נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"



הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיאוטיזםיש ילדים שזכאים להסעה לבי"ס גם אם הוא לא רחוק מהבית

יש ילדים שזכאים להסעה לבי”ס גם אם הוא לא רחוק מהבית

אתם שואלים על זכויות אנשים עם מוגבלות ומשפחותיהם, המומחים של עמותת "קשר" עונים. "טוב ששאלתם", פרק חדש

צילום הדמיה: ביגסטוק

 ????????

אבי מאזור השפלה שואל

הבן שלנו, אלעד, בן 7, מאובחן עם אוטיזם ASD, מוכר בביטוח הלאומי 100% נכות. השנה התחיל בשעה טובה כיתה א’ בבית ספר רגיל ומשולב בכיתה רגילה (בהתאם להחלטת ועדת זכאות ואפיון). הבן הגדול שלי (11) מחזיר אותו ברגל כל יום מהלימודים. הוא אחראי מאוד, אבל המשימה מאתגרת. אלעד לא תמיד משתף פעולה. הוא מתעכב כדי לספור מכוניות, עוצר באמצע הכביש, או מתעקש ללכת בכיוון ההפוך.

בפועל, לוקח להם זמן רב לחזור הביתה, הרבה מעבר לסביר. אחד ההורים הציע לי לבדוק אם אני זכאי להסעה עבור אלעד. בדקתי עם הרשות ונעניתי בסירוב, בטענה שאנחנו גרים לא רחוק מבית הספר, במרחק של פחות מ-2 ק”מ. זה נכון, אנחנו לא גרים רחוק מבית הספר, אולם אנחנו ממש זקוקים להסעה. אשמח לסיוע.

!!!!!!!!!! 

אנחנו עונים

שלום אבי. טוב מאוד שפנית. קיבלנו מספר פניות דומות, שבהחלט דורשות הבהרה.

המידע שהרשות מסרה נכון, אך לא עבורך. אני אסביר: ככלל, הזכאות להסעה נקבעת בהתאם למרחק ההליכה למסגרת החינוכית. ילדים מגיל 3 עד כיתה ד’ זכאים להסעה אם מרחק ההליכה הוא מעל 2 ק”מ. ילדים מכיתה ה’ ומעלה זכאים להסעה אם מרחק ההליכה הוא יותר מ-3 ק”מ.

יחד עם זאת, המידע שהושמט ולא נמסר לך על ידי הרשות, והוא קריטי, הוא שבמקרים מסוימים קיימת זכאות להסעה ללא תלות במרחק. חוק הסעה בטיחותית לילדים ולפעוטות עם מוגבלות, תשנ”ד-1994, קובע את הזכאות של תלמיד עם מוגבלות להסעה. לפי החוק, תלמידים עם המוגבלויות הבאות זכאים להסעה ללא תלות במרחק מקום מגוריהם מהמסגרת הלימודית: שיתוק מוחין או נכויות פיזיות קשות, אוטיזם, הפרעות נפשיות, מוגבלות שכלית התפתחותית, תלמידים חירשים וכבדי שמיעה, תלמידים עיוורים ולקויי ראייה ותלמידים עם מחלות נדירות.

חשוב לציין כי התלמידים זכאים להסעות בין אם הם לומדים במוסד לחינוך מיוחד ובין אם במוסד לחינוך רגיל, בכיתת חינוך מיוחד או בשילוב בכיתה רגילה. הזכאות להסעה היא מביתם אל המסגרת הלימודית בה הם לומדים ובחזרה הביתה. ההסעות מביאות את  התלמידים באופן יומיומי ובהתאם למערכת השעות במסגרת. הזכות להסעות חלה גם בימי הפעילות בחופשת הקיץ ובחופשות החגים.

לצערנו, רשויות רבות אימצו את “שיטת מצליח”. משפחות מקבלות מידע מוטעה, וכתוצאה מכך אינן ממשות את הזכאות על פי חו, למענה שהן כה זקוקות לו.

אז אבי, הרשות המקומית שבה אתם מתגוררים מחויבת על פי חוק לספק לאלעד הסעה לבית הספר, למרות שביתכם מרוחק פחות מ-2 ק”מ מהמוסד הלימודי. עליך לפנות למחלקת החינוך ברשות ולדרוש לאלתר לממש את זכותכם להסעה עבור אלעד. במידה שהרשות תעמוד על סירובה, ניתן לפנות לאחראי תחום הסעות במחוז שלכם וכן למנהל אגף הסעות במשרד החינוך.

כמו כן, אתה כמובן מוזמן לפנות אל מרכז הסיוע ומיצוי הזכויות של עמותת “קשר”. נשמח לסייע. במייל  [email protected] או בטלפון 1-700-501-601

גם לכם יש שאלה חשובה? מוזמנים לפנות אלינו

במסגרת המדור “טוב ששאלתם”, אתם, הקוראים, מוזמנים לשלוח שאלות הנוגעות לזכויותיכם כאנשים עם מוגבלות או כבני משפחה של ילדים/בוגרים עם מוגבלות, והמומחים של “קשר” ישמחו לענות לכם.

השאלות יכולות לעסוק בכל תחומי החיים: קצבאות נכות, הנחות והטבות כספיות ואחרות המגיעות לכם, זכויות במערכות החינוך, הבריאות והרווחה, תעסוקה, נגישות ועוד. את השאלות אתם מוזמנים לשלוח ללינק הבא >>> https://www.kesher.org.il/%d7%a6%d7%95%d7%a8-%d7%a7%d7%a9%d7%a8/

אחת לשבועיים נבחר שאלה מעניינת או כזו שרלוונטית למספר גדול של אנשים, ונפרסם אותה עם התשובה כאן במדור. אנחנו מתחייבים שזהותכם האמיתית תישמר בסוד (השמות שיפורסמו יהיו פיקטיביים).

שימו לב! אנחנו שומרים לעצמנו את הזכות להשתמש בשאלות שלכם, ועליכם לקחת זאת בחשבון כאשר אתם פונים אלינו. שוב, שמותיכם האמיתיים לא יופיעו בפרסומים. כמו כן, חשוב להדגיש כי התשובות במדור אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים, “קשר” או מערכת “שווים”, אחראים לתוצאות השימוש בהן.

מדורים קודמים:

מי מחליט כיצד להשתמש בשעות הסיוע שמקבל ילד משולב

אילו זכויות מגיעות להורים לילדים (ובוגרים) עם מוגבלות במקום העבודה

מדור חדש: אתם שואלים על זכויות של משפחות מיוחדות, אנחנו עונים

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות