נושאים קשורים

חוקרים: הסרטון הזה יעזור לכם להבין אם אתם על הרצף

מדובר בסרטון שמציג גליל דו-ממדי מסתובב שעשוי מנקודות. חוקרים איטלקים גילו כי האישונים של אוטיסטים מתנהגים אחרת במהלך הצפייה בו – בהשוואה לניורוטיפיקלים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות
הסתדרות 480-100

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"
ראשיחינוך מיוחדהשלטון המקומי מבהיר: הקשר בין ההורים לסייעות חיוני

השלטון המקומי מבהיר: הקשר בין ההורים לסייעות חיוני

ברשויות המקומיות מאמצים את עמדת משרד החינוך ומבהירים כי יש לאפשר להורים קשר ישיר עם המשלבות האישיות של ילדיהם

יו"ר השלטון המקומי, חיים ביבס. צילום מוויקיפדיה
יו”ר השלטון המקומי, חיים ביבס. צילום מוויקיפדיה

“הורים לתלמידים עם צרכים מיוחדים הם שותפים משמעותיים למערכת החינוך בתהליך החינוכי של ילדם, וכשותפים לדרך, יש לוודא כי צוות המוסד כולו יעמוד עמם בקשר הדוק ויבנה ערוצי תקשורת מוסכמים ומקובלים על כולם”, כך הבהיר שלמה דולברג, מנהל כללי במרכז השלטון המקומי לראשי הרשויות ומנהלי אגפי החינוך בעיריות.

המכתב הגיע על רקע תלונות רבות למרכז השלטון המקומי, שעלו לאחרונה מפי הורים שטענו כי הצוות החינוכי בבתי הספר מונע מההורים תקשורת מול המשלבות והסייעות של ילדיהם. בתוך כך, דולברג הפנה את תשומת הלב למכתבי משרד החינוך בנושא משנת 2016 ומהשנה האחרונה, וטען כי יש לוודא שבתי הספר פועלים ברוח הדברים.

“אנו מאמינים כי קשר חיובי ושיח משתף עם ההורים תורמים להצלחת התלמידים, ומבקשים מכל השותפים להמשיך ולקדם את הקשר בין ההורים והצוות החינוכי, ובכללם הסייעות והמטפלים”, כך הבהיר משרד החינוך ב-2016. בשנה שעברה, במכתב ששלחה מנכ”לית משרד החינוך היוצאת דלית שטאובר למנהלי המחוזות השונים, ציינה כי למרות אותו מכתב מלפני שבע שנים, גם היום המצב בשטח שונה מהרצוי.

גם משרד החינוך מעודד קשר עם הסייעות

גם חברת הכנסת לשעבר שירלי פינטו, שפעלה מול משרד החינוך להוצאת ההבהרה, אמרה בעבר כי “נשמעו קריאות מתוסכלות של הורים לילדים עם מוגבלויות שטוענים שלא מאפשרים להם ליצור קשר ישיר עם הסייעת, בניגוד להנחיה שפורסמה”. בדרישתה תחת ועדת המשנה לחינוך משלב בכנסת הקודמת, היא דרשה כי משרד החינוך יוציא מכתב המבהיר את הדברים וכך היה.

בנוסף, הנושא עלה גם בדוח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת שפורסם בשנה שעברה. על פי הדוח, ארגונים חברתיים דיווחו שישנם בתי ספר שלא מאפשרים לסייעת או למשלבת ליצור קשר ישיר עם הורי התלמיד, בניגוד להנחיות משרד החינוך שמעודד קשר כזה.

יו”ר איגוד מנהלי אגפי החינוך ברשויות המקומיות, ד”ר שי פרוכטמן, הגיב לכך בדוח ואמר כי: “הסייעת אינה גורם מוכשר ומוסמך למסירת או קבלת מידע על התלמיד, ולכן הקשר צריך להתבצע באמצעות אנשי המקצוע, ולא באופן ישיר”. עם זאת, משרד החינוך התנגד לעמדה הזו.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova


יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות