט מבינים. יש להם נקודה של אמת שאין להרבה אנשים”.

פוסטר ההצגה. יח"צ
פוסטר ההצגה. יח”צ

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו https://bit.ly/Shavvim-igul-letova


“חשבתי שיגידו שאני עושה בושות”

שרה’לה (36) ושימי קונסטנטינר (34), נשואים שש שנים, מתמודדים עם הנמכה קוגניטיבית ומשתתפים בהצגה. “אין לי פחד קהל ותמיד רציתי להופיע”, מסבירה קונסטנטינר. “שמחתי מאוד שהציעו לי, והיה לי כיף מאוד להופיע”. לזוג אין ילדים, ובצילומים להצגה זכו לראשונה להגשים חלום ולהיות עם ילד. “יש קטע בהצגה שכאילו יום שישי, ומישהי מגיעה ואומרת ‘גוד שאבעס’, ושואלת אם אנחנו יכולים לשמור לה על הילד כי היא הולכת לאיזה מקום. כשבעלי חזר הביתה, הוא שאל ‘מי זה התינוק הזה?’, וככה זכינו פעם ראשונה לשמור על תינוק”.

כדי להתמקצע ולשחק בעתיד בהצגות נוספות, קונסטנטינר החלה להשתתף בחוג דרמה. “אני מאוד אוהבת להופיע, ורוצה לעשות את זה כל הזמן”.

קטעים מתוך ההצגה. צילום: ליטל שחר

בשונה מאשתו, לשימי היו חששות להופיע, ורצה לוותר בהתחלה. “חשבתי שאנשים יגידו לי שאני עושה בושות שאני מופיע, וכבר כמעט סירבתי. אבל אשתי דרבנה אותי, והחלטתי לנסות”. לדבריו, ההצגה עזרה לו להתגבר על הפחדים וגם תרמה לו לחיי הזוגיות. “הקטעים שצילמנו ביחד ממש חיברו בינינו”, הוא מעיד.

לזוג יש מסר ברור לכל מי שחושש לעשות דברים מסוימים, ולהופיע בפרט: “אין מה להפסיד, תמיד כדאי לנסות. גם אם לא מצליחים או לא אוהבים, לפחות הייתה חוויה”.

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות