נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאוטיזםבעקבות מות אלחלק: נהלים חדשים יגובשו לשיטור אנשים עם מוגבלות

בעקבות מות אלחלק: נהלים חדשים יגובשו לשיטור אנשים עם מוגבלות

וועדה בין משרדית בהובלת הנשיא ריבלין ושר הרווחה שמולי, תפתח תוכניות הכשרה לשוטרים, כלי תקשורת ודרכי זיהוי

נשיא המדינה, רובי ריבלין, יפתח מחר (ג') את המפגש הראשון של ועדה בין-משרדית, שתעזור לשפר את המפגשים של אנשי כוחות הבטחון עם אנשים עם מוגבלויות, ומתמודדי נפש. זאת בעקבות מותו של איאד אלחלאק בן ה-32, גבר על הרצף האוטיסטי, שהיה בדרכו למרכז "אלווין" לבעלי צרכים מיוחדים ונורה בידי שוטרי מג"ב. 

השוטרים חשדו שאלחלאק חמוש, אף על פי שלא נשא כלל נשק. הם קראו לו לעצור, הוא נבהל ונמלט, והם בתגובה ירו בו, והרגו אותו. 

"מה שקרה עם איאד אלחלאק זו טרגדיה. זה אדם עם מוגבלויות, אוטיזם, שנחשד, אנחנו יודעים שלא בצדק, בהיותו מחבל במקום מאוד רגיש", אמר השבוע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, "אני יודע שעושים את הבדיקות. כולנו משתתפים בצערה של המשפחה, אני חושב שזה חובק את הציבור הישראלי כולו וגם את ממשלת ישראל כולה". 

Igul-Letova

שר הבטחון, אמיר אוחנה, אמר בשבוע שעבר. "במשטרת ישראל מתכוונים לבדוק את אופן הטיפול בבעלי מוגבלויות וזיהויים, אבחון בשטח של ניואנסים ובכך למנוע הישנות של מקרים מהסוג הזה", אמר בשבוע שעבר אמיר אוחנה, השר לבטחון פנים. 

אלחלאק אינו הקורבן היחידי. בינואר אשתקד נורה למוות יהודה ביאדגה ז׳׳ל. צעיר אתיופי, הלום קרב, שהיה בהתקף נפשי בזמן האירוע ויצא מהבית עם סכין. משפחתו הזעיקה את המשטרה, השוטר שניגש אליו חש מאויים וירה בו.  

לפני כחודש, נורה למוות בלא פחות מ-16 כדורים שיראל חבורה ז׳׳ל, לוקה בנפשו המוכר לגורמי הרווחה, לאחר שגם הוא יצא מהבית כשהוא אוחז סכין, ודקר את שוטר שנקרא לטפל בו, וחש איום לחייו. בימי הקורונה והחלת הסגר, פורסמו עדויות של שוטרים מבצעים מעצר ברוטלי ואלים כלפי צעיר חרדי עם מוגבלות נפשית ושכלית בירושלים. 

Igul-Letova

במפגש ראשון של הוועדה הבין-משרדית החדשה, שאותו יזמו הנשיא ריבלין ושר הרווחה, איציק שמולי, ישתתפו גם מנכ"ל משרד הרווחה, שר המשפטים, אבי ניסנקורן ומנכ"ל משרדו, מנכ״ל משרד הבריאות, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, אברמי טורם, ונציגים נוספים. 

על פי הודעה מטעם ריבלין, מטרתה של הוועדה היא להעניק לאנשי כוחות הבטחון כלים מתאימים לזיהוי אנשים עם מוגבלות, וכלים לתקשר איתם. הועדה תגבש תוכניות להכשרת השוטרים ואנשי אכיפה נוספים. 

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות