נושאים קשורים

נפגעתם במלחמה? הכשרות בהייטק מחכות לכם בעלות סמלית בלבד

מפעל הפיס, איכילוב, סיסקו וחברות מובילות נוספות משיקים קורסים טכנולוגיים לנפגעי "חרבות ברזל" במסגרת פרויקט "שווים בתעסוקה". כל הפרטים בכתבה

“החיים הם מתוקים. כל דבר שיש לנו, אנחנו צריכים להעריך”

אלישע מדן איבד את שתי רגליו במלחמה, אבל הוא ממש לא מתכוון לשקוע בדיכאון: "אני מתענג על כוס מים, כלום לא מובן מאליו". צפו בסרטון המרגש

ביטוח לאומי: 131,666 שורדי שואה זכאים כיום לקצבאות

רגע לפני יום השואה, פרסם ביטוח לאומי נתונים עדכניים שמעלים דאגה עמוקה לגורלם של מי שעברו את הנורא מכל. מעל 40 אלף שורדים מקבלים השלמת הכנסה, ו-70% מהם מקבלים קצבת סיעוד

6 מדליות זהב לישראלים באליפות אירופה לשחייה פראלימפית

נבחרת ישראל חזרה עם 14 מדליות סך הכל. כעת כולם נושאים את העיניים לאולימפיאדה בקיץ: "מאחלים לשחיינים לשחזר את ההצלחות גם בפריז"



הלהקה האוטיסטית שביצעה שיר לזכרה של נויה דן

חברי להקת "ויסות חושי", המורכבת מנגנים וזמרים על הרצף בתפקוד גבוה, עלו לבמה בתיאטרון תמונע בתל אביב כדי לשיר לזכרה של הנערה הצעירה שנרצחה ב-7 באוקטובר
ראשיאוטיזםהפרויקט של תלמיד התיכון: תוכנת "ווטסאפ" לאוטיסטים

הפרויקט של תלמיד התיכון: תוכנת “ווטסאפ” לאוטיסטים

עידו ארבילי, תלמיד י"ב באורט יקנעם ונער על הרצף: "המטרה היא להפוך את העולם המחובר ליותר מובן עבור אנשים כמוני"

עידו ארבילי. צילום: יח”צ אורט

המדור בשיתוף מפעל הפיס

עידו ארבילי הוא תלמיד כיתה י”ב באורט יקנעם ונמצא על הרצף האוטיסטי. הוא תלמיד מצטיין ובין היתר סיים כבר בשנה שעברה בגרות 5 יחידות במדעי המחשב. השנה, במסגרת המגמה, הוא עובד על פרויקט מעשי ברמת 5 יחידות לימוד נוספות, שיאפשר לאוטיסטים לתקשר ביניהם בתוכנת דמויית ווטסאפ.

הרעיון החל כאשר המורה שלו במגמה, דני בן ישי, הציע לו שהפרויקט שלו יהיה בנושא שקשור לאתגרים האישיים שלו ויהווה ניסיון לתת מענה לאחד מהם.

אחד האתגרים איתם מתמודד עידו הוא חוסר היכולת להתכתב בווסטאפ בשל מורכבות השפה והתקשורת. ההתכתבויות  חסרות לעידו, ולכן הוא בחר לכתוב ולהמציא תוכנה שתיתן מענה דומה לו ולחבריו על הקשת האוטיסטית. התוכנה  תאפשר לסמן כל משפט בצבע שונה לפי הטון בו הוא צריך להתפרש ותכיל מערכת אימוג’ים מותאמת ומובנת לאנשים על הרצף.

כך נראית האפליקציה של עידו

התוכנה כבר פועלת באופן ראשוני ועידו עובד לשפר אותה כדי שתוכל לשמש את חבריו על הרצף באופן קבוע. “יש הרבה אפיליקציות שרוצות לחבר את העולם”, עידו אומר, “אבל מבחינתי חסרה לעולם המחובר התייחסות למובנות, ואני הבנתי שזה מקרה יחסית נפוץ על הרצף האוטיסטי. המטרה היא להפוך את העולם המחובר ליותר מובן עבור אנשים על הרצף”.

מנהלת תיכון אורט יקנעם, עדה אברכהן שמש, בירכה את עידו: “אני גאה מאוד בעידו, תלמיד מצטיין שחושב כל הזמן איך הוא יכול לתרום בעולם. הרעיון לאפליקציה הוא חיבור מנצח בין מורה שדוחף את התלמידים קדימה לבין תלמיד שאפתן, ולכך אנחנו מחנכים בתיכון שלנו ובכלל ברשת אורט”.

המדור בשיתוף מפעל הפיס

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות