נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאנשים עם מוגבלויותהטכנולוגיה קיימת: יש אפשרויות להעסיק אנשים עם מוגבלות מהבית

הטכנולוגיה קיימת: יש אפשרויות להעסיק אנשים עם מוגבלות מהבית

צחי אדרי, המתמודד עם מחלת ניוון שרירים, עבד כל חייו. לדבריו, אנשים עם מוגבלות לא צריכים להתמודד עם מכשולים חברתיים בנוסף מאבק היומי שלהם מול גופם ונפשם. בטור אישי הוא שולח מסר למעסיקים: תפתחו את הראש

צחי אדרי (באדיבות המצולם)
צחי אדרי (באדיבות המצולם)

בעודי מתחיל לכתוב את הטור אני מאזין לעוד פרק בפודקאסט המתמקד בגיוס והשמת עובדים ולא יכולתי שלא לחייך. הכתובת למסר שאני מבקש להעלות מדבריי לא פונה רק למעסיקים ולמעסיקות, אלא גם למחלקות משאבי אנוש האחראיות על הנעת תהליכים לעיצוב מדיניות העסקה.

אני מביט לאחור ורואה שנים של מאבק שנשאו פרי למען תעסוקת אנשים עם מוגבלויות. אלא שהשינוי המבורך אינו יכול להיות שלם אם אנשים עם מוגבלויות קשות, נפשיות ופיזיות, שיכולים לעבוד רק מהבית, לא ייזכו להזדמנות שווה מול עובדים ללא נכות. כדי שהזדמנות זו תגיע – על הגורמים הרלוונטיים לפתוח את המשרות גם לעבודה מהבית.

אין ספק ששינויים כאלה יכולים מעט להרתיע. לסביבה "הרגילה" קל יותר להתמודד עם הקל והמוכר.
בעבר, הרעיון להתקין רמפה או להנגיש את סביבת העבודה הרתיע, אך משזה נעשה עלתה השאלה "איך לא עשינו זאת קודם".

Igul-Letova

אני מבקש לקרוא תיגר על הנימוק "כי מאחר שמדובר בחומרים שניתן להיחשף אליהם רק במקום העבודה לא ניתן לעבוד מהבית". האומנם שכחנו את הקורונה? את מבצע "עם כלביא", שבתקופות אלה העובדים עשו מלאכתם מהבית? אני גם מבקש להרגיע את חשש מקבלי ההחלטות, שלפיו אין להם פיקוח על מי שעובד מהבית מאחר שאנשים עם מוגבלויות, שסוף סוף זכו להזדמנות, יעשו הכול להצטיין ולא "למרוח" את הזמן.

מן הסתם לא את כל המשרות ניתן לפתוח לעבודה מהבית, כמו בנקים, ביטחון ועבודות רגישות, אולם אפשר וצריך לעשות את הצעד הראשון כי הכול פתיר. בעידן הטכנולוגי שבו אנו נמצאים ניתן למצוא פתרונות מהירים וזמינים לשיוך משימות שבועי כמו גם לשילוב מרחוק בישיבות צוות. הפתרונות שם – צריך רק לרצות בהם.

אני מתמודד עם ניוון שרירים מסוג SMA-2 ובמצב מחלתי המתקדם, אני מפעיל את המחשב עם העיניים. כל חיי עבדתי – כפרילנסר ובמתכונת של ריטיינר – כי ידעתי להזיז הרים ולדחוף את עצמי בעזרת כישוריי, היצירתיות שבי והכריזמה שלי.

Igul-Letova

אבל זה מתיש. אנשים עם מוגבלויות לא צריכים להתמודד עם מכשולים חברתיים בנוסף למאבק היומי שלהם מול גופם ונפשם. אין בי כעס ותרעומת כי אם תקווה שבוא יבוא היום ואנשים עם מוגבלויות יוכלו לעבוד מהבית במגוון רחב של משרות.

למעסיקים אני מבקש לומר: אל תחששו ופתחו את הראש ואת המשרות. לא רק שתקבלו עובדים ועובדות מתמידים ונאמנים – יחד ניצור חברה שוויונית ומנצחת.

הכותב הוא צחי אדרי, בן 45 מטירת כרמל, המתמודד עם ניוון שרירים מולד מסוג SMA-2

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות