נושאים קשורים

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותאנחנו על הבמה ונישאר על הבמה, לא רק בטקס יום העצמאות

אנחנו על הבמה ונישאר על הבמה, לא רק בטקס יום העצמאות

"אדם המכנה את עצמו עיתונאי" מתח ביקורת על הכללת אנשים עם מוגבלות בטקס המשואות. איל שחל עונה לו דרך אנימציה בפלסטלינה

"גדולים במדים" (להקה צבאית של צעירים עם צרכים מיוחדים) בטקס המשואות בשבוע שעבר

בטרם סיימו לפרק בהר הרצל את התאורה והתפאורה מטקס יום העצמאות, בו היה נושא המוגבלויות נוכח ומיוצג כה יפה, וכבר כתב אדם המכנה עצמו: "עיתונאי": "חשוב לעזור לחלשים מכל סוג ולהפוך אותם לחלק, אך הם אינם חזות הכל". כלומר: תנו לאנשים עם מוגבלויות נדבה, אבל אל תעלו אותם על הבמה. הוא גם קישר אנשים עם מוגבלויות ל"מסכנות", "נמיכות" ו"גלותיות". יש לציין כי לאחר שספג ביקורת חריפה מגולשים, מיהר למחוק את הציוץ בטוויטר (כולל התנצלות רפה בציוץ המשך, אבל לא על תוכן הדברים).

הפוסט של "האיש שמכנה את עצמו עיתונאי" (יש לציין שמחק אותו בהמשך)

ולפני שהספקתי למלא מצוות "וְאַף אַתָּה הַקְהֵה אֶת שִׁנָּיו", הזדמנתי להרצאת רשת מרגשת של ד"ר סלבה גרינברג מטעם המרכז ללימודי מוגבלויות באוניברסיטה העברית: "מוגבלות באלבום התמונות המשפחתי". ד"ר גרינברג הראה לנו שלושה סרטים קצרים של האנימטור האוסטרלי אדם אליוט, בעצמו אדם עם מוגבלות, אף כי הוא אינו מזדהה כך בסרטים. האנימציה בסרטיו היא של דמויות מפלסטלינה, דמויות של קרובי משפחה שלו: דוד, בן דוד, אחיו הבכור, שכנים.

וראו זה פלא: דמויות הפלסטלינה נושאות את סממני מוגבלותן באופן שאנחנו נוטים להוציא מהפריים או להסתיר ולטשטש, כי זה מדגיש את העובדה שיש לאדם המצולם "בעיה" בעולם שמקדש בריאות ויופי. בלי הגדרות רפואיות מפוצצות, אנחנו מבינים שהדוד המוזר של המשפחה הוא מתמודד נפש, לאחיין עם השיניים הבולטות וחולצת הסופרמן יש שיתוק מוחין (או כדברי המספר: "יד שמאל שלו לא הייתה מחוברת למוח") ולאח הבכור יש עין אחת חלשה (כי עדשה אחת מושחרת במשקפיים שלו), הוא עוטה שרשרת עם משאף אסטמה ונראה שיש לו גם הפרעת התנהגות כלשהי. אין דמות בעולם זה מפלסטלינה שאין לה "משהו". כולן מוצגות ללא הסתרה וללא התנצלות – ובאהבה רבה מהולה בגעגועים.

Igul-Letova

תשאלו: אז למה הן מפלסטלינה? זו שאלה טובה שיש לה תשובה טובה לא פחות: כי הדוד, האחיין, האח ושאר האנשים שהאנימטור מראה לנו  – לא צולמו כך מעולם. פעם לא צילמו אנשים עם מוגבלויות כפי שהם נראים כי הם נחשבו "חולים" ולפיכך לא אסתטיים, והיום – יש מי שמבקש להוריד אותם מהבמה כי כיסא הגלגלים שלהם, המבט העיוור או המוטה לצד, מקל ההליכה, תנועות הקשורות למוגבלות –  מסמלים "מסכנות", "נמיכות" ו"גלותיות".

אדם אליוט והבובות שלו. צילום מסך מיוטיוב

אדם אליוט מפסל באהבה רבה בפלסטלינה את התמונות החסרות באלבום התמונות המשפחתי שלו. הוא משחזר את מי שהיו ואינם כפי שהיו בעודם. במת הטקס הממלכתי החשוב ביותר של ישראל היא אלבום התמונות שלנו. היא משחזרת את האנשים שהיו צריכים להיות באלבום התמונות הקולקטיבי שלנו, כי היו בישראל ובגולה תמיד אנשים עם מוגבלויות. היא יוצרת את הזיכרונות שנישא לתוך עתידנו. היא התודעה הלאומית שלנו. איש לא יוריד אותנו ממנה יותר. בפראפרזה על דברי טל ברודי מ-1977, אנחנו על הבמה ונישאר על הבמה, לא רק בטקס יום העצמאות.

יליד 2001, מתל אביב. מסיים תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה באמנות ומשפט ציבורי. מאובחן כאוטיסט בתפקוד נמוך עם דיספרקסיה (קושי נוירולוגי בביצוע פעולות), שפוגעת בדיבור. מתבטא בהקלדה מגיל צעיר. צייר ששתי תערוכות מאחוריו. כותב שירים שחלקם הולחנו.

כתבות אחרונות