נושאים קשורים

מרגש: אנשי “בית הגלגלים” מנציחים את המתנדבים שנהרגו ב-7 באוקטובר

חברי עמותת בית הגלגלים, המתמודדים עם מוגבלות פיזית קשה, מובילים מיזם הנצחה לאנשי ובוגרי העמותה שהלכו לעולמם. בין היתר, מופיעים באתר החדש שמותיהם של מתנדבים שנהרגו באירועי השבת השחורה

חוקרים: זה מה שגורם לאוטיסטים עם חום להתנהג “נורמלי”

תופעת "אפקט החום", שמשפרת תסמיני אוטיזם בזמן זיהום של הגוף, נחקרה עד כה רק בעכברים. כעת זוג מדענים ינסה לפתח טיפולים לבני אדם שיחקו את התופעה – גם בלי חום

אחרי הדייט הוא סימס “את נוירוטית ונרקסיסטית”. הוא צודק?

"הוא נישק אותי עם ריח של חומוס ולא זכר מתי היה הסקס האחרון שלו, אז העפתי אותו מהבית". אז למה לרננה יש עכשיו מחשבות שניות...

כך הצלחתי (בסוף) להצביע בבחירות

באמת שרציתי להיכנס לקלפי, אבל הגוף שלי נכנס למצב של סטרס. הרגליים נעו לבדן, ופשוט מצאתי את עצמי עומדת בתחנת אוטובוס ורק רוצה לברוח. זה מה שקרה אחר כך
הסתדרות 480-100

אירוע בריונות חמור: צילמו נער אוטיסט בשירותים של בית הספר

שישה נערים ממקיף ט' באשדוד נחקרו במשטרה והושעו מהלימודים לאחר שהתעללו בנער בן גילם מכיתת התקשורת, על הרצף. אמו של הילד: "זו טראומה לכל החיים"
ראשיחדשותביטוח לאומי: 131,666 שורדי שואה זכאים כיום לקצבאות

ביטוח לאומי: 131,666 שורדי שואה זכאים כיום לקצבאות

רגע לפני יום השואה, פרסם ביטוח לאומי נתונים עדכניים שמעלים דאגה עמוקה לגורלם של מי שעברו את הנורא מכל. מעל 40 אלף שורדים מקבלים השלמת הכנסה, ו-70% מהם מקבלים קצבת סיעוד

מעל חמישית מהשורדים בני 90 ומעלה. צילום אילוסטרציה: Jacek Proszyk

לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה שיצוין ביום ראשון הקרוב, פרסם ביטוח לאומי נתונים מעודכנים לשנת 2024 על שורדי השואה המוכרים כזכאים לקצבאות. מהנתונים עולה כי 131,166 שורדי שואה מקבלים קצבאות מסוגים שונים: אזרח ותיק, השלמת הכנסה, סיעוד, שירותים מיוחדים ושארים.

מבין שורדי השואה האלה, 70.7% מקבלי קצבת סיעוד. 31.5% מהם מקבלים קצבת אזרח ותיק עם תוספת השלמת הכנסה (הביטוח הלאומי משלם תוספת לקצבה עקב רף הכנסות נמוך של האזרח הוותיק, וכדי להבטיח לפחות הכנסה מינימלית לקיום).

מניתוח הדוח עולים גם נתונים נוספים על שורדי שואה בישראל בשנת 2024. בין השאר עולה כי מתוך כלל 131,666 שורדי השואה שחיים בארץ, 61.6% הם נשים ו-38.4% הם גברים. 37.3% מכלל השורדים – נשואים. 22.5% מהם הם בני 90 ומעלה (29,625 אנשים). זאת לעומת 8.1% בלבד בני 90 ומעלה מכלל האוכלוסייה בגילים אלה.

מספרים נוספים עולים מנתוני מקבלי קצבת אזרח ותיק עם תוספת השלמת הכנסה. מנתונים אלה עולה כי 41,459 שורדים נמצאים כיום ברף הכנסות נמוך ומקבלים השלמת הכנסה. מתוכם 70.6% הם יחידים ו-29.4% נשואים. בסך הכול מקבלים השלמת הכנסה 32,351 איש, שהם 78% מכלל השורדים. יצוין כי מרבית הזכאים לתוספת השלמת הכנסה (שכאמור, מצבם הכלכלי מורכב יותר) הם בני 89-80 ומהווים 24.6% מכלל השורדים.

עוד עולה מהדוח כי 70.7% משורדי השואה מקבלים קצבת סיעוד. מתוכם 46.1% הם בני 73 ומעלה. מדובר סך הכל ב-93,152 שורדים שמקבלים קצבת סיעוד. מתוכם 65.2% נשים, והיתר גברים. 26.5% מהם הם בגילאי 90 ומעלה. בסך הכל 22,907 שורדים (שהם 24.6%) זכאים לקצבה ברמה 6, הרמה הגבוהה ביותר המעידה על מצב הרפואי הסיעודי הקשה ביותר.

יואב בן צור, שר העבודה: “האחריות הציבורית, הממלכתית והחברתית שלנו היא לסייע לשורדי השואה ולוודא כי הם חיים בכבוד הראוי להם. הסיוע של הביטוח הלאומי במתן קצבאות והפגת בדידות הוא חשוב כפל כפליים למי שעברו את הנורא מכל. דווקא בימי מלחמה ואחרי הטבח הנורא של ה-7 באוקטובר, הצורך במתן מעטפת למי שניצלו מהנורא מכל מקבל משמעות ממלכתית, ציבורית ואנושית שאין שני להם”.

צביקה כהן, מ”מ מנכ”ל הביטוח הלאומי: “בכל יום עובדות ועובדי הביטוח הלאומי מסייעים בהיבט הסוציאלי לשורדי השואה במתן קצבאות, הפגת בדידות וקשר ישיר עם גורמים בקהילה לטובת עזרה ומעטפת אנושית. האחריות הציבורית של כולנו היא לבדוק אם יש סביבנו מי שזקוק לסעד, תמיכה והכוונה ובמידת הצורך לפנות לגורמים הרשמיים כדי לוודא שהמענה ניתן. אנחנו בביטוח הלאומי ממשיכים לקום כל בוקר בתחושת שליחות ציבורית ונהפוך כל אבן כדי לתת עזרה, לכל מי שזקוק לכך”

אם אתם מכירים ניצול שואה שאינו מקבל קצבה, שמצבו הסיעודי הוחמר, צורך בהפגת הבדידות – ניתן ליצור קשר עם הייעוץ לאזרח הוותיק ומשפחתו של הביטוח הלאומי: *9696; או במספר: 02-6709857. המענה ניתן בימים ראשון עד חמישי בין השעות 09:00-13:30.

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות